בבקשה תקראו ...

גלוק

New member
בבקשה תקראו ...

זה ארוך, אני יודע, אבל בבקשה תקראו.. אני חושב שאם כל הכבוד לכל הדיבורים של אנשים על אידיאולוגיה, הלכנו פה לאיבוד קצת. אז אתם חושבים שהחברה אצלינו לא צודקת. בסדר. יש לכם אלטרנטיבה? לא. אתם מדברים כל כך הרבה על "אידואולוגיה" בנוע"ל מול הצופים ואתם כל כך עסוקים בזה שאתם לא עושים כלום. אני חבר בתנועת נוער, שחלק גדול ממנה זה שכבה צעירה. אני פה בשביל להעביר להם דברים שהם לא אם להחזיר שטחים או לא, זה לא תפקיד של תנועת נוער לדעתי. מישהו רשם כאן שהנועל, ואני מצטט, ממישיכים ליצור מרד אמיתי בחברה האמיתית. אני לא ראיתי מרגיש כאן מרד. אל תחשבו שאני לא אוהב את הנועל להיפך, אבל לדעתי אנשים נתפסים לדברים הלא נכונים... אני קיבלתי מלא מהנועל, מזה שעשיתי דברים עם הידים ומזה שהבנתי מה הכוח שיש לי ושיש לנוער. אבל אני לא חושב שאני צריך לקבל דברים כמו כן או לא צריך להחזיר שטחים והאם להצביע למפלגת העבודה או לא. זה גם לא מה שאני רוצה להעביר לחניך בה´ או בז´. אני צריך להבהיר לו מה הוא יכול לעשות עם הדעה שלו ולא עם הדעה שלי, אני צריך לעשות לו כיף, אני צריך לעזור לו בקשיים, ואני צריך לתת לו לעשות, ולא תמיד לדבר על הדעה שלי.

לא הצלחתי להבין אם אתה בנועל...

בכל אופן ניסחת את זה יופי... ולזה בעצם תנועת הצופים מחנכת... ובקשר למגזרים כתבתי על זה הודעה פעם ושלא מחשיבים את הצופים הלא יהודיים במפקד... אבל זה בכלל לא משנה... ממלכתיות גם אתם רציתם... רק שכנראה אתם לא מקבלים כל אחד לשורות שלכם....

די כבר עם ההשוואות!!!

תפסיקו כבר.... צופים זה דבר אחד- נוע"ל זה דבר אחר.... כל אחד הולך בדרך שלו, ובסופו של דבר, אני מקווה שכל אחד נוקט עמדה משלו, אם היא ימנית או שמאלנית או אני לא יודעת מה. לא הכל שחור לבן פה אז לכולכם- עלו והגשימו - כל אחד בדרכו יום טוב לכם... לי

צאו, צאו מזה...

תצאו בבקשה מהבועה הנוחה הזאת שעשיתם לכם... אנחנו לא מחנכים לבחור במפלגת העבודה, אנחנו גם לא מחנכים להחזיר את השטחים. אני לא חושבת שאי פעם דיברתי על דברים כאלה במסגרת הפעולות שעברתי ושהעברתי. כן, כמובן, לפני הבחירות הייתה לנו אסיפת בוגרת ובה דובר על זה שכל אחד חייב להיות פעיל למען הדיעה שלו ולעשות כמה שיותר כדי שמה שהוא חושב לנכון- ינצח בסוף. וזה אומר- לצד הליכוד (למשל) או המערך... והיו גם כאלה וגם כאלה. להיפך, החינוך שלנו עובד על עקרון אחד חשוב ומרכזי: הטלת הספק! ובאמת, ולא בפלצניות יתר או התפלספות, זה באמת מה שקורה פה. נותנים עובדות, דעות, מדברים על הכל, כל הצדדים, ומחובתו ותפקידו של כל אחד הוא להטיל ספק!!! אפילו בדבריו שלו עצמו. זוהי מהות תנועת הנוער שלנו כפי שאני רואה אותה, ורק מסביבה נבנים הערכים האחרים והכל. בבקשה תקחו את זה לתשומת לבכם, ותגלו גם לחבריכם בתנועה, כי נמאס, נמאס מהחשיבה המרובעת הזאת על מהות החינוך שלנו... באמת...

פִּירֶה

New member
הטלת הספק בתנועה היא ערך בע"מ

אומרים לך להטיל ספק, בכל מה ש"לא נכון"... וזה קצת בעייתי... מתי פעם אחרונה אמרו להטיל ספק (בתנועה) באחד מהערכים הבאים: סוציאליזם - אולי זה לא הפתרון?? שיוויון - מי אמר שכולם שווים??... אני הרבה יותר שווה מאנשים אחרים. שלום - מה? בכל מחיר? ואם אין עם מי לדבר? מה לגבי שלום חד צדדי? או אפילו ערך חיי אדם - יש אנשים ש"מקריבים עצמם" למען הצדק... אז אולי ערך חיי אדם לא הכי חשוב??

אני ממש לא מסכימה איתך

אף פעם לא אמרו לי להטיל ספק במה שלא נכון כביכול... וחלק מזה שאני בנאדם חושב (!!!), אני יודעת לבד שאני לא חייבת לאכול כל מה שנותנים לי, רק בגלל שהבנאדם הוא מדריך שלי ויותר מבוגר, או יש לו יותר נסיון. זה הרבה פעמים יכול להטעות גם. תטילי ספק במה שאת רוצה, במיוחד במסגרת קבוצתית (לדעתי, קבוצה= מהות התנועה באמת, פחות או יותר), ובמסגרת אישית, ות-ה-נ-י מזה שאת זאת שקובעת לעצמך ומעצבת את חיי הקבוצה והתנועה שמסביבך, אם לא בכלל...

פִּירֶה

New member
צודקת.

אני מסכימה איתך, וגם אני כן מאמינה בערכים של התנועה. הבעייה היחידה היא שחניך בכיתה ה´ (לפעמים) רואה במדריך שלו כדמות סמכותית, ולכן "יאכל" כל מה שיתנו לו. לא אמרו לך להטיל ספק במה שלא נכון, אבל תמיד ינסו להציג בפניך את מה שנכון כנכון. ככה זה, העולם מלא בדברים שיכולים לשכנע אותך, והתנועה גם חייבת להתמודד עם זה בצורה כלשהי, ולכן, לדעתי טוב שהתנועה כן אומרת מה נכון ומה לא, כי אז באמת לא הייתה תנועה. אבל זה כבר נושא אחר שהיה עליו פה פעם דיון. פירה

העניין הוא....

שכשקומונר (או מדריך בשכבות הצעירות) מעביר פעולה על ערכי התנועה, בסופו של דבר הוא רוצה להעביר לחניכים איזשהוא משהו, ולא תמיד מראה את הצד השני והצד של הטלת הספק. גם למדריכים קשה להיות אובייקיטיבים בעניין הפעולות על הערכים. אני חושבת שאחרי כל פעולה כזו, מי שבאמת חשוב לו שיהיו לו דעות עצמאיות אז שיחשוב על מה שאמרו לו בפעולה, יחשוב על מה שלא אמרו לו בפעולה, ויחשוב על עוד דברים שיכולים להיות בשני צדדי הערך שדובר ובסופו של דבר יגיע להחלטה עצמית. וזהו....

אולי לא אמרו.....

...אבל צריך לחשוב על זה לבד, שלא כל מה שאומרים בתנועה זה תמיד נכון. כמובן שגם זה די בעיה כי לא כולם חושבים על להטיל ספק בהכל... דילמה... אבל בסכ"ה הכל אני חושבת שרןב האנשים לא לוקחים הכל כמובן מעליו

למעלה