בגדים לפלסטינים

Jimmy Jam

New member
בגדים לפלסטינים

שלום בידי עשרות פריטי לבוש, רבים מהם מתאימים לילדים, ורצוני להעבירם לידי פלסטינים הזקוקים להם. אודה לכם אם תיידעו אותי על ארגון עזרה שיוכל להעביר את הבגדים מתל אביב או מחיפה ליעד הנחפץ. תודה

orlyt

New member
../images/Emo45.gif כל הכבוד

אני מציעה לך לפנות לתעאיוש (שותפות ערבית-יהודית) שעוסקים רבות בסיוע לאוכלוסיה בשטחים הכבושים - אני מאמינה שגם אם הם עצמם לא יוכלו לעזור לך הם ידעו להפנות אותך לארגונים המתאימים. לתעאיוש יש סניפים במרכז בצפון ובירושלים, כך שתוכל ודאי ליצור קשר עם אנשים בקרבת מקום מגוריך. מספר הטלפון כפי שמופיע באתר שלהם הוא 03-6914437 או באימייל - [email protected] בהצלחה, וכן ירבו!

עד הלום

New member
התנועה האסלאמית.

תעביר כל פריט לבוש שימושי לילדים פלסטינים . כולל חגורות נפץ ,כובעי גרב ותיקי מנשא למטעני צד.

orlyt

New member
../images/Emo31.gif

עד הלום, ההודעות הללו אינן הולמות את רוח הפורום. אם אין לך דבר של ממש לתרום לדיון נודה לך מקרב לב אם תחסוך לנו הודעות שכאלה. עד כמה שזה נראה לי מיותר לציין את זה אעשה זאת בכל זאת, למען הדורות הבאים: לא כל הפלסטינאים הם מחבלים מתאבדים. לא כל הפלסטינאים הם מחבלים מתאבדים. לא כל הפלסטינאים הם מחבלים מתאבדים. במעגל האלימות ששורר באזורנו נפגעים הרבה אנשים, ישראלים, פלסטינאים וגם עוברי אורח שלא קשורים לסכסוך בשום צורה. בקרב הפלסטינאים יש המון ילדים שסובלים מחסור ועוני, חרדות ופחד - לא ברור לי מה פשעם ומה כואב לך בכך שיש אנשים שמסוגלים לראות מעבר למסך הסכסוך את האנושיות. הערות שכאלה ימחקו בעתיד, אנא המנע מהן!

עד הלום

New member
לדמו-קרטית הדגולה.

סתימת פיות בוודאי לא מוסיפה לזכויות האדם. לא כל הפלסטינאים הם מחבלים מתאבדים , אבל כמעט כולם תומכים במחבלים המתאבדים עפ"י סקר שנערך במהלך האינתיפאדה והראה תמיכה של למעלה מ90% ! בפעולות המחבלים. הפלסטינים סובלים מכל אלה בגלל עצמם ועצמם בלבד. הכותב לא ראה לנכון לתרום את הבגדים לילדים יהודים הסובלים לא פחות מהפלסטינים , לכן הלעג. האיומים שלך הם עלבון בעיקר לעצמך.

Jimmy Jam

New member
אין סימטריה

חרושת הרוע הישראלית מרכזת את מאמצי ההסברה הנואשים שלה בהדחקת תנאי הפתיחה של הסכסוך עם הפלסטינים, בהעלמת אי-שוויון הכוחות, ולשם כך היא מעמידה על שתי כפות המאזניים, בלי להניד עפעף, את נזקי צד א ואת נזקי צד ב, נאמנה כביכול לאמת מוסרית אוניברסלית: סבל אנושי הוא סבל אנושי. הציניות המחושלת שביסוד המשוואה הזאת מתגלה לכל מי שנוכח למעשה, ולו לרגע, בשטחי האופל, קרי - אותם שטחים שאנחנו נהנים להצהיר על בעלותנו עליהם אבל איננו מעזים חלילה לבקר בהם. במקום השאלה מי סובל יותר (שאלה צינית בעליל) והתשובה הסימטרית המוכנה-מראש עליה (נו כן, שני הצדדים סובלים, מה לעשות, במלחמה כמו במלחמה), כדאי שנשאל את עצמנו בכנות: מי נלחם בטנקים ומי בטילי קסאם? מי יכול לנוע בחופשיות בארצו ומי מוגבל על כל צעד ושעל? מי תלוי במי לפרנסתו? מי הכובש ומי הנכבש? כי אם נתעקש על השוויון המדומה נהיה אנוסים לענות בכנות לפלסטינים המפרשים את דברינו ברצינות: אם לכם מותר לחסל מנהיגים מדיניים מדוע לנו אסור? אם אתם שולחים את נעריכם להרוג בנו מה עלינו לומר לנערינו? אני מסרב להכיר בסימטריה. ענייך קודמים לעניי עירך כאשר אין הבדל מהותי בין מצוקותיהם - רק הבדל של מרחק. לענייננו, המרחק הפיזי בין חיפה לג'נין, בין ירושלים לרמאללה, בטל בשישים לעומת ההבדל המהותי, ההבדל שנראה, דא עקא, רק משם.

עד הלום

New member
מעניין עם בספר השיאים של גינס...

יש שיא של אווילות (בלי קשר אליך , זו רק תהייה) אצל מי מתפוצצים ברחובות עירו? באוטובוסים? בשווקים? בחנויות? מי מנסה שוב ושוב להגיע להפסקת אש המופרת ברגל גסה? אצל מי יש מצדיקני טרור המקשים על מאבקו בטיעון שהוא אשם כי לו יש טנקים ולצד השני יש רק קאסמים? האם הכותב המלומד (?!) מציע שנחלק להם חצי מהטנקים כדי שהמלחמה תהיה "כוחות" ?! על הכותב המלומד (?!) לשמוח שלנו יש טנקים ולהם יש קאסמים ולא הפוך שאם לא כן היה מזמן מוצא את עצמו מתחת לטנק פלסטיני . והחוצפה הכי גדולה היא לטעון כי הם תלוים בנו בפרנסתם ! גם תלוים וגם תליינים? מדוע עלנינו לספק להם פרנסה ולהחדיר אותם לארץ? כדי שיפגעו בנו?

שני דברים:

1. אחוז התמיכה של ישראלים במדיניות החיסולים - טרור לפי החוק - מדאיג גם הוא. 2. אני לא מאמין בהשוואות כוללניות כמו זו שעשית, הרי לא ניתן לתאר את סבלו של ילד יהודי בצורה שתקלע היטב לכל הילדים היהודים, וכך גם לגבי סבלם של הילדים הפלשתינים. אגב, אם אתה מתעקש לערוך השוואה בין הסבל של הילד הפלשתיני הממוצע לזה של הישראלי הממוצע, אני חושש שהתשובה שלי היא שהילד הפלשתיני זקוק לבגדים יותר מחברו הישראלי.

עד הלום

New member
lol!

1. את משווה חיסולים לפיגוע? את טוענת ששניהם טרור? מאיפה לקחת את זה מאתר ההסברה של החמאס? לפי איזה חוק מדינה החיסולים הם טרור? מה זאת השטות הזאת! את טוענת שצריך להשאיר בחיים פצצה מתקתקת ולתת לה לרצוח בלי הפרעה- זה סיוע לטרור בפני עצמו. 2.לא ערכתי השוואות סבל , טענתי שאנחנו סובלים בגלל הפלסטינים וצריכים לדאוג קודם כל לעצמינו. וודאי יש ילדים ישראלים שישמחו בבגדים הללו.

הייתי צוחק אם זה לא היה עצוב...

לפני הכל - אני בחור ולא בחורה... סתם בלבול, ואני לא חושב שזה משמעותי באיזושהי צורה... בכל אופן: 1. כן, לדעתי מדיניות החיסולים היא סוג של טרור
החיסולים אינם מוסריים, וגם מי שמצדיק אותם טוען כך. שמעתי רבים אומרים לי שאני צודק כי זה אינו מוסרי, אך מחוייב המציאות. אם זו עמדתך, יש מקום לדון בשאלת ההצדקה של הפעולה הלא מוסרית, משיקולי ביטחון למשל. אם טענתך היא כי החיסולים הם מוסריים כנראה שאין מקום לדיון ביננו בנושא. אגב, אני חושב שהמקרה השני הוא הנכון כאן. 2. שני הצדדים סובלים בגלל שני הצדדים. כמו פשוט יותר להוכיח למה הכובש מעורר את סבלו של הנכבש, ולא להיפך.

עד הלום

New member
אחת ושתיים

1. אפשר לטעון שזה מנוגד לזכויות אדם , אך זה מוסרי משום שחיי אדם של הקורבנות העתידיים חשובים מזכויות האדם. לכן , התומכים בחיסולים אינם לא מוסריים כמו התומכים בפיגועים , איזו הצדקה יכולים למצוא התומכים בפיגועים? 2.לא נכון , שני הצדדים סובלים בגלל אש"ף . למרות שאתה צודק בעקיפין , ישראל הביאה את אש"ף לכאןו ולכן היא אחראית לסבל שנגזר עליה ועל הפלסטינים . ולבנק שוויצרי אחד יש 2 מיליארד הוכחות ירוקות בכספת , רשומות על שם ערפאת.

רק רגש

New member
עניי עירך קודמים, יש בת"א יפו..

המון עניים מרודים שישמחו לקבל ממך את פריטי הלבוש הנ"ל במידה ואתה מתעקש לתת אותם לערבים יש ביפו המון ערבים שסובלים חרפת רעב עקב הכלכלה "המתקדמת" שלנו, תן להם. למה לחפס רחוק שיש לך מתחת לבית?

איל1לשם

New member
למה ללכת כ"כ קרוב

לדעתי תמכור את הבגד י-ם ותלך לפפואה ניו גיני על מנת לקדם אותם טכנולגית כי מצבם גרוע משל הערבים .............

רק רגש

New member
לאיל1לשם, אתה צודק חלקית בעיניין

הדמוקרטיה. לגבי ישראל, לדעתי, יש צדק בדברך לפי מבחן התוצאה. אבל ישנן ארצות שבהן זה לא קורה. ישנן ארצות דמוקרטיות בהן אין לשלטון שנכשל כל סיכוי להיבחר שוב.

"עניי עירך קודמים" היה אולי נכון...

בתקופת התנ"ך כאשר לא היה ניתן לתרום בצורה משמעותית לאנשים מערים אחרות בלי לדעת האם התרומה אכן הייתה משמעותית, האם זה אכן הם שמקבלים את התרומה ועוד. אבל בעידן של כפר גלובלי כמו שאנחנו חיים בו, זה לא "עניי עירך קודמים" אלא זה אלו שנמצאים במצב ההכי אקוטי. כמו למשל עשרות מיליוני תושבי מדינות העולם השלישי שנמצאים במצב שראש הבנק העולמי לשעבר, מק'נמרה, כינה עוני מוחלט:
Poverty at the absolute level... is life at the very margin of existence. The absolute poor are severly deprived human beings struggling to survive in a set of squalid and degraded circumstances almost beyond the power of our sophisticated imaginations and privileged circumstances to conceive. Compared to those fortunate enough to live in developed countries, individuals in the poorest nations have: An infant mortality rate eight times higher A life expectancy one-third lower An adult literacy rate 60 per cent less A nutritional level, for one out of every two in the populations, below acceptable standards; And for millions of infants, less protein is sufficent to permit optimum development of the brain.​
במקרה הספציפי של הבגדים, אינני יודע אם הוא יכול להעביר אותם לארגוני סיוע בינ"ל, במידה ולא הדבר המוסרי ביותר לעשות הוא להעביר את אותם בגדים לאנשים בסביבה הקרובה שנמצאים במצב האקוטי ביותר. ילדים פלשתינאים מסוימים, אולי ילדים של מהגרי עבודה, אולי ילדים אזרחי ישראל של שכבות מוחלשות אחרות - צריך לבדוק.

למעלה