בגדים מחומר גלם גמיש, נוח וחסיןו

בגדים מחומר גלם גמיש, נוח וחסיןו

דוד שלי אמר לי שהוא שמע כבר לפני 16 שנה שצבא ארצות הברית פרסם מאמר על הכנת בגדים מחומר שמייצרים עכבישים . ישנו חומר שעכבישים מייצרים שאם דוחסים אותו הרבה מאוד לריכוז גבוה, מקבלים שכבה מאוד חזקה וגמישה ונוחה וצבא ארצות הברית כבר אז טען אפשר לייצר מזה בגדים . צבא ארצות הברית פיתח את הרעיון לייצר מזה שכפצים שחייליו ילבשו שישמש להגנתם כי זה נוח ויעיל . צבא ארצות הברית כבר אז פרסם את הפטנט על זה ומכר לתעשייה האזרחית שמייצרת עבורו שכפצים כאלה. איך אני בודקת אם כבר מייצרים (התעשייה האזרחית של הבגדים) מזה בגדים כיום לאחר כל כך הרבה שנים שעברו מאז ?

נכון.

ולא מדובר ב"איזה חומר שעכבישים מייצרים", אלא בה-חומר שהם מייצרים הלא הם קורי העכביש. קורי העכביש הם אחד מהחומרים החזקים בטבע. חשוב עד כמה דקים ועדינים קורי הכביש, ולצידם חשוב את מי הם מיועדים ללכוד? חרקים ומעופפים הגדולים ושוקלים פי כמה וכמה מאותם קורי עכביש. לגבי השמוש בהם כיום- אינני יודעת. נסה בפורומים אחרים מעט יותר קלוונטים.

באיזה פורומים אפשר לשאול ?

תודה שהענקת לי תחושת פין בהודעתך
את יודעת אני שיערתי לעצמי שמדובר בקורי עכביש ואני אפילו אמרתי לדוד שלי שאני חושבת שזה קורי עכביש אבל הוא לא היה בטוח וגם אני לא הייתי בטוחה. עכשיו כשאת אומרת לי שזה קורי עכביש זה ברור לי. לגבי השימוש בהם כתבת לנסות בפורומים קלוונטים . לא הבנתי איזה פורומים אלה ?

shayt

New member
אני זוכר שקראתי

שאם לוקחים קורי עכביש בעובי של עפרון זה יכול לעצור מטוס אשר טס. הבעיה בכל הענין זה איך להכריח את העכביש הקטן להפיק כמות מסחרית של קורים. אז מה עשו - הכניסו אנזימים/חלבונים/DNA (אין לי מושג מה הכניסו) של עכביש לתוך... עז ומתוך החלב של העז אפשר היה להפיק קורי עכביש...

למעלה