|בבקשמבקשת עזרה בחיפוש מתכון הונגרי

|בבקשמבקשת עזרה בחיפוש מתכון הונגרי

אני חצי צ'כית, אבל האוכל כולו הונגרי (וגם השפה שדיברו בבית, ועד היום מדברים). יש לי זכרונות ילדות עם ריח נפלא של פלצ'ינטה. אני מחפשת מתכון לעוגת תפוחים שסבתא שלי נהגה להכין. היא הייתה בנויה משתי שכבות של בצק ובניהם תפוחים מגוררים. אני יודעת שבבצק היתה שמנת חמוצה ושהיא בישלה את התפוחים, אבך זה כל מה שאני יודעת. ניסיתי כבר לחפש בפורום מתכונים, אבל קיבלתי מתכון לפאי תפוחים מאוד טעים, אבל לא דומה. כנראה אני צריכה עזרה מהקהילה. ובנושא אחר. המשפחה שלנו מגיעה במקור מקושיצה. שזו עיירה ששוכנת כיום בסלובקיה. אולי מישהו יודע על דרך טובה למצוא אתרים על העיירה? תודה מראש

טומי*

New member
ראשית ברוכה הבאה ../images/Emo24.gif

לגבי העוגה...בצק כזה שהזכרת אין לי, מה שיש לי זהו מתכון הונגרי ל Almapite יענו פאי תפוחים. בקשר לאתרים לקושיצה, אחפש לך עוד היום אז הנה המתכון שלי חומרים לבצק 600גר' קמח 200גר' מרגרינה ללא מלח 50גר' אבקת סוכר 25cc חלב שקית אבקת אפיה קמצוץ מלח חומרים למילוי 1.5 קג' תפוח עץ 120גר' סוכר 3כפות פירורי לחם או בסקוויטים כפית קינמון 100גר' צימוקים 100גר' אגוזים מהחומרים לשים בצק,לאחר מנוחה של כשעה בקירור,מחלקים לשני חלקים. מרדדים חציו של הבצק בתבנית מלבנית או עגולה. מחוררים עם מזלג. את התפוח עץ מגרדים על פומפיה גסה,מוסיפים את יתר החומרים ושוב בצק מעל,ושוב מחוררים עם המזלג , בחום של 180-200 מעלות באפיה איטית עד לקבלת צבע זהבהב. ניתן את התפוחים לבשל עם הצימוקים,והאגוזים יחד,ובזמן רתיחה להוסיף כפית קורנפלור מומס בקצת מים,ולבשל עוד דקות מספר. בסיום האפיה לפזר אבקת סוכר בתאבון

ברק 188

New member
בהחלט מעניין,ונדמה לי שמצאתי...

אימי ילידת כפר סמוך שם משפחתה היה הוך ואם אני לא טועה יש ברשימה שם כזה .

emmy5

New member
אולי אפשר מקומות אחרים

ניטרה ,איפוישג קמרנו

טומי*

New member
המקומות שאת ציינת, מצאתי מלא.....

אתרים,בנתיים אף אחד מהם לא קשור ליהודים...בכל אופן בהונגרית כותבים קצת אחרת את השמות:NYITRA-IPOLYSAG-KOMAROM

emmy5

New member
תודה טומי , אלה מקומות שאני מכירה

בעלי ומשפחתו היו משם ... הבת בקרה בניטרא והביא משם תעודת לידה של אחד האחים ... שנה טובה ומבורכת עם שלום ובריאות לך ולכל חברי הפורום

דרדרית

New member
מצאתי בבית הקברות חלק ממשפחתי../images/Emo42.gif

זה נשמע זוועה אבל... באמת אבי נולד בקושיצה וכן הסבא השני של ילדיי. היה ממש מרתק לקרוא שמות של אנשים שהכרתי אותם דרך עבודת השורשים של ילדיי.

ברק 188

New member
היתי בקושיצה ב98

הגעתי ברכבת ישר מבודפשט כ4-5 שעות נסיעה,שהיתי בעיר ובסביבה כשבועיים.

למעלה