בבקשה תשובתך המהירה

בבקשה תשובתך המהירה

קיבלתי את תוצאות בדיקת ה - MRI. להלן מה שכתוב: הבדיקה בוצעה בשיטת FFE, FLAIR, TSE, SE בשיקלול T1 ו - T2, במישור סגיטאלי, קורנלי ואקסיאלי כולל לאחר הזרקת גדוליניום. מוקדים מרובים של סיגנל גבוה בחומר הלבן הפרי - ונטריקולרי פרונטל ופריאטלי בשתי ההמיספרות ב T2 ןב FLAIR. מקצת המוקדים מזהים גם כמוקדי סיגנל נמוך ב - T1. המוקדים בקוטר מירבי של 5 מ"מ והם אינם עוברים האדרה בגדולניום. אין אפקט מסה ואין לח על חדרי המוח. קו האמצע שמור. במוחון ובגזע המוח אין מצא מוקדי. חדרי המוח והחריצים ברוחב תקין. המעבר הקרניו - צרביקלי תקין. שינויים בחומר הלבן מעלם חשד למחלה דמיאלינטיבית. קיימת אבחנה מבדלת. דרוש המשך ברור ומעקב ב MRI. אם תוכל לפרש לי מה זה אומר - כלומר כל הפירוט. תודה

תגובה

זה אומר שיש ממצאים בחומר הלבן שיש מקום לבירור נוירולוגי לגבי מהותם ומהות האבחנה. MRI אינו כלי קובע אבחנה באופן בלעדי ויש לשקלל את הפענוח שלו עם ההיסטוריה הרפואית והבדיקה הנוירולוגית. לפיכך ללא בדיקתך וראיית הצילומי ה MRI לא אוכל להמליץ על המשך הבירור (שאר הפירוט כולל נתונים טכניים של הבדיקה).

שאלה נוספת

ראשית - מזה סיגנל גבוה ומזה סיגנל נמוך ? ומזה אומר שאין האדרה ? רופא אחד אמר לי שזה אומר שהמחלה לא פעילה. אבל יש לי סימפטומים כל הזמן, והם משתנים על בסיס שעתי. אז איך זה מסתדר ? שנית - לקחתי קצת ויטמינים. ביניהם B12 של 1000. אבל לא 'טחנתי' את הקופסא. לקחתי משהו כמו 5 כדורים. יומיים לפני הבדיקת דם לא לקחתי את הויטמינים. ובבדיקת דם יצא לי B12 בשמיים - מעל הנורמה. - 732. איך זה יכול להיות ? כמו כן - מה המשמעות של כאבים בעמוד שידרה ? כל פעם כואב לי במקום אחר. עכשיו גם יש נימול ברגליים. האם אני צריכה לבצע בדיקת MRI לגב ? תודה

תגובה

בדיקת ה-MRI מבוצעת בעזרת מספר סוגים של הדמיה (מדובר בפרטים טכניים שקשורים לשינויים שעוברות מולקולות בתוך שדה מגנטי). נגעים של דלקת או צלקת יכולים להראות כאות מוגבר בסוג הדמיה אחת ואילו באחרת כן אות נמוך. האדרה לעומת זאת מראה נגעים פעילים שנוצרו בד"כ ב- 3 חודשים האחרונים . יחד עם זאת חוסר האדרה אינו מבטיח שחלק מהנגעים שלא עברו האדרה אינם חדשים. לגבי ה- B12 זה מאד יכול להיות, ולגבי צורך ב- MRI גבי - יש להוועץ ברופא המטפל.

למעלה