בבריסל נערך כנס של יהודים אירופאים

• פותח הנושא ne ro
  • פורסם בתאריך

ne ro

New member
בבריסל נערך כנס של יהודים אירופאים

של "קולקטיב היהודים האירופאים למען שלום צודק במזרח התיכון" זה הפעם החמישית. "קולקטיב" היהודי האירופאי פועל על בסיס שלוש הבנות: הפסקת הכיבוש, שלום והכרה הדדית בין מדינת ישראל לבין מדינת פלסטין והכרה בזכויות הפליטים הפלסטינים. מה אתם אומרים?

Lilac Wine

New member
שהם יכולים לחפש את החברים

שלהם.בשיא הרצינות. נמאס לי שאנשים מבחוץ מבקרים אותנו.וכן,זה כן נחשב לביקורת עצם הבקשה להפסיק עם הכיבוש,וכאילו שאנחנו לא רוצים שתהיה הכרה מסוימת בין שני העמים. ומה ההגדרה של שלום צודק? אני קוראת לזה כנס מתוך שעמום גרידא. ונגיד הם עושים כנס כזה?למי זה עוזר? אולמרט ישמע על זה ואז יגיד לעצמו"וואלה,איך לא חשבתי על זה קודם?"....? לא.

ne ro

New member
כן, אבל הם יהודים..

והם כאילו רוצים להראות שיש יהודים שמתנגדים לכיבוש הישראלי.

Lilac Wine

New member
נכון.לכן אני בכלל נמאס לי

שיהודים שלא חיים פה מבקרים אותנו. ושיראו עד מחר. המשאית של המדליות בדרך אליהם.

רוב העם מתנגד ל"כיבוש הישראלי"

השאלה היא מה ההגדרה שלהם ל"שלום צודק", מושג עמום ביותר, אותי מעניין יותר "הסדר הוגן", אין צודק, לא לנו ולא להם, ההתמקדות בצודק שהוא מושג יחסי היא מטופשת למדי וחסרת ערך, הוגן זה אומר הסדר שיבטיח קיום של שני הצדדים, הסדר שניתן לחיות איתו והוא לא חייב לרצות את כולם ולהיות צודק כלפי כולם (שוב, בלתי אפשרי). זכויות הפליטים?, איזה זכויות יש להם בדיוק?, הצפת ישראל במיליוני פלשתינים, לא ברור לי מה הם רוצים בדיוק, זה לא סותר את רעיון שני המדינות לשני העמים?, בעוד איך סותר! הפסקת הכיבוש? מה זה אומר, הפסקת השליטה על העם הפלשתיני (זו בעיני ההגדרה הנכונה לכאן, כיבוש הוא מושג טכני, ממש כמו כיבוש עירק, כיבוש חיפה ויפו ב48') או חזרה לקווי 67'?, זה לאו דווקא חופף, עם פינוי רבע מיליון איש מביתם או רק חלק? עם פינוי השכונות היהודיות של מזרח י-ם או לא? נראה לי שאין להם מושג מה קורה כאן (יהודים או לא), לא בטוח שהייתי מקבל מהם תשובות רציניות, רק סיסמאות...כרגיל, בטח הם ישלחו אותי ישר להחלטות האו"ם, קשה למסכנים לחשוב בעצמם, האו"ם עושה בשבילם את החשיבה וקבלת ההחלטות גם יחד, העיקר שיש על זה את החותמת המקודשת כל כך של: "בינלאומי"...

למעלה