בגיוס יהיו גם מתנדבים מסוג אחר?

בגיוס יהיו גם מתנדבים מסוג אחר?

אני מתכוון שכולנו כאן השתחררנו על 21 או 24. אבל יש גם קבוצות באוכלוסיה כמו דרוזים, בדוואים וערבים שיכולים להתנדב לצה"ל הם גם מתגייסים ביום הזה? או שהם לא קשורים?

סיונתו

New member
לא חושבת

ההתנדבות שלהם נחשבת כמו שללכת לקרבי זה התנדבות... הבנת?

LordNor

New member
לא, יהיו רק מתנדבים בעלי פטור

משירות ביטחוני והגישו בקשה להתנדב (פרופיל 21,24,31) הקרביים שהולכים ליח' ההתנדבותיות עושים טירונות קרבית (רובאי 05 ומעלה)

אני לא מדבר על היחידות המובחרות

סתם לדוגמא כמו שייטת 13 , שלשם מתנדבים. אני מדבר על כאלה שאין להם חובת גיוס לצה"ל ערבים למשל...

סיונתו

New member
כן הבנתי

בגלל שהם לא חייבים להתגייס הם נקראים מתנדבים אבל אין להם תנאים כמו שלך הם מתנדבים לצבא ואז הם בעצם הופכים להיות חיילים רגילים לכל דבר עם חבר שלי שירת חייל דרוזי (בטירונות) וזה בדיוק אותו דבר (זה פחות או יותר מה שיש עם החרדים.... בני דודים שלי למדו בישיבות למרות שהם לא חרדים אבל הם די החליטו אם ללכת לצבא או לא.... והם שניהם קרביים
אחלה משפחה...) ו...זהו בעיקרון הבנת עכשיו?

בעיקרון...

גם אנחנו נהיה חיילים לכל דבר, רק ללא זכויות של חיילים עם נשק... אנחנו לא יכולים לצאת מהקו הירוק (אלא אם כן יש אישור פיקוד עורפי) אבל אנחנו מקבלים בסיום השירות תעודת חייל משוחרר אנחנו יכולים לעבוד עבודה מועדפת ואז לקבל מענק לאלו שיש להם פרופיל יותר גבוה מ21, הצבא משלם להם על הביטוח הרפואי ואנחנו על מדים ונוסעים חינם:) אנחנו גם ברמת העיקרון חיילים לכל דבר (כמעט)

למעלה