בגט
ניסיתי אמש את המתכון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=m08i8oXpFB0
הלחם לא יצא אפילו דומה למה שהווידיאו מציג!
1. התחתית יצאה רכה ולא עשויה.
2. זמן האפיה היה ארוך משמעותית (40 דקות) כדי לקבל צבע זהוב מלמעלה
3. הכנסתי את כל המסה של הבצק (4 בגטים) על תבנית אחת ולא ב-2 חצאים).
מניסיון קודם עם אפיית לחם, הקטע של האדים/מים עובד הפוך: במקום קליפה קשה ועבה מתקבלת קליפה דקה ורכה!
למה?
העבודה עם הבצק (4X45 דק') עם התפחה ולישה קלה, הייתה דביקה מאוד.
החומרים נמדדו בדיוק לפי המתכון עם משקל דיגיטאלי, על הגרם.
עם כמות המים המקורית לא כל הקמח נרטב, אז הוסםתי עוד 2 כפות מים.
מה עשיתי לא נכון?
ניסיתי אמש את המתכון הזה: https://www.youtube.com/watch?v=m08i8oXpFB0
הלחם לא יצא אפילו דומה למה שהווידיאו מציג!
1. התחתית יצאה רכה ולא עשויה.
2. זמן האפיה היה ארוך משמעותית (40 דקות) כדי לקבל צבע זהוב מלמעלה
3. הכנסתי את כל המסה של הבצק (4 בגטים) על תבנית אחת ולא ב-2 חצאים).
מניסיון קודם עם אפיית לחם, הקטע של האדים/מים עובד הפוך: במקום קליפה קשה ועבה מתקבלת קליפה דקה ורכה!
למה?
העבודה עם הבצק (4X45 דק') עם התפחה ולישה קלה, הייתה דביקה מאוד.
החומרים נמדדו בדיוק לפי המתכון עם משקל דיגיטאלי, על הגרם.
עם כמות המים המקורית לא כל הקמח נרטב, אז הוסםתי עוד 2 כפות מים.
מה עשיתי לא נכון?