בגדתי בשמרים קינמון

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
נכון, זה בעצם העניין - ממילא אכין מה שכולם

אוהבים, אז אין לי כוח להכין במיוחד בשבילי.
 
בגדתי בשמרים קינמון


הכנתי שמרים גבינה.
יצאה מפלצת מעלה ניחוחות מגרים.טרם נדגמה..
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני כמו אורני, אבל אין לי אף לא שותף אחד

לשמרים גבינה בבית.
גם אלה שמסוגלים לסבול עוגות גבינה מסוימות, לא נוגעים בשמרים גבינה.
והכי נורא, מס' 4 הכריז רשמית שלא אוהב שמרים שוקולד.
אנא אני באה?
ואת נושא השמרים-פרג בכלל לא מעלה.
 
מתהוללת יקרה - את לא צריכה לוותר על מה שאת

אוהבת, אם מישהו אחר אינו אוהב זאת. האם אינך משקיעה ומכינה במיוחד מטעמים אהובים עבור שאר בני משפחתך?
דווקא עוגות שמרים עם גבינה נשמרות היטב בהקפאה. הכיני לעצמך, הקפיאי חלק והתענגי כאוות נפשך בכל רגע שתרצי.
וזה נכון לגבי כל מאכל אחר.
 

אמרלדה

Active member
אצלנו במשפחה יש מפלצת שמרים גבינה מלוחה

העוגה הזאת, שמתאימה יותר לתואר מאפה, היא מעולה שבמעולות ועדינה מאוד בטעמה.

אני טרם הכנתי, כי יש מומחיות לדבר וגם מעדיפים לא לאכול (כי טורפים את זה), אבל זו מנה נפלאה לאירוח חלבי.

מאפה שמרים וגבינות של אילנה

1/2 ק"ג קמח – 4-5 כוסות
1/4 כוס סוכר
כף שמרים יבשים
ביצה
1/4 כוס שמן
קצת מלח
1.3/4 כוסות מים פושרים

מיקסר, ערבוב
רבע שעה מנוחה
שוב ערבוב
תפיחה מלאה – כשעתיים
לפתוח גדול על השיש

תערובת:
גבינה מגוררת בולגרית – כ-200
1 גבינת-שמנת טעם ניטרלי 5%
כ-250 עמק מגוררת או צהובה בטעם עדין אחרת.
לטעום. צריך להיות טעם עדין ולא פיקנטי מדי.

למרוח את התערובת, לגלגל לרולדה, רצוי להניח בסיר פלא משומן, ולהתפיח שוב 3/4 שעה עד שעה. נדמה לי שיש גם נייר אפיה שם.
לאפות ב-180 מעלות כ- 3/4 שעה ואחרי שמזהיב להוריד ולאפות 10 דקות גם מלמטה, כי בסיר פלא זה יוצא עבה ומלא. מניחה שאפשר לאפות בתבנית רגילה, אבל בצורה הזאת יש קסם משלה. המאפה יוצא בתוכו רך ונימוח.
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אהה! בע"ה, בעוד כחודש באים לביקור אח של אבא

שלי, אשתו והבת, מאנגליה.
הם בריטים, צמחונים ואני כבר חושבת מה להכין שנפגש. יש לי תחושה שאכין את המאפה הזה.
חייבת!
אין ביצה במלית?
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אני לא מתחברת למילוי פובידיל. קניתי פעם ממקום

שאוהבת את השמרים שלהם, וממש לא התחברתי.
 
זה מילוי שממש לא חשבתי עליו
התכוונתי ל"רגיל

שוקולד
סוכר+חמאה +קינמון
גבינה
תפ"ע
ופרג אהובי
 

חנהפ

Active member
רק אני אוהבת את השמרים שלי עם שוקולד?

גבינה אני מעדיפה ללא מעטפת, מקסימום קינמון בשמרים, אבל השוקולד לוקח ובגדול!
 

הבת המתהוללת

Well-known member
מנהל
אצלי פרג מס' 1, שוקולד/קינמון בתחרות על ה-2

גבינה 3, צמוד מאוד לאגוזים.

כל מיני מיוחדים (פטיסאר, קרם שקדים) אוהבת רק מידי פעם.

ואוהבת את הרעיון של mיטלמן, להפריש מעט בצק ולהכין 2-3 גביניות לעצמי - איך לא חשבתי על כך?!
 
למעלה