בגידות ושאר ירקות

גברברת

New member
בגידות ושאר ירקות

איך תתנהגו אם תגלו שבן זוגכם בוגד בכם? האם לדעתכם יש הבדל אם מדובר במעידה חד פעמית או לחילופין בבגידה ממושכת? האם זה משנה אם בן זוגכן (או בת זוגתכם לצורך העניין) בגדו בכם עם מישהו שפגשו באופן אקראי.. מן פיתוי מזדמן שכזה לעומת בגידה עם מישהו קבוע?

night mistress

New member
התגובה שלי דיי ודאית..

כמו שעשיתי בעבר: לוקחת את הדברים שלי, מזכירה לו שהוא אפס וטורקת את הדלת ביציאה...

tokit

New member
איזו שאלה טובה..

לדעתי יש הבדל בין מעידה חד פעמית לבין מעידה ממושכת. זה גם תלוי מה סוג היחסים בינו לבינה. בכל מקרה, צריך לבחון מה הסיבה לבגידה. אם המדובר בבוגד פתולוגי, שבוגד שוב ושוב, רק לשם הבגידה, רק כי הוא לא משתלט על היצר, אני אישית לא אשאר איתו. כי הוא תמיד יבגוד.. אם מדובר במעידה חד פעמית, שנובעת מחולשה רגעית, אני אסלח. אבל אסלח רק פעם אחת.. ויש את הבגידה שבאה בגלל בעיה במערכת היחסים. בתור אחת שנבגדה בדיוק בגלל שמשהו במערכת היחסים היה מאוד לא בסדר, אני יכולה לומר שמה שהכי כאב לי היה השקר, הנסיונות הפאתטיים להסתיר ולכסות. ברור שידעתי מיד, וניסיתי לשוחח איתו. הוא הכחיש הכל. זו היתה מישהי שהוא פגש במקום העבודה, פיסית מאוד שונה ממני, מישהי שהיתה שם בשבילו בעוד אני רק עבדתי ועבדתי. בשלב מסוים הוא לא יכול היה להסתיר את זה ונפרדנו על רקע הבגידה. אבל חזרנו.. בדיעבד הסתבר שהוא המשיך להיפגש איתה גם אחרי שחזרנו לגור יחד. זה התגלה לי כשהיא התקשרה במקרה וביקשה לדבר איתו.. ניהלנו שיחה רצינית ונשארנו יחד. אני מרגישה שיש לנו עוד המון להעניק האחד לשניה ולכן סלחתי. אני יודעת ממה נבעה הבגידה ואנחנו מקווים לא להגיע למצב בו זה יקרה שוב. כן, זה כואב, מאוד.. אבל עבורי זו לא היתה סיבה מספיק טובה להיפרד ממנו לתמיד.

להב 31

New member
קצת קשה לי

לנחש כיצד אגיב בסיטואציה כזאת. ככל שידוע לי, מעולם לא בגדו בי. בגידה מעידה כי משהו אינו תקין בזוגיות. ה"משהו" הזה יכול להיות אחת מתוך סיבות רבות, אבל ברור שהזוגיות שינה תקינה. יש הבדל בין מעידה חד פעמית ולבין בגידה מתמשכת. ההבדל הוא רגשי, אם זאת בגידה מתמשכת אז סביר להניח שמעורבים כאן גם רגשות ואין כל טעם בלנסות לתקן את המצב. אני פשוט אוותר על הקשר אם כל הצער והכאב שכרוך בכך. במידה וזאת בגידה חד פעמית, תשקל האפשרות שלא לזרוק את הזוגיות לפח ולהטמין את הבוגדת 2 מטר מתחת לאדמה. יתכן שניתן להפיק מכך תועלת ואף ליצב ולחזק את הקשר לעתיד.

נעמייה

New member
בגידות

זה ענין די כבד הבגידות.. וכמו להב, אני מניחה שעד שלא נמצאים בסיטואציה עצמה, אי אפשר לדעת איך נגיב. הלב שלנו מגיב כל כך חזק בשעת גילוי בגידה, ולכן לא חושבת שיכולה לנחש איך אגיב. גם אני חושבת שאם זה "בוגד סדרתי" אין טעם בהמשך הקשר וצריך לקטוע את הקשר מייד, ואם זו מעידה חד פעמית, שבטח גם היא - כמו כל בגידה - תגרום לזעזוע של הזוגיות אולי זו תוכל להיסלח.. אבל שוב.. עד שלא נמצאים שם, אני מניחה שאין לדעת בוודאות איך נגיב.

Vdrums

New member
זה באמת תלוי,

יש בגידה חד פעמית שנוצרה מרגע של חולשה או מעידה. אולי תקופת שפל בקשר. יש בגידה שנוצרת כי משהו חסר ואז אני חושב שיותר קשה לחזור לקשר ואז חייבים לחתוך.

Sefy

New member
אני לא חושב שזה מצדיק את הבגידה

יש בעיות בקשר ? צריך לדבר ולבדוק למה, לא נותן זכות לקפוץ על הבחורה או הבחור הרשונים ולבגוד! תקופות שפל בקשר, זה קשר שלא משקיעים בו, וזה לא אשמת אחד, אלה אשמת השניים. האחד שלא דיבר, והאחר שלא הקשיב.

Lil Kitty

New member
הממ...

לפי דעתי, אם מדובר בבגידה ממושכת צריך פשוט לקום ולעזוב. אבל אם מדובר בבגידה חד פעמית אז זה תלוי עם מי ולמה. אם הוא בגד בי עם החברה הכי טובה שלי/אחותי/אמא שלי/סבתא שלי/לא יודעת מי, אז אין סיכוי שאני אסלח לו על זה. אבל אם מדובר במישהי שהוא בכלל לא מכיר אז... אולי. אני לא יודעת. קשה לי לסלוח על דברים כאלה
בכל אופן, זה באמת לא מצדיק את הבגידה. אם משהו לא בסדר בקשר, צריך לדבר ולעבוד על זה. לא ללכת ולדפוק בחורות אחרות...

נעמייה

New member
אף אחד לא אמר שזה מצדיק בגידה

אם זו מעידה חד פעמית, ואם היו בעיות בקשר... אף אחד לא אומר שזה מצדיק בגידה וקדימה לקפוץ למיטה לבגוד (כי יש סיבה טובה) ! אם זו מעידה.. יתכן וניתן יהיה לסלוח. כמובן שצריך לדבר ולפתור בעיות. זוגיות יכולה להגיע לתקופת שפל, ולא בהכרח בגלל שבני הזוג לא השקיעו או שאחד לא דיבר או השני לא הקשיב.. בזוגיות יש תקופות טובות ולא טובות וזה יכול להיגרם משגרה או שבני הזוג סיגלו לעצמם התנהגויות לא בריאות.. כל מקרה לגופו.

Sefy

New member
שוב, בגידה זה לא פתרון לבעיה

אני לא מאמין במעידה, בגידה זה משהו שמצריך חשיבה (אמצעי מניעה למשל?) ולפני שעושים משהו כזה אפשר לחשוב קצת וללכת לדבר עם הבן או בת זוג בקשר ום לא מדברים, אז הקשר לא היה מספיק טוב מלחתחילה. כן, יש תקופות טובות ולא טובות, זה למה אנשים יודעים לדבר ולתקשר ביניהם

נעמייה

New member
שוב, לא אמרתי שבגידה זה כן פיתרון

אני לא מתיימרת לשפוט את הבוגדים למיניהם ולהגיד בנחרצות שהיחסים שלהם לא שווים, שיפרדו וכנראה שהקשר לא היה טוב מלכתחילה. אם אני לא בתוך המצב כבוגדת או כנבגדת (וטוב שכך...), אני לא יכולה להגיד דבר - לא עליהם ולא איך אני אגיב לכש(אם) אהיה במצב שכזה. וכן, אני עדיין מניחה שאפשר לדבר ולפתור בעיות גם אחרי בגידה. ברור שהיה רצוי לדבר לפני בגידה, אבל אם זה המצב, אני רק יכולה להניח שאפשר לנסות.

Sefy

New member
אני מניח שלא בגדו בך אף פעם...

בי בגדו, אני יודע איך ההרגשה ואני לא מאחל לך אותה ומקווה שלא תגלי אף פעם איך אדם שאת אוהבת מכל הלב, הולך ומשקר ומחביא ממך דברים ואחר כך עוד אומר לך שהוא אוהב אותך... אם אותו אדם היה מסוגל לבגוד באמון שלך (וזה לא חייב אפילו להיות סקס) במקום לקחת את הזמן ולספר מה מטריד, אז אצלי לאדם כזה אין מקום בלב, כי ברגע שאין אמון, גם אין אהבה.

נעמייה

New member
ולכן זה אינדיבידואלי

אתה לא יכול לסלוח, אחר יכול. תלוי באדם. ואני לא מסכימה שברגע שאין אמון אין אהבה. אתה יכול לגלות ברגע שחברה שלך בוגדת בך, והכעס יגאה בך.. תיפגע, תישבר.. מה לא.. אבל ברגע ? ברגע אחד תפסיק פתאום לאהוב? לא הגיוני מבחינתי.

Sefy

New member
אחר אולי יכול לסלוח. אבל באיזה מחיר

את יודעת מה המחיר ? חוסר אמון, כי אמון לא נותנים, אמון זה דבר שלוקח המון זמן, במיוחד אחרי שהוא נשבר. אז ברגע שאין אמון ביחסים, אז לדעתי גם אהבה מתה לה לאט לאט, למה ? כי זה עובד לחשדנות ולשאלות של אולי... אולי אחרים יכולים... אני לא... אני הרגשתי איך זה...

Vdrums

New member
קל לדבר, אבל ברגע שזה פוגע בך

חושבים אחרת. זה מביא לחשיבה אחרת. מישהו שסומכים עליו בעיניים עצומות ופתאום פותחים עין אחת ומגלים משהו שממש לא חושבים שיקרה. שנמצאים במצב הזה רואים דברים אחרת.

המבתק

New member
שאלה טובה

פעם הייתי משוכנע שאם בת הזוג שלי תבגוד בי אני אעזוב אותה מייד. אבל אחרי שאתה מתבגר, אתה לומד להבין שלא הכל שחור ולבן בחיים. יש עליות וירידות ולפעמים אנשים עושים שטויות. היום אני לא יודע איך אני אגיב אם יקרה לי דבר כזה (ואני מקוה לא לדעת) אבל יש לי הרגשה שאם זה חד פעמי אני אנטה לסלוח.

טוב..אולי אני טיפה דפוקה..:)

אבל..לפי דעתי יש הבדל.. בין אם זה חד פעמי או בגידה ממושכת של רומן.. כשאני נמצאת במערכת יחסים טובה ומלאת אהבה הדדית...אני לא אוותר על זה..בגלל טעות חד פעמית..שנעשתה מכל סיבה שהיא.. משהו שהיה חסר רגשות... אם זה בגידה ממושכת..היא מלווה כבר בהידלקות ואולי התאהבות.. ולכן..אני אבין שהבחור שלי כבר לא מעוניין בי..שהוא רוצה כבר מישהי אחרת.. ז"א..שאין לו את האהבה הזו כבר אלי.. ולהישאר בכוח..אני לעולם לא אשאר.. ****יש הרבה דגים בים****.... (:)

למעלה