בבקשה תענו לי!!!

בבקשה תענו לי!!!

שלום! ביתי בת 5 חודשים עדיין לא מתהפכת. היא יציבה בשכיבה על הבטן, לעיתים מחזיקה עצמה ע"י כפות הידיים בלבד (ולא אם על המרפקים בלבד). ניסיתי לבצע עימה מס' תרגילים שהמלצת עליהם באתר שלך, אך נראה כי היא לא כ"כ נהנת. בתרגיל ההתהפכות מגב לבטן היד שלה "נתקעת" והיא בוכה מזה. בנוסף, שמתי לב שהיא מתנגדת לשהייה על הצד - ישר חוזרת לגב - איך אוכל לעזור לה להכיר גם את הצדדים?? על הבטן היא כל הזמן מרימה ת הטוסיק כלפי מעלה ומושכת את הברכיים לכיוון הבטן - מה זה אומר?? תודה

מאסנתי

New member
היי בימבה

הקטנצ'יק שלנו התהפך בפעם הראשונה בגיל 5.5 חודשים. עבדתי איתו המון על התרגילים מהאתר של ענת, גם תרגילים מהגב לבטן וגם תרגילים מהבטן לגב. היום הוא בן 6.5 חודשים ועדיין לא מתהפך מהבטן לגב, אבל מתהפך חופשי מהגב לבטן. הרמת הטוסיק בשכיבה על הגב - הסבירו לי שזו תחילתה של זחילה. כרגע אצלנו הוא זוחל אחורנית (בשבועיים האחרונים שיכלל מאוד את הזחילה) והתחיל להרים את הטוסיק ולמשוך את הברכיים אליו, וזה ממש נראה שהוא מנסה לזחול קדימה. אני אמנם לא מומחית, אבל לדעתי אין לך מה להתייאש, תמשיכי לעבוד איתו כמו שעשית. בטיפת חלב הסבירו לי ש-90 אחוז מהתינוקות מתהפכים עד גיל חצי שנה, והשאר - עד גיל 7 חודשים, וזה נורמלי. בהצלחה.

לאסנתי../images/Emo24.gif

ממש ממש תודה על התשובה! את הבנת עם התרגילים של ענת הם הדרגתיים או שהיא נותנת מס' תרגילים לאותה הפונקציה??? כמה פעמים תרגל את ההתהפכויות ביום? אני רוצה להפוך את התירגולים לכייף, יש לך אולי רעיון?? ושוב, ממש תודה! בימבה

מאסנתי

New member
אני עשיתי את כל התרגילים במקביל

כמה פעמים ביום, כל פעם שניים-שלושה תרגילים או את אותו תרגיל פעמיים-שלוש ברציפות ואז הפסקתי, כדי שלא ירגיש שאני עושה לו התעמלות אלא כאילו זה כיף. חוץ מזה שיחקתי לו הרבה עם הרגליים בתנועות מעגליות לשני הכיוונים, יישרתי למטה ומתחתי למטה. הכל תוך כדי ששרתי לו שירים (גם שירים שלא קשורים, העיקר שירגיש שזה כיף ולא עבודה).

שלום בימבה

ברשותך כמה שאלות לפני שאני עונה לך: האם ביתך בשכיבה על הבטן מרימה גם את החלק העליון של גופה? האם היא יכולה להתרומם כך שגם מרפקיה באויר? האם היא שולחת ידיים לצעצועים ומשחקת בהם בשכיבה על הבטן? האם היא יודעת למקם את ידייה כך שהמרפקים מתחת לכתפיים או שאת צריכה "למקם" לה את הידיים בשכיבה על הבטן?

לענת

שלום ענת! ביתי יכולה להתרומם על כפות הידיים, אך עדיין לא נשארת כך באופן קבוע, לדקה שתיים בד"כ הידיים שלה מתחת לכתפיים, אבל לא תמיד, לפעמים בסיס הידיים קצת יותר רחב. בשכיבה על הגב היא מרימה רגליים, אוחזת ברכיים (אך לא כפות רגליים) חוצמזה היא משחקת על הבטן, ומעבירה משחקים מצד שמאל לצד ימין, היום היא ניתקה יד אחת כדי לגעת במשחק גבוה, ונתמכה עם היד השנייה. שמתי לב שהיא כן מנסה להתהפך מהבטן לגב, אבל נתקעת עם היד. בנוסף, מה המשמעות של הרמת הטוסיק וקירוב הברכיים לגוף? מצפה לתשובתך! בימבה

לבימבה

הרמת הישבן בשכיבה על הבטן נעשית כאשר הברכיים דוחפות את הרצפה והיא מצויינת כהכנה לקראת עמידת שש וגם כהכנה להיפוך ( בהיפוך מבטן לגב הרגליים עוזרות בדחיפה של הרצפה) בתנאי שגם החלק העליון מכין עצמו ע"י הרמה וזקיפה של החזה וזה מה שקורה אצלכם. נשמע שעל מנת להצליח להתהפך מבטן לגב ביתך צריכה ללמוד להתחיל מתנוחת בסיס בה המרפקים מתחת לכתפיים וכך היד לא "תתקע" את התנועה. חזרי באתר שלי למאמר שיפור השכיבה על הבטן ועבדי על שיפור תנוחת הבסיס . משם תוכלי להמשיך ולגרות להיפוך. בהצלחה

../images/Emo140.gifלענת

תודה רבה! היום הנחתי אותה על הצד, היא לא התנגדה ושיחקה והתהפכה מהבטן לגב כמו כן גילגלתי שמיכה והנחתי אותה מתחת לחזה - כמו שציין באתר שלך. האתר שלך מקסים - את אולי מגיעה גם לסדנאות בירושלים??? תודה רבה! בימבה

למעלה