בגידות או לא להיות

אשת איש בחיים לא אמרתי שזה מותר

אני לא יעשה דבר כזה גם בהסכמה של הבעל יותר מזה עם חברה של מישהו אני לא יעשה את זה

סתם מעניין אותי לדעת את דעתכם,

האם זה נראה לך הגיוני שבנאדם יאהב רק בנאדם אחד וירצה לעשות דברים אינטימיים ומיניים רק עם אותו בנאדם כל הזמן? מה ההגיון בזה שאם אני אוהב עוד אנשים ורוצה שיהיו לי דברים מאד מאד אינטימיים עם עוד אנשים (וזה לא גורם לי לאהוב אף אחד פחות ולרצות להיות עם מישהו פחות בגלל שאני רוצה להיות עם עוד אנשים), מה בדיוק בגידה בזה? או בכלל, למה מראש להתחייב להיות רק עם בנאדם אחד? כאילו יש כל כך הרבה אנשים שונים, וזה מאד מעניין ומגניב ומרגש להכיר אנשים וללכת איתם "עד הסוף", בסופו של דבר זה גם תורם למערכות היחסים הקיימות, לא נוצר מצב שבו בנאדם אחד אמור "להספיק" ולספק את כל הצרכים שהבנאדם השני צריך - ובזה בעצם לשחוק ולהרוס את המערכת יחסים וכל זה. מקוו שזה היה מובן. מעניין אותי מה דעתכם.

זכוכיות

New member
אני אגיד לך איך אני רואה את זה.

אם אני לא אציב גבולות, תופיע מישהי אחרת, תציב גבולות, ואני אאבד את מה שיש לי. בעולם מושלם, שבו כולם היו חושבים באופן כזה ולא הייתי מפחדת לאבד את האדם שבחרתי בו מבין כל האנשים שאני אוהבת (להלן- האדם שאני הכי אוהבת), זה לא היה מפריע לי.

הממ.

לא נראה לי שזה יחסים ממש בריאים אם את כל הזמן מפחד לאבד את ה"בן זוג" שלך, ולא נראה לי שזה מי יודע מה חיובי למנוע ממנו (ומעצמך) לאהוב עוד אנשים, זה סתם גורם אחר-כך נראה לי לטראומות וחסכים, כאילו למה צריך לבחור רק בנאדם אחד? נראה לי לפעמים מאד מעט, ואיך אפשר "הכי" לאהוב מישהו? כאילו נראה לי אני אוהב אנשים יותר ואנשים פחות, אבל יש הרבה מאד אנשים שאני פשוט כל כך אוהב שאני לא יכול להשוות בינהם בכלל ב"כמה" אני אוהב אותם, אני פשוט אוהב אותם בדרכים שונות ועם כל אחד יש לי משהו אחר, זה לא אומר שבגלל שאני אוהב מישהו אחד אני אוהב מישהו אחר פחות. וסתם נראה לי שגבולות זה מאד מאד רע באופן כללי. זהו בנתיים.

תצטרך לסלוח לי אבל...

זה אחד הדברים היותר דפוקים שקראתי/שמעתי. אתה מדבר על יחסים בריאים? יחסים בהם מזיינים כל דבר שזז בזמן, שאתה בכלל מחוייב לבחורהאחת ויחידה, הם יחסים לא בריאים שסופם כישלון ולב שבור.

מה רע בלזיין כל דבר שזז?

בתנאי שאני רוצה לזיין את הדבר והדבר רוצה לזיין אותי בחזרה? ואיך מישהו יכול להיות מחוייב לאהוב\לרצות רק מישהו אחד? כאילו זה אבסורד, לא? אומנם זה אחד הדברים הכי דפוקים שקראת, והממ, מצטער שבזבזתי את זמנך היקר, אך באמת מעניין אותי לשמוע מה דעתם של אנשים, אתה אפילו את זה לא ממש נתת לי, רק הבאת איזה תגובה שלא קשורה בשום צורה למה שכתבתי.

זאת באמת נראית לך הודעה לא קשורה?

כשאומרים לי, שמה שאני עושה לא בריא, בגלל שלאותו אחדזה לא מתאים (ע"ע ההודעה שלך) זה *קצת* מעלה את הפיוז. את דעתי לא הבנת מה ההודעה? אני אנסה להיות יותר מובן: כשיש לי בת זוג אני לא בוגד. זה לא אבסורד, ההפך, האבסורד מבחינתי הוא חוסר אמונים. איך מישהו יכול לאהוב רק מישהי אחת? כשתהיה לך אהבה אמיתית,נדבר.

זכוכיות

New member
הוא לא אמר שמה שאתה עושה לא בריא

הוא אמר שהעובדה שאני מפחדת ומציבה גבולות לא בריאה. מה שהוא כן אמר באופן כללי נמצא בהודעה הראשונה שלו, שבה הוא תהה האם זה הגיוני. ואגב, אין חוסר אמון ברגע שכל הקלפים על השולחן, הוא לא בוגד- הוא נמצא בקשר שהוא לא כובל, זה כל ההבדל. שני סוגי הקשרים בריאים מבחינתי באותה המידה, ומתאימים לאנשים שונים.

ומה ההבדל?

גם אני מציב גבולות, אז למה זה לא בריא? בעבר התחילו איתי שתי נשים, שהיו בקשר פתוח (בנפרד כמובן), ברגע שגיליתי את זה כל כך נגעלתי רק מהמחשבה.

אני חושבת שהאדם שאתה רוצה לזיין

יכול "טיפטיפה" להיפגע אם יגלה שזה כל מה שהוא עבורך. ואם תעזוב אותו לאחר מכן... מה נראה לך שהוא ילך לרקוד סלסה? טפו על בחורים כמוך... הלוואי ולא היית קיים. והבחורה שאיתך. אני בכלל מרחמת עליה... לא הייתי רוצה להכיר אדם נפלא שכמותך לא מצדו האחד של המתרס,ובטח שלא מצדו השני. מגיע לך שיסרסו אותך! טפו.

זכוכיות

New member
זה מה שבריא מבחינתו,

מה הבעיה? זה לא נשמע לי דפוק בכלל, זה נשמע לי מתאים לאנשים מסויימים ולא מתאים לאנשים אחרים. כנראה שלו זה מתאים.

זכוכיות

New member
אפשר "הכי" לאהוב.

אני תמיד אעדיף לפגוש אותו, לדבר איתו, להיות איתו- ברגע שאני מקבלת את האפשרות לבחור. זה אני "הכי" אוהבת באופן כללי הוא גם זה שברור לי שאני לא יכולה לחיות בלעדיו (הו, יצא לי משפט קיטשי). השאר... יש כאלה שאני אוהבת.. אין כאלה שאני אוהבת ברמה כזאת. גבולות זה אחלה. זה בטוח.

בגידותתתתתתתתת

יש כ"כ הרבה מובנים לבגידות מעבר לקשר הרומנטי הכי גרוע בבגידות זה שאתה בד"כ לוקח משהו חשוב וטוב כמובן מאליו ומוכר אותו במשהו זול בציפוי זהב הבעיה עם בגידה שזה הופך אותך לכזה קטן- אי היכולת לשלוט ברצונות שלך ובמעשים.. בגידה היא כ"כ ערטילאית ויכולה להתפרש ולהתפרס על הרבה מובנים אני אצטרך לחשוב על זה קצת יותר לעומק.. גבולות..

בגידה זה כל דבר שאתה עושה שבן הזוג

שלך לא אמור לדעת ואתה מסתיר אותו ממנו, וזה לא משנה אם זה אקט מיני או לא. אם בעלי מוכר את הבית שלנו בלי ידיעתי והסכמתי בעיניי זו בגידה.

למעלה