אצלנו במשפחה יש מפלצת שמרים גבינה מלוחה
העוגה הזאת, שמתאימה יותר לתואר מאפה, היא מעולה שבמעולות ועדינה מאוד בטעמה.
אני טרם הכנתי, כי יש מומחיות לדבר וגם מעדיפים לא לאכול (כי טורפים את זה), אבל זו מנה נפלאה לאירוח חלבי.
מאפה שמרים וגבינות של אילנה
1/2 ק"ג קמח – 4-5 כוסות
1/4 כוס סוכר
כף שמרים יבשים
ביצה
1/4 כוס שמן
קצת מלח
1.3/4 כוסות מים פושרים
מיקסר, ערבוב
רבע שעה מנוחה
שוב ערבוב
תפיחה מלאה – כשעתיים
לפתוח גדול על השיש
תערובת:
גבינה מגוררת בולגרית – כ-200
1 גבינת-שמנת טעם ניטרלי 5%
כ-250 עמק מגוררת או צהובה בטעם עדין אחרת.
לטעום. צריך להיות טעם עדין ולא פיקנטי מדי.
למרוח את התערובת, לגלגל לרולדה, רצוי להניח בסיר פלא משומן, ולהתפיח שוב 3/4 שעה עד שעה. נדמה לי שיש גם נייר אפיה שם.
לאפות ב-180 מעלות כ- 3/4 שעה ואחרי שמזהיב להוריד ולאפות 10 דקות גם מלמטה, כי בסיר פלא זה יוצא עבה ומלא. מניחה שאפשר לאפות בתבנית רגילה, אבל בצורה הזאת יש קסם משלה. המאפה יוצא בתוכו רך ונימוח.