בגיל 5, נסיגה !!! - עצות/ המלצות מבעלי ניסיון

חיה30

New member
בגיל 5, נסיגה !!! - עצות/ המלצות מבעלי ניסיון

שלום לכולם. אני אמנם חדשה בפורום(ברכות על האתר!!!! ) אך די ותיקה עם התסמונת. בתי, כיום בת 5, בעלתCLUB FOOT בכף רגל שמאל, במעקב אצל פרופ ווינרוב בבי"ח דנה, עברה את כל טיפולי הגבסים וסד הלילה כמתואר ע"י רובכם. היא עברה את הניתוחונציק להארכת הגיד בגיל 3 חודשים, סד הלילה היה בשימוש הדרגתי יורד עד גיל שנתיים. היתה התקדמות סבירה עפ"י הביקורות. עד לא מזמן היינו אופטימים להאמין שכל זה כבר מאחורינו. לאחרונה...הבחנו במסגרת השתתפותה בהתעמלות קרקע וגם בעקבות ביקורת תקופתית... עלה כי ישנה נסיגה וכף הרגל (שמאל) חוזרת למצבה הראשוני של ה CLUB FOOT. הנסיגת מתבטאת בדריכה לא מלאה, על הצד החיצוני של הרגל, הליכה אסימטרית. כף רגל שמאל קצרה יותר במידה אחת. המשך מעקב/ טיפול שהומלץ: בדיקות ניורולוגיות (כולל בדיקת EMG)- האם היתה למישהו מכם התנסות דומה? מהו המקום המומלץ לבדיקה הנ"ל? שכן הבנתי שזוהי בדיקה לא נעימה ובגיל כה צעיר מבצעים אותה רק בבי"ח. האם יש ניתוח נוסף בדרך? האם ישנם דרכים/ שיטות נוספות לשיפור המצב מבלי להגיע לניתוח נוסף? אני אודה לכם מאד אם תשתפו אותי בניסיון דומה עם ילדכם בגיל דומה. בברכה והצלחה לכולם, חיה.

פרלמנים

New member
בוקר טוב לחיה../images/Emo13.gif

ראשית, ברוכות הבאות! אנחנו תמיד שמחות להכיר אמהות חדשות
תרגישי בבית... אני ג'סיקה, אמא של דניאל בן כמעט שנה שנולד עם ק"פ דו צדדי ומטופל בביה"ח שניידר
. לשאלתך, טוב לשמוע שבתך עוסקת בספורט, זה בטוח מסייע לגמישות הרגליים ולחוזק השרירים. קודם כל, אם את יכולה, הייתי כותבת מייל לדר' פונסטי, (באנגלית, אשמח לעזור בכתיבה והניסוח) הוא אבי שיטת הטיפול שרובנו מטפלים לפיה ובגלל שמקרה של נסיגה בגיל 5 אינו שכיח-סביר להיות שהוא ירצה לשמוע ממך, לייעץ לך ולהמליץ. הוא מאוד מאוד נחמד. לגבי הבדיקות, איך מבוצעת בדיקת emg? האם אלה ההמלצות של וינטראוב?הוא דיבר על ניתוחים נוספים? יש כאן כמה אמהות מנוסות וותיקות, אבקש מהן לענות לך במהלך היום. בהצלחה. תעדכני. צרי קשר במסר אם תרצי שנכתוב יחד לפונסטי. ג'סיקה

פרלמנים

New member
חיה, תוספת קטנה לתשובתי

עוד משהו-אני חושבת שממש ממש כדאי שתקבלי חוות דעת נוספת. לפעמים כדאי שעוד רופא ייתן את התרשמותו המקצועית לגבי הנסיגה של הרגל. יש באזור המרכז כמה רופאים מאוד מומלצים. בניהם: דר' פנסקי בקפלן, דר' שינדלר בתל השומר. למרות הניסיון של וינטראוב, ובלי לזלזל לרגע, חוות דעת נוספת זה דבר מקובל ושכיח.
ג'סיקה

גווניבר

New member
הבדיקה הנוירולוגית

אם איני טועה אני עברתי אותה בערך בגיל הזה. הבדיקה אכן לא נעימה. אני ממליצה לך להכין את הילדה, ולספר לה בדיוק על התהליך, וגם על הכאב. מהורדת הגבסים שלי, בגיל 9 חודשים, אמא שלי עשתה לי טיפולי פיזיותרפיה כל ערב לפני השינה למשך שעה לפחות, וכך נמנע הצורך בניתוח. יש רופאים שאומרים שלא צריך לעשות בבית פיזיותרפיה, ואני שמחה שאמא שלי לא הלכה לפיהם. מתיחות של בלט / פילאטיס מאוד עוזרות לגיד אכילס ולחיזוק הרגליים. אני מקווה מאוד שהמצב של הבת ישתפר, ותחזרי לעדכן אותנו בבשורות משמחות.

זהבה29

New member
חיה שלום.

אני ממליצה תקופה מסויימת לנסות באינטנסיביות גבוהה:פיזיוטרפיה ושחייה. והתייעצות במקביל עם אורטופד. מעיין קטנה אבל אני מתרשמתשזה יכול לעזור. בהצלחה זזהבה.

למעלה