בבתי-ספר, בבסיס קליטה ומיון, במתנ"סים - - -

בבתי-ספר, בבסיס קליטה ומיון, במתנ"סים - - -

27.11.2008 - מתוך "הדף הירוק" שבועון התנועה הקיבוצית [email protected] 1. תלמידי י"ב בכל הארץ למען גלעד שליט, ביוזמת תלמידות במשגב - מאת: נחמן גלבוע ביום חמישי שעבר עצרו תלמידי י"ב מבתי הספר שונים את לימודיהם לחצי שעה, והקדישו את השיעור לחייל החטוף, גלעד שליט. במהלך השיעור חתמו התלמידים על דגל שעיצבו להחזרת שליט, ושלחו אותו לבית הספר הניסויי העל-יסודי במשגב. במשגב מתכוונות התלמידות לחבר את כל הדגלים ליריעה אחת גדולה, שתיתלה בעצרת למען גלעד שליט. מיזם הדגלים נעשה ביוזמת תלמידות י"ב בבית הספר הניסויי העל יסודי משגב, שהחליטו להצטרף למאבק למען החזרת גלעד שליט הביתה. תלמידי בית הספר סיפרו, כי בעיניהם יש משמעות גדולה לעובדה, שבני שכבת י"ב עומדים בפני גיוסם לצה"ל, פועלים בנושא. לדעתם, בתור דור החיילים הבא, צריכה להיות להם אמירה בנושא חטיפתו של גלעד שליט. הסיטואציה אינה רחוקה מהם, וחשוב להם לתרום את חלקם למאבק. הם ראו במיזם דרך להעלות את המודעות ואת המעורבות בנושא של גלעד שליט. תלמידי משגב גייסו למיזם תלמידים משכבות י"ב מכ-30 בתי ספר ברחבי הארץ, כאשר כל בית ספר קיבל בד שעליו עוצבה סיסמה הקשורה לגלעד שליט. 2. הבוקר בשער בסיס הקליטה והמיון של צה"ל (בקו"מ) בתל-השומר ניצבה משמרת של אמהות לחיילים ובתוכם גם אביבה שליט, אמא של גלעד, להזהיר את המתגייסים החדשים לשריון: "הזהרו ! אם חלילה תפלו בשבי, מפקדיכם וממשלת-ישראל לא יתאמצו יותר מדי כדי שתחזרו הביתה בשלום. " 3. מחר ב-19:30 בערב בכניסה למתחם המאובטח של בית ראש-הממשלה בירושלים (בשדרת בן-מימון, ליד בנין 'טרה סנטה') יתייצבו שוב - בפעם המי-יודע-כמה - אנשים כדי להזכיר לאולמרט שעדיין לא עשה את המתבקש ואת האפשרי כדי שגלעד שליט יחזור סוף-סוף הביתה חי ושלם ! הצטרפו גם אתם, כדי שלא יהיו שם מעטים בלבד. 4. בשבוע הבא יפגשו כמה מן האנשים היותר איכפתיים לגורלו של גלעד שליט עם נציגות של הצלב האדום כדי להודיע להם: די למחוות ההומניטריות שאינן מתקרבות אפילו אל גלעד ! או שתדאגו לגלעד או שלא תוכלו לדאוג לשאר תושבי רצועת-עזה !

נגיעוT

New member
כל הזמן יש פעילויות

למרות שאני לא רואה שזז משהו בזכותן רק בשבוע האחרון נוכחתי ב3 מהן צר לי-אבל סעיף מספר 4 שלך מעליב.

לא התכוונתי להעליב, ואם העלבתי, אני מתנצל

"4. בשבוע הבא יפגשו כמה מן האנשים היותר איכפתיים לגורלו של גלעד שליט עם נציגות של הצלב האדום כדי להודיע להם: די למחוות ההומניטריות שאינן מתקרבות אפילו אל גלעד ! או שתדאגו לגלעד או שלא תוכלו לדאוג לשאר תושבי רצועת-עזה !" לא הבנתי במה העלבתי, מלי. האם בכך שכתבתי ש"כמה מן האנשים היותר איכפתיים לגורלו של גלעד שליט..." יפגשו עם נציגות הצלב האדום ? לא כתבתי שמי שלא ישתתף בפגישה הוא "פחות איכפתי", וגם לא כתבתי שהשתתפות בפגישה היא סימן ליתר איכפתיות, אלא רק שתהיה פגישה שישתתפו בה כמה (כמה ! לא כל) מן האנשים היותר איכפתיים. אז איפה ההעלבה ? ואם בכל זאת נעלבת, אני מתנצל בפנייך, כי בכלל לא התכוונתי להעליב. וכמו שכתבת בעצמך - יש פעילויות כל הזמן (לא את כל מה שהגיע לידיעתי הזכרתי), והן באמת לא 'מזיזות' למי שצריך 'להזיז' לו ואותו. אגב: גם קראתי ב-Ynet גם ראיתי בחדשות 'מבט' בערוץ 1 של הטלביזיה סיקור של הפגנת האמהות מול בסיס קליטה ומיון (בקו"מ), יחד עם אביבה שליט (שנדמה לי שלאחרונה הבינה שאם לא תצא מהתאפקותה והסתגרותה, אלף הפגנות לא יועיל ולהחזיר אליה את גלעד). ב-2 הכתבות נאמר כמה חבל שרק מתי מעט אמהות טרחו לבוא לשם. אני מקווה שלמול ביתו של אולמרט בירושלים ביום ה' 27.22 ב-19:30 יבואו יותר. וגם לשערי כלא 'שיקמה' באשקלון ביום רביעי הבא, 3.12 - החל מהשעה 07:30 בבוקר - כדי לחסום את ביקור אנשי הצלב האדום אצל הכלואים הפלשתינים שם. מיעוט משתתפים בעצרות, במשמרות, בהפגנות ובשאר הפעילויות מול בתיהם של מקבלי-ההחלטות (שר הבטחון, שרת-החוץ, ראש-הממשלה) מראה שאכן לא רבים הם היותר איכפתיים. רובנו מסתפקים בצקצוק שפתיים, בניד ראש, ובהמשך עיסוקינו הרגילים - - - כי גלעד שליט הוא לא הבן, האח, החבר או הנכד שלנו.

נגיעוT

New member
לא נעלבתי באופן אישי

אם השתמע כך מהודעתי הקודמת זה מעליב את כל מי שנלחם כבר מעל לשנתיים וחצי ופתאום מסתבר לו שהוא לא מהאיכפתיים..... באמת,מספיק עם ההגדרות הכה גבוהות האלו שכל אחד/ת יעשה כפי יכולתו בלי לנסות להמציא את הגלגל,כי הוא כבר הומצא.

למעלה