בגידה כ״נקמה״ על בגידה

בגידה כ״נקמה״ על בגידה

מה דעתכם או דעתכן?
האם בגידה שכזו יכולה לעשות טוב לשיקום זוגיות בכך שנוצרת תוצאת תיקו וסוג של איזון בחטאים או שהבגידה תזיק?

קטסטרופה!

גם תתבאסי שבגדו בך והשפילו אותך.
וגם תעשי את זה פעם נוספת לעצמך ותרגישי שמכרת את עצמך בשביל איזה רעיון אידיוטי....

ממליצה בחום למצוא מאהב... אם כבר, שיהיה לך נעים

מריוס זכריה

Member
מנהל
בהחלט נזק

כמןב שכל הנאמר כאן יהיה בגדר הכללה. כל אדם הוא שונה וכל זוגיות היא שונה, אז לך תדע.
&nbsp
אבל עקרוניתף הבגידה הראשונה פוגעת בקשר. השניה גם היא פוגעת, פגיעה נוספת וקשה לא פחות.
&nbsp
עבודת התיקון אחרי בגידה של צד אחד לא קלה. עבודת התיקון אחרי בגידה של שני הצדדים עוד יותר לא קלה.
&nbsp
אז אם אתה בנקודת החלטה, המלצתי היא שלא תעשה את זה.
&nbsp
מסתבר שהרבה אנשים "חיכו להזדמנות" לאיזה סטוץ או רומן, ואז בגידת הצד השני פותחת כביכול הצדקה או הזדמנות, ורצים לנצל את הפתח לנפי שייסגר. זה מובן ואנושי - אבל עדיין זה מזיק מאוד.

gaboon67

New member
זה היה חלום רטוב גם שלי אבל.....

הגעתי למסקנה שמה אשיג בזה?
הפגיעה באגו כבר קרתה, הבן זוג/בת הזוג חוותה כנראה חוויה של פרפרים,אופוריה,התאהבות וכדומה ומה את תשיגי?! רגש של נקמה בלבד....
וכמו שמריוס ציין, תיקון של מצב כזה יהיה קשה יותר...
מה כן, או שתשקמי את הקשר , או שפרקי את החבילה ותמצאי לך זוגיות חדשה.
&nbsp
אני תומך מובהק ב: "מה שעשו לך, אל תעשה לחבריך..."

מה היא תשיג? אהמ.... איפה להתחיל?

כל העניין זה לקבל גם משהו טוב, עם הפרפרים וכל הג'אז הזה, ולא סתם ללכת לסמן V עם הראשון שמסכים- כי אז היא באמת תרגיש רע.

אבל בעיני, אחרי בגידה- שזה משהו שפשוט מרסק את האגו בכל מובן שהוא, רומן קטן וטוב, שמרים את האגו ואת המצב רוח ומכניס שמחה גדולה ללב זה נפלא.

אגב, זה מקל גם החזרת השפיות הביתה.
לא מתוך מקום נקמני , ושל "הנה אנחנו תיקו", אלא מתוך מקום שהצד הפגוע כבר קצת פחות במרה שחורה....

gaboon67

New member
ואז מה, כל פעם שצד אחד יבגוד אז השני ירוץ גם...?!

כל אחד צריך לעשות את מה שמתאים לו ונוח לו לחיות עם זה....
אני לדוגמא, לא אוהב את ההרגשה שאני צריך להסתיר דברים מבת זוגי....
אין ספק שזה נורא מפתה לשקם את האגו עם איזה רומן קטן או סטוץ שבה מחיזור אבל צריך לקחת בחשבון שצריך לחיות עם זה ואולי יהיו לזה השלכות שאליהן לא פיללנו...

בהחלט. בכל החלטה יש סיכון

אבל בוא נאמר שאם אתה מתאר את זה כ"כל פעם שמישהו ילך לבגוד".... אז בעצם אתה די משרטט פה קליפה של זוגיות שאין בתוכה הרבה...
אני לא שופטת את זה כמובן, אבל מתוך מקום כזה- הכי אני ממליצה על מאהב.
אגב, בגידות זה דבר סופר ממכר, ככה שהסיכוי שבאמת הוא יחזור לבגוד הוא די גבוה לטעמי בכל מקרה, אז לפחות שגם היא תהנה קצת. מה יש?

gaboon67

New member
ומה אם מדובר המקרה הפוך?

המחקרים מדברים על כך שנשים היום בוגדות באותו היחס כמו גברים...
אולי יותר...

אז, נקודת ההנחה שרק גברים מתמכרים לבגידות היא כנראה קצת Out Dated

וכמו שאמרת, מה הטעם בכזו זוגיות? זה כבר נישואים פתוחים רק בצורה חסויה....
עדיף שיסכימו על כזה מצב אם הם עדיין רוצים להשאר ביחד אך מסכימים בצורה הדדית להחזיק מאהב/מאהבת מהצד...
&nbsp
אני לא תומך נלהב של מצב כזה...
איזה מסר אני מעביר לילדיי...
&nbsp

אה... אני עושה הרבה דברים שלא הייתי רוצה שילדיי ילמדו מהם

ומי אמר שרק גברים בוגדים?
ברור שגם נשים בוגדות ומתמכרות...... לא יודעת מי יותר ומי פחות, נראה לי די אותו הדבר.... כל בוגד, צריך בוגדת חביבה לצידו, לא?

מה הטעם בזוגיות כזו? יש הרבה טעמים... עובדה, המוני המוני המוני אנשים חיים כך.
בכל מקרה, זו לא נקודת הדיון...
השאלה היא האם כדאי לבגוד כדי לנקום, ליצור השוואה ולהמשיך משם?
ואני אומרת- לא. זה מסלול להתרסקות עצמית ולאובדן ערך גדול הרבה יותר ממה שהיא חווה עכשיו בשל הבגידה.
אבל האם לבגוד מתוך רצון לשקם קצת את האגו, להכניס שמחה ללב, קצת התרגשות, לפנות את כל המרה השחורה לטובת משהו נחמד וכייפי- אז בטח! למה לא?

gaboon67

New member
אני חושב שצריך להמנע מבגידה בכלל גם אם זה למטרת שיפור האגו..

השאיפה היא שאם בן הזוג מעד/ה מסיבה של בעיה בזוגיות אשר ניתנת לתיקון באמצעות טיפול זוגי ועבודה משותפת, האגו יוכל להתרומם גם מן העבודה שבן הזוג הבוגד החליט להשאר בזוגיות ובחר בצד הנבד כבן זוגו לעתיד.
אבל הזוגיות תצטרך להשתפר בצורה ניכרת עם דגש של פירגון רב לצד הנבגד באופן שבאמת ירומם את רוחו והאגו שלו...
&nbsp
נכון, בגידה קטנה כדי להכניס שמחה ללב ומפתה מאוד וכל אחד צריך להחליט אם הוא טיפוס שמסוגל להסתיר זאת.

זה מאוד מאוד (אבל מאוד..) נאיבי....

האגו ממש לא יכול להתרומם מזה שהבוגד בחר בטובו ובנדיבותו להישאר בתוך הזוגיות, ו"בחר" בצד הנבגד כבן זוגו לעתיד...
מכמה טעמים:
1. הבוגד הוא שקרן. ככה שאין לייחס להצהרות שלו , בטח שלא ברגע הזה, יותר מידי חשיבות.
2. בואו לא נתבלבל כולנו להאמין שאנחנו באמת "בוחרים" את כל הדברים האלו. זה נקרא אילוצים. לא לכולם יש את האפשרות לקום ולפרק את הבית. זה מורכב מסובך ומאוד מאוד יקר.
3. גם אם באמת רוצים לשמור על הבית והמסגרת, זה לא בהכרח אומר שהזוגיות זה החלק שמרכזי בהחלטה הזו..... זה למרות ולא בגלל.

ובלי קשר, לי אישית מאוד קשה לראות איך אגו של בן אדם נבגד משתקם על ידי בי שבגד בו......
בגידה היא הצהרה של חוסר עניין וחוסר כבוד וחוסר הערכה וחוסר משיכה ו... אין צורך להמשיך.....

טורקיז22

New member
התשובה לשאלה

תלויה באני מאמין של הנבגד בלבד.
אם בגידה עבורו היא קו אדום שלא חוצים אז אין מצב שהיא תשקם משהו הרגשתו תהיה גרועה יותר.
תיקו ירגישו אלו שחיים ומנוהלים מתוך האגו.

אני חושב ששני המשפטים האחרונים של מריוס מסכמים יפה

יש כאלה שאולי חושקים באנשים אחרים לצורך רומן או סתם סטוץ, אבל לא מעזים להוציא את הפנטזיות שלהם מהכוח אל הפועל אם מטעמיים מצפוניים, או אם מתוך חשש שזה יתגלה.
בגידה של הצד השני עלולה לתת להם לגיטימציה לבצע משהו שרצו אבל נמנעו ממנו. לא מדובר כאן בנקמה.
מעולם לא הייתי בסיטואציה כזו, אבל לדעתי זה לא מסוג הדברים שיכולים לתרום לקשר, גם אם יסב הנאה רגעית.

ai21

New member
ממתי תיקו זה טוב?

הבוגד הרי נמצא בעמדת נחיתות אוטומטית - הוא עשה דברים כ"כ איומים שהוא יצטרך לזחול הרבה כדי לכפר עליהם,
וכל דרישה של הצד הנבגד, תהיה מוצדקת אוטומטית.
&nbsp
&nbsp
צריך להיות ממש טיפש/ה כדי להעדיף שהמצב יתהפך.
במצב כזה - הצד הבוגד יגיד (ובצדק),
שהצד השני רק חיפש תירוץ כדי לבגוד בעצמו,
שכל טענותיו כנגדו היו צביעות, שקר ורמאות.

שטויות

ילדים משחקים בנקמות, לא אנשים מבוגרים. אם אדם בגד, סימן שיש בעיה בקשר וכדאי לשקם אותו, לשנות אותו או לנתק אותו. צריך להתאים את הקשר למידת הרגש של כל השותפים בו. אולי בגד כי כבר אין לו מספיק אהבה אליך.
&nbsp

למעלה