בגיל 17 וחצי עזב את העולם שבו גדל..

SmartCat

New member
בגיל 17 וחצי עזב את העולם שבו גדל..

סיפורו המדהים של ישראל הכט בכתבה ב`מעריב לנוער`. http://images.maariv.co.il/safta/ART410631.html ועל ארגון `דעת אמת` שסייע בידו. כעת ניתן להאזין להרצאות בנושאים מגוונים: הלכה ומוסר, תורה מן השמים ועוד... והכל במספר הטלפון: 057-383383

כמה נקודות למחשבה

אני מתפלא שמביאים כתבה כזו ועוד מתפארים בה הנה כמה נקודות:הוא כותב: "יום אחד", מספר ישראל הכט, "שמעתי ברדיו תחנה חילונית והיתה שם פרסומת לאיזשהו דיסק. בסוף הם אמרו: ´להשיג בחנויות הספרים´. הייתי בהלם. שאלתי את עצמי, "מה, גם לחילונים יש ספרים?". ואני שואל: כמו שכתב קודמי שאל כל בחור ישיבה או אפילו כל ילד חרדי האם החילונים יודעים לקרוא? האם יש להם ספרים? האם עד כדי כך ניתן להטעות את ציבור הנוער לחשוב שהחרדים לא יודעים שלחילונים יש ספרים? הוא כתב: ניגשתי לראש הישיבה שלי ושאלתי אותו למה אין לנו ספרי מדע והיסטוריה, אז הוא ענה לי שהחילונים טיפשים ובספר התורה יש הכל. ואני שואל: הרי כולנו יודעים מה לומדים בבתי ספר התורניים גם אנגלית גם מתמטיקה והחלק העיקרי זה לימודי קודש אבל עד כדי כך להטעות את הקורא ממעריב לנוער כאילו שלא לומדים לימודי חול בבתי ספר החרדים, איך לא חשבו שיגלו את השקר? האם הם חושבים שהקוראים כל כך תמימים? הכתב המראיין "ממש אובייקטיבי" וכותב: במילים אלה מתאר ישראל את הרגע שבו הבין כי לא- רק –הבגדים- שחורים- בעולם החרדי או שכתב הכתב ה"אובייקטיבי":17 שנים עברו עליו בחיי חושך קשים. (כן כך כתב הכתב, ממש) ואני שואל לכזה כתב עם כזאת מגמה ניתן להאמין איזה מילים הוא השתיל לו ואיזה מילים הבחור אמר? הוא כתב: "בחינוך החרדי", מספר ישראל, "לא מלמדים אותך אנגלית, כי זאת לא שפת הקודש. גם לא מלמדים היסטוריה ומתמטיקה, כי זאת חוכמת הגויים. ואני שואל שוב: האם עד כדי כך תמימים הקוראים שלא יודעים שכן לומדים מקצועות חול אנגלית ומתמטיקה, למה אי אפשר לכתוב כתבה על דתיים בלי לשקר? טוב כבר התעייפתי מלנתח את הכתבה שלא מוסיפה כבוד ליוצאים בשאלה. ולעיתונות החילונית. הזאת מה שכואב שמטעים ציבור שלם של קוראים בתיאור כוזב על הדת והדתיים. ולא רק זה, זה מכתב שממש מאוד מאוד "אבייקטיבי" הייתי ממליץ לקרוא כמה ראיונות כאן ולהשוות התחלת ראיון המשך ראיון ועוד המשך הראיון הוא עם האנשים שלהלן: יעקב (יענקלה) קמחי, יליד 1947, תל אביב. בצלאל ירושלים. שירות צבאי נח"ל. צייר. תערוכות ביחיד ובקבוצות חזר בתשובה .1991 ד"ר מרדכי שכטר, יליד 1954, וונצואלה, ד"ר לרפואה. (Zulia university) חזר בתשובה 1982. נשוי + .7 עוזיה שלו, יליד 1950, כפר סבא. מהנדס אלקטרוניקה, טכניון. סא"ל ח"א (מיל.). נשוי + 5 חזר בתשובה .1982 גל שניוק, יליד 1957, קיבוץ מחנים. מלוחמי חטיבת הבקעה. מורה לחינוך גופני וינגייט, נשוי + 5 חזר בתשובה .1986 שאול שפי, יליד 1944, קיבוץ שער הגולן. תואר שני בתרפיה הבעתית, בוסטון קולג´. סגן (מיל.), סיירת שקד. בוגר בית הספר הגבוה לאומנות ת"א. נשוי + 3 חזר בתשובה .1989 קובי שרמן, יליד 1960, גבעתיים. טייס. סרן (מיל.). נשוי לסמדר + 6. סמדר תואר שני ביולוגיה חזרו בתשובה .1983 משתתפים : ישראל אביחי, יליד 1957. תל אביב. תואר ראשון מחשבים, סטטיסטיקה, מוסיקולוגיה. סרן (מיל.). נשוי + 6. חזר בתשובה .1981 יורם אבישר, יליד 1947, פתח תקוה. כלכלן. בוגר פנימיה צבאית, שירות צבאי גולני. נשוי + 8. חזר בתשובה .1983 דורון אורבך, יליד 1952. כפר סבא, פרופסור לכימיה אונ´ בר אילן. פוסט דוקטורט, אונ´c.w.r.u קליבלנד, אוהיו. מנהל קבוצות מחקר ומעבדות לאלקטרו כימיה. סרן (מיל.) סיירת גולני. נשוי + 5. חזר בתשובה .1981 ברק אהרון, יליד 1965, קיבוץ הגושרים, בי"ס רימון, ג´ז ומוסיקה בת זמנינו. מדריך לוחמי שריון (צמ"פ). נשוי + 2 חזר בתשובה .1988 רמי אבי יצחק, יליד 1955, הרצליה. מוזיקאי, מתלמידיו של אגון קרטן. נשוי + 5. חזר בתשובה .1982 מיקי אברהם יליד 1960, חיפה. תואר ראשון הנדסת אלקטרוניקה, אונ´ ת"א דוקטורט בפיזיקה אונ´ בר אילן. פוסט דוקטורט מכון ווייצמן. נשוי + .5 צבר ארם יליד 1950, בית אלפא. בוגר מוסד גלבוע של השוה"צ. נכד משה ארם יו"ר ועדת העבודה של הכנסת, מראשי ההסתדרות והסוכנות. נכד יעקב זרובבל מראשי מפלגת פועלי ציון שמאל. רס"ן מ"פ סיירת שקד, דאן 3 קראטה, דאן 5 נינגוצ´ו, דאן 1 איידו (קרב). דאן 1 ג´ודו (מקס. דאן 6 ג´יו ג´יצו. מדריך קאלי. מקום ראשון משקל קל, אליפות קיק בוקס חזר בתשובה .1984 עמנואל אשכנזי יליד 1936, חיפה. מהנדס בניין, טכניון, סא"ל (מיל.). מראשוני הצנחנים. נשוי לבינה + 8. אשתו בינה, תואר ראשון ספרות והיסטוריה חזרו בתשובה .1980 אלי אש"ר, יליד 1952, ראשל"צ. פקולטה לאומניות אונ´ תל אביב. להקת חיל הים. ממקימי תיאטרון נוה צדק. שיחק בתיאטרון חיפה, הקאמרי, הבימה חזר בתשובה .1984 פיני בהט, יליד 1961, תל אביב. ד"ר לפיזיקה טכניון, תכנות מחשבים, הבטחת איכות תוכנה, נשוי + 2 חזר בתשובה .1991 יפה בלומנטל, אשקלון. תואר שני בעבודה סוציאלית קלינית (מורשית לעסוק בטיפולים בבעיות רגשיות). נשואה + 7. חזרה בתשובה .1982 אלי בנאי, יליד 1951, ירושלים. ספרות ותיאטרון אונ´ תל אביב, מורה לספרות במוסד בן שמן. שירות צבאי נח"ל. נשוי + .2 חזר בתשובה .1986 יעקב בנאי ז"ל, דור רביעי בארץ. ממיסדי תיאטרון המטאטא, התפרסם בקריאת פרקי היום בתנ"ך ברדיו. מורה לדרמה ומשחק, אביהם של אהוד ואלי בנאי. אהוד בנאי, מלחין וזמר פופולרי. אחיו של אלי בנאי. יואל בן נון, יליד 1957, קבוצת שלוחות. מורה לחינוך גופני, פיזיוטרפיסט. סרן (מיל.) צנחנים. נשוי + 6. חזר בתשובה .1987 י. בן צבי, יליד 1951, רמת גן. תואר ראשון ושני בהנדסה. שירות צבאי חיל האויר. יעקב (יאשה) גילינלקי, יליד 1953, רוסיה. עלה ארצה 1971. בוגר בית צבי בר"ג שיחק בתיאטרון באר שבע, ובתיאטרון האידי. נשוי + 1 חזר בתשובה .1984 יוני גרשטיין, יליד 1944, ירושלים. אקדמיה לאומנויות יפות bozar פריז. תערוכות יחיד ובקבוצות, שירות צבאי נח"ל ושריון. נשוי + 7 חזר בתשובה .1983 נח הרץ, יליד 1947, עפולה. סא"ל (מיל.) ח"א. טייס קרבי. מהנדס אלקטרוניקה. נשוי לשולי + 8. שולי, מדריכה בחברה להגנת הטבע חזרו בתשובה .1983 רפי ויטור, יליד 1947, צ´כיה. מהנדס מכונות טכניון, תואר שני מנחל עסקים נשוי + 7. חזר בתשובה .1980 מייק וילמוט, יליד 1947, לונדון. יועץ טכנולוגיה ואינפורמציית מחשבים. בעבר, מנהל שיווק ב I. B. M -. נשוי + 6. חזר בתשובה .1985 פנינה זייגר, קצינת ח"ן (מיל.). תואר ראשון בפסיכולוגיה, עובדת סוציאלית. מתן ישראלי, יליד 1960, חיפה. מהנדס מחשבים, תואר שני מנהל עסקים, מערכות מידע. סרן (מיל.). נשוי + 2 חזר בתשובה .1984 נוריאל ואלליאן כהן ממקימי קיבוץ אלומות, מילא תפקידי מפתח במשרד הבטחון בין השנים .1955-85 ד"ר גולן כהן, יליד 1951. ד"ר למדעי הרוח. שירות צבאי נח"ל. נשוי + 4. חזר בתשובה .1985 אורן ליבנה יליד 1956, תל אביב. תואר ראשון כלכלה. רוא"ח מוסמך. שריון. נשוי + 3. חזר בתשובה .1987 אליהו מיכאל, יליד 1953, חיפה. תואר ראשון מתמטיקה. תעודת הוראה של הטכניון במדעי המחשב. מורה מוסמך למתמטיקה ומחשבים. נשוי + 2. חזר בתשובה .1990 אהוד מלובני, יליד 1964, ק. מוצקין. שריון, מדרשת שדה בוקר. נשוי + 3. חזר בתשובה .1985 ניר מלחי, יליד 1955, קיבוץ חצרים. אשתו אפרת, ילידת עין חרוד. קומנדו ימי דאן 6, דאן 7 (מאסטרו), קונגפו, דאן 9. מנהל בי"ס לאומניות לחימה סיניות. חזר בתשובה 1986. נשוי + .6 רפי מעין, יליד 1957, רמת גן. תואר ראשון הנדסת תעשיה וניהול טכניון. תואר שני למנהל עסקים אונ´ תל אביב - סרן (מיל.). נשוי + 1. חזר בתשובה .1982 רענן נאמן יליד 1947 קיבוץ שדות ים. סא"ל (מיל.) ח"א, מפקד טייסת פאנטום. בעל עיטור מופת. נשוי + 5. חזר בתשובה .1984 מנחם ערבה, יליד 1951, רחובות. סא"ל (מיל.) ח"א. נשוי + 5. חזר בתשובה .1980 ד"ר אשר פלוצניק, יליד 1941, ציריך שוויץ. ד"ר לרפואה, אונ´ ציריך. קצין רפואה )מיל.). לשעבר סגן מנהל מחלקת ילדים בי"ח שיבא תל השומר. חזר בתשובה .1985 יעקב (יקי) קאופמן, יליד 1950, כפר סבא. בוגר מח´ לעיצוב גראפי, בצלאל. חתן פרס סנדברג. מרצה לאיור ואנימציה. שירות צבאי נח"ל. גרפיקאי ומאייר ספרים, חוברות, עיתונים. נשוי + 6. חזר בתשובה .1990

vizini

New member
מסקנות

קודם כל, מסקנה חשובה היא שכדאי שכולם, כולל החרדים, ילמדו לימודי חול כמו חילונים. אם זה לא הפריע לחילונים לחזור בתשובה, זה בוודאי לא יגרום לחרדים לחזור שאלה. ומה רע שתהיה להם קצת השכלה כללית? מסקנה נוספת - סוף סוף הבנתי את אחד ממניעי חזרה בתשובה! והאסימון נפל לי כשקראתי את הדברים האלה: "יום אחד ישבתי עם אשתי, והתבוננתי בתינוק שלנו בן חצי השנה. התבוננתי בגופו, וחשבתי על היצירה הנהדרת הזאת - גוף האדם. חשבתי לעצמי: בתהליך היווצרות העובר, מה פתאום "זה" מחליט להיות ציפורניים? ו"זה" מחליט להיות שיער! מה פתאום ,זה" מחליט להיות רגליים או ידיים? התשובה שידעתי היתה מילה אחת: ה- dna אבל התשובה הזאת לא סיפקה אותי. כי מי או מה אומר ל- dna כיצד לפעול למה ה- dna פועל, כפי שהוא פועל? זה היה הדבר המדעי, שלא היתה לי תשובה עליו. ואני חושב, שכל אחד מרגיש כך לגבי נושאים רבים, שסיבה זו או אחרת אינה מספקת אותו כלל. בתוך תוכי הבנתי, שחייבת להיות תשובה, שכן תספק אותי." עכשיו הכל מובן! כדי לדעת את התשובה אמיתית, יש ללמוד, לחקור, להבין, ולא כל אחד מסוגל לזה. לכן אנשים שלא מסוגלים לזה, או שלא מבינים את זה, מרגישים את עצמם טיפשים, יחסית לאנשים אחרים שכן מבינים וכן יודעים. הרבה יותר קל לבחור בתשובות שאינם תשובות, שכן אותם איש אינו מבין, ולכן כל אחד יכול להיות חכם בעיני עצמו!

PolarBear

New member
ובהמשך כותב אותו בחור:

[ציטוט:] אבל הבעיה שלי היתה טמונה במשפט המפורסם, שהשמיע מדען דגול, כששאלו אותו, מהי דעתו על בריאת העולם. הוא השיב: "קיימות שתי אפשרויות : או שהכל נוצר מעצמו באופן ספונטני, או שמשהו ברא את הכל. מבחינה סטטיסטית, האפשרות הראשונה פשוט לא תיתכן. והאפשרות השניה – אינה מקובלת עלי..."!!! [סוף ציטוט] המדען הדגול שהוא מדבר עליו הוא פרופ´ ג´ורג´ וואלד, זוכה פרס נובל וחסיד נלהב של תורת האבולוציה. לא הייתי מודע לשימוש הרב שעושים המחב"תים בציטוט מסולף שלו, עד שקראתי את המאמר המקורי שממנו נלקח הציטוט (משנת 1954), ואז הבנתי את התרמית המכוערת. למען הדיוק, להלן הציטוט המסולף כפי שהוא מובא ע"י מיסיונרים יהודים ונוצרים בכל העולם: The reasonable view was to believe in spontaneous generation; the only alternative was to believe in a single, primary act of supernatural creation One has only to contemplate the magnitude of this task to concede that spontaneous generation of a living organism is impossible. Yet, here we are - as a result, I believe, of spontaneous generation על האופן המתוחכם שבו הוצאו דבריו מהקשרם, ניתן לקרוא במאמר "אל תאמינו להם" (לחפש את הפיסקה "מה אמר פרופ´ וואלד על הבריאה העצמית") למען הסר ספק: פרופ´ וואלד לא טען שבריאה ספונטנית לא תיתכן, להיפך- הוא טען שבהתחשב בזמן הרב שעבר, בריאה ספונטנית היא כמעט ודאית. כמה טיפשים ותמימים הם החוזרים בתשובה. אם הם רק היו מתאמצים מעט והיו בודקים את כל הלוקשים שמכרו להם המחב"תים, הם היו (אולי) מגיעם למסקנות אחרות לחלוטין.

למה ה"חכם" שלך מהאתר ההוא

לא מביא את הרצאתו של וולד או לפחות קישור למאמרו של וולד? ובנוסף האתר הביא עוד מדענים בנושא הדי אנ אי והם אומרים כך:המדען המפורסם Fred Hoyle חישב את הסיכוי שיווצרו 2000 מהגנים הידועים לנו באופן אקראי משרשראות נוקלאוטידיות נתונות והגיע למספר המדהים באפסותו 10 בחזקת 40,000(-) (Nature Vol 294, 12 Nov 1981) עוד נכתב שם: "הברור הטבעי אינו מסוגל ליצור מינים חדשים" - אומר פרופ´ ריצ´רד גולדשמידט מאוניברסיטת UCLA, גנטיקאי מפורסם: "אם תצרף אלף מוטציות בזבוב פרות אחד, דבר שאיננו אפשרי מבחינה מדעית, עדיין יהיה זה רק זבוב פרות"! (Macbeth N. (1971) Darwin Retried, Gambit Ibswich) גם הכימאי- הפיזיקאי פריגוג´ין, בעל שני פרסי נובל בכימיה מגיע למסקנה: "ההסתברות שבאופן ספונטני ייווצרו מבנים אורגנים ותגובות מתואמות ביותר המאפיינות מערכת חיים היא אפסית". (Prigogine Ilya, Gregaire Nicolis and Agnes Babliyantz (1972) Physics Today, 25, 23-28) אם תשאל למה אנשים "נדבקים לתיאורייה המופרכת של דרווין? תשובה של אבולוציונר: אלדוס הכסליי ב"וידויו של כופר מקצועי": "היו לי סיבות לא לרצות שלעולם תהיה משמעות, וכתוצאה מכך הנחתי שאין לעולם משמעות, וללא שום קושי הייתי מסוגל למצוא נימוקים משביעי רצון להנחה זו... עבורי, וללא ספק עבור רוב בני דורי, הפילוסופיה של חוסר משמעות הייתה מכשיר לשחרור... ממערכת מסוימת של מוסר". אלדוס הכסליי: (A. Huxley, Ends and Means 1973, p. 270) "אין אנו יודעים (את תכלית הבריאה) משום שאין אנו רוצים לדעת. ... אלה שאינם מייחסים כל משמעות לעולם, עושים כן, בדרך כלל, משום שמסיבה זו או אחרת הולם את תכניותיהם שיהא העולם חסר משמעות". בנושא זה עיין כאן הכתובת של האתר למחפשי האמת ttp://www.truesearch.org/base.htm

G o v er n o r

New member
הו הו הו, איזה קשקוש.

הנה מה שבעצם אמרו Prigogine Ilya, Gregaire Nicolis and Agnes Babliyantz Fred Hoyle ? אסטרונום מפורסם. לא כימאי, לא ביולוג סלולרי (של התא). אגב, לדעתו מקור החיים על הארץ הוא במיקרואורגניזמים מן החלל (panspermia) במקום יצירת חי מדומם (abiogenesis) על פני הארץ, ותהליך אבולוציוני בהמשך. חוקרים חלוקים על רעיונותיו. שום אלהים ושום נעלים. "תשובה של אבולוציונר: אלדוס הכסליי..." בור ועם הארץ. התחלף לך אלדוס בתומאס. צ´ארלס דרווין נולד 1809 נפטר 1882, היה חוקר הטבע הנודע תומאס הנרי האכסלי נולד 1825 נפטר 1895, היה מדען רב תחומי אלדוס האכסלי נולד 1894 נפטר 1963, היה משורר וסופר תומאס הנרי האכסלי הוא זה שהיה תלמידו של צ´ארלס דרווין אלדוס האכסלי היה _נכדו_ של תומאס הנרי האכסלי חה, חה, חה...

vizini

New member
עוד אנדוקטה על פרד הויל

פרד הויל (ז"ל) היה אביה של תיאוריית המצב היציב, הטוענת כי היקום היה תמיד כמו שהוא היום. תיאוריה זו הופרכה עם גילוי קרינת הרקע הקוסמית בשנת 63. פרד הול הוא גם ממציא השם "המפץ הגדול" ככינוי גנאי לתיאוריה המתחרה. השם תפס, והיום זו התיאוריה המובילה של היקום הקדום...

PolarBear

New member
ה"חכם ההוא מהאתר" לא מביא את הרצאתו

של וואלד כי: א) היא מוגנת בזכויות יוצרים, ואי אפשר לפרסמה ללא רשות מפורשת מהמו"ל ב) היא קיימת רק בדפוס ולא באינטרנט, ולכן אי אפשר להביא קישור *אבל* הוא כתב בדיוק היכן המאמר מופיע- שם הספר, מס´ העמוד, שם ההוצאה, שנת ההוצאה וכ´. לאף אחד לא צריכה להיות בעיה לשים פעמיו לעבר הספריה האקדמית הקרובה למקום מגוריו, לקרוא את המקור ולהווכח באמת (כמו שאני עשיתי), במקום להאמין כמו פתי לציטוטים מסולפים של מחב"תים.

G o v er n o r

New member
כנס מכון Wistar עליו מדובר

בגזיר העתון עליו נטען כי התפרסם ב"הארץ" ב- 4/2/98, http://www.truesearch.org/9.htm ואשר בו השתתף George Wald, התקיים בפילדלפיה ב- 1966, לפני למעלה משליש המאה. כימאים, ביולוגים ומתמטיקאים דנו בנאו-דרויניזם. המתמטיקאים גרסו כי התאוריה בקשיים משקולים הסתברותיים. זה היה ב- 1966. בריאתנים עדיין מצטטים את הרצאות הכנס, תוך הצנעת מועד קיומו, כאילו לא נתחדש דבר מאז. הנה הפרכת הטענות של המתמטיקאים http://www.rtis.com/nat/user/elsberry/zgists/wre/papers/antiec.html http://www.infidels.org/library/modern/richard_carrier/addendaB.html (לחפש Murray Eden and the Wistar Institute) הנה פרי מחשבה מעט יותר עכשוית http://www.talkorigins.org/faqs/abioprob/abioprob.html מי שיש לו פנאי מוזמן לעלעל בנושאים 1 עד 5, לפחות http://gened.emc.maricopa.edu/bio/bio181/BIOBK/BioBookTOC.html שתי החלופות העומדות בפנינו, איפה, הן: (1) המשך המחקר (2) החלטה שהכל נברא ע"י בורא. העולם - יש מאין והחי, כולל האדם, as-is, לפני זמן לא רב. ובשולי חלופה (2), גם אם נקבל, לצורך דיון זה _בלבד_, הנחה זאת, היינו, בריאה ע"י בורא, עדיין נצבת בפניך, משוכה לא נמוכה. מניין לנו שבורא זה הוא על פי הקונספט היהודי? הרי תתכנה שתי תת-חלופות: (א) בורא אשר ברא, היינו לחץ על כפתור START והתאבד, בהניחו ליקום להתנהל מעצמו, ללא התערבות נוספת מצדו, לפי חוקים שעלינו לגלותם בחקירה מדעית. (ב) בורא אשר ברא וממשיך ללא הפסק ל"סובב הכפתורים" ולפקח על הנעשה ועל הברואים. אינך יכול להראות לנו שהבורא (בהנחה של בריאה) הוא על פי הקונספט היהודי. גם אם קיימות עדיין אי-בהירויות בקשר ל- abiogenesis ואבולוציה, אין קשיים אלה מחזקים כהוא-זה תאורית בריאה אשר אין מה לחקור בה כלל ואשר מכל בחינה של חקירת עניני-טבע, לא תצלח אלא לצור בה על פי צלוחית...

רון סי

New member
החיים זה חיים

לנשום, לאכול, להתרחץ, לאהוב, לקיים יחסי מין, לשמוח, להתעצב, להנות ולסבול. כל מה שאפשר לעשות עם הגוף והשכל (ולא פוגע בזולת).

giingiit

New member
אגב, זה נכון שזה האדם היחידי

שיצא בשאלה בגלל דעת המת? זו התפארות הראשונה שאני רואה בכל אופן, שפורסמה בכל הפורומים לעניני יהדות פה בתפוז.

oren*

New member
מישהו היה צריך למלא את החלל שהשארת

בעולם החילוני לא?

giingiit

New member
לא בצורה כזו שלילית

כולך בן 20 ותראה כמה דברים נוראיים כבר הספקת לעשות.

oren*

New member
דברים נוראיים? תוכלי לתת דוגמא?

מעולם לא אנסתי, רצחתי או גנבתי.

giingiit

New member
עשית זאת במילים

כוונתי לתקופה באורט, בשלום בית והדברים שכתבת שם שבחלקם כבר נמחקו.

למעלה