בבקשה...

בבקשה...../images/Emo10.gif

בבקשה תגידו לי שאני לא היחיד שאין לו כוח ללמוד לבגרות? גם אני עושה את הבגרות הטכנולוגית וקיבלתי 90 במתכונת (אני כלי) אבל פשוט אין לי כוח ללמוד יותר . אני לא מצליח להתרכז בבקשה תעזרו לי

shaharo

New member
אתה לא זוכר שום דבר מהמתכונת?

אני זוכר הכל אני פשוט עובר על זה וחוץ מזה אתה לא צריך ללמוד הכל אני הימרתי וקיבלתי 89 למדתי 60 אחוז מהחומר אפילו פחות פשוט אתה צריך לדעת מה ללמוד . אני גם עושה את הטכנולוגית והמורה שלי אמר לנו מה לפי דעתו יהיה בחלק הראשון תלמד על השאלות תכנית באזל , המניעים להקמת הגדודים העבריים והמניעים להצהרת בלפור ותוכנה בחלק השני תלמד את כל הבית הלאומי כולו וגם הנציבים והכתב המנדט ואת כל הדברים שקשורים לנאצים אידאולוגיה חוקי נרינברג ליל הבדולח וכל זה . אבל אל תיגע בתוקפנות ופיוס ובמאורעות תרצו תרצט באזרחות תלמד רק על מגילת העצמאות ו חוק השבות כי אין מצב שאין אחד מהשאלות האלה

המניעים להקמת הגדודים העבריים:

בלה בלה בלה.. במהלך מלחמת העולם הראשונה הציונים לא ידעו במי לבחור כי הו יהודים שלחמו בשני הצדדים בלה בלה בלה גמרנים זה לא טוב למרות שהם בעלי בריתם של התורכים אבל הם אנטישמיים אנגלים זה טוב ליהודים קשר הדוק נוצר בין וייצמן לבין משרד החוץ הבריטי כדי שהם יפרסמו הצהרה שרואה את ארץ ישראל כבית לאומי ליהודים ... משהו ... הקימו את הגדודים העיבריים גדוד נהגי הפרדות גדוד משא (ז´בוטינסקי הקים) שפורק ואחר כך הפך לשלושה גדודים עיבריים שגויסו בברטניה בארצות הברית ובארץ ישראל כל הגדודים הספיקו להשתתף רק במספר קרבות מועט זה בערך.. עזרתי?

shaharo

New member
כן כל מי שרוצה הנה השאלה במלאוה

הנה כל השאלה הסבר מה רצה להשיג מנהיגי התנועה הציונית בהקמת הגדודים העבריים במהלך מלחמת העולם הראשונה? מטרות הפנייה של מנהיגי התנועה הציונית לבריטים בבקשה להקים גדודים עבריים הגיעו מתוך שלושה תפיסות תפיסה אקטיבית- במהלך המחלמה נפוצה השמועה כי אם האימפריה העותמאנית תתפרק אז כל המדינות תחתה תשוחררנה לכן רצו מנהיגי התנועה הציונית להקים גדודים עבריים שיהיו תחת חסות בריטית וילחמו בטורקים למען שחרורה של ארץ ישראל תפיסה מדינית- הקמת כוח עברי תביא לשנוי מעמדו של היישוב היהודי ושל התנועה הציונית ולחימה לצד מדינות ההסכמה למען שחרור ארץ ישראל תביא לתנועה הציונית פתחון פה בועידות שלאחר מלחמת העולם הראשונה וכך תוכל הציונות להשיג את מטרותיה בדרכי שלום ולא לחמה תפיסה הגנתית- לאחר המלחמה יועמד לצד היישוב היהודי צבא קטן עם ניסיון קרבי אשר נרכש במלחמה שישמש לבטחונו של היישוב רעיון הקמת הגדודים העבריים היה של זאב זבוטינסקי ויוסף טרומפלדור בין מגורשי היישוב לאלכסנדריה שניהם נשלחו בראש משלחת של היישוב למפקדה הברטית ולאחר דין ודברים הוחלט על הקמת 4 גדודים גדוד 38 לקלעי המלך - הורכב מפליטים יהודיים אנגלים ונתן חלק מכיבוש ארץ ישראל גדוד נהגי הפרדות- בראשות טרומפלדור הוקם מבין מגורשי היישוב במצרים והשתתף בקרב גליפולי גדוד 39 הורכב על ידי דוד בן גוריון ויצחק בן צבי וממהגרים יהודים בארצות הברית גדוד 40- הורכב מבני הארץ השאלה הזאת מצוינת 10 מתוך 10 מקבלים עלייה

השאלה במלואה שלי:

הסבירו מה רצו להשיג מנהיגי התנועה הציונית בהקמת הגדודים העבריים במהלך מלחמת העולם הראשונה בפרוץ מלחמת העולם הראשונה הייתה התנועה הציונית חייבת לנקוט מדניות של נטרליות מכיוון שהיהודים השתתפו כלוחמים במדינות ובצבאות של שני הצדדים . אבל ככל שנמשכה המלחמה לא יכלה התנועה הציונית במדיניות נטרלית היא הבינה שרק השתתפות פעילה במלחמה תוכיח שהיהודים מוכנים להיאבק למען מולדתם ותיתן להם את הזכות להשתתף בוועידת השלום לאחר המלחמה ולכן התנועה הציונית עמדה בפני בעיה באיזה צד מן המדינות הלוחמות היא תתמוך? איזה צד יכול לעזור לה בהגשמת שאיפותיה בריטניה או גרמניה חלק ממנהיגי התנועה הציונית חשבו שיש לנקוט בעמדה לטובת גרמניה דבר שיעזור לישוב היהודי מפני שהשליטים העותמאנים היו בעלי בירתם של הגרמנים רבים חשבו שיש ליצור קשרים עם בריטניה שנמצאה בצד מדינות ההסכמה (רוסיה בריטניה וצרפת) לדעתם אם ישתלבו ביחידות הצבא לטובת בריטניה בריטניה תכיר להם תודה ותסייע לתנועה הציונית בפעולת ההתיישבות בארץ בנוסף השלטון העותמני נגד המפעל הציוני ורק ניצחון של מדינות ההסכמה יכול לעזור לישוב קשר הדוק עם בריטניה יצר חיים וייצמן (ממנהיגיה הבכירים של התנועה הציונית) בזמן המלחמה הוא ניהל משא ומתן ממושך עם משרד החוץ הבריטי כדי שיפרסמו הכרזה הרועה בארץ ישראל בית לאומי לעם היהודי . הרצון לרכוש את תמיכת בריטניה בא לידי ביטוי בהקמת הגדודים העבריים בתוך הצבא הבריטי. ההנחה הייתה כי בשחרור ארץ ישראל מידי העותמאנים צריכים להשתתף גם גדודים של חיילים יהודיים . צעד זה נעשה ביוזמת זאב ז´בוטינסקי (מנהיג ציוני) ובעידוד חיים וייצמן לאחר משא ומתן ממושך הוקם גדוד נהגי הפרדות (1915)- יחידת תובלה אשר העבירו ציוד לחימה ואספקה בסוף 1916 פורק הגדוד וחלק ממנו התגייס ל3 גדודים עבריים שהוקמו ביוזמת ז´בוטינסקי ושלוחמיהם גויסו בבריטניה בארצות הברית ובארץ ישראל כל הגדודים הוקמו בשלב האחרון של המלחמה והספיקו להשתתף במעט קרבות

אבל..

כן , אני זוכר ואני חוזר על זה והכל נראה לי כזה מובן מאליו. ואין לי כוח ללמוד את זה. תאריכים אני לא זוכר בכלל ודווקא חבל שלא יהיה על המרד (דרך אגב. מאיפה למורה שלך??) את זה אני יודע הכי טוב . לגבי אזרחות אז זה באמת קקה. כי כל המבחנים השנה חירטטתי . אז כזה , לא יודע. מגילת העצמאות לא למדתי בכלל (כי זה היה בתחילת השנה... ולא היה לי כח לכתוב... ) אז אני אלמד מהיום למחר. אבל חוק השבות את אומרת... הממ.. מעניין ושוב. מאיפה לך?

shaharo

New member
הוא אומר שכמעט בטוח..

בגלל הניסיון שלו אז הוא הוא רואה את השאלות האלו כל שנה בבגרות

למעלה