בגין לא היה איש שלום

בגין לא היה איש שלום

הרבה חושבים שמנחם בגין היה איש שלום, אבל הוא לא היה. התברר, שבגין לא רצה למסור את סיני. ברגע ששיחות השלום עם מצריים הסתבכו והגיעו לשומקום, נשיא מצריים זימן את משה דיין וביקש ממנו לשכנע את בגין להמשיך. בגין לא רצה לפנות את היישובים שהוקמו בסיני, ורק בזכות זה שמשה דיין לחץ אליו ושיכנע אותו הוא הסכים. בגין גם לא רצה לתת אוטונומיה לפלסטינים, והסיבה היחידה שהוא נתן היא שזה היה התנאי שמשה דיין הציב לו כאשר הוא זימן את דיין להצטרף לממשלה. אז כפי שאתם רואים, בגין לא היה כזה איש שלום כמו שהרבה חושבים. אף אחד לא ידע, למה דיין הצטרף לממשלה של בגין? אבל עכשיו כולנו יודעים למה, כדי לעשות שלום.
 

idoz

New member
בגין עשה את הטעויות האלה

אבל לפחות תמורתן קיבלנו שלום עם מצרים.
 
בגין היה איש מצויין

והלוואי וראשי מפלגת העבודה כגון אהוד ברק ופואד בן אליעזר היו מתקרבים אליו. שלוש עובדות שבטח לא ידעת:
בגין התנגד מהתחלה אל הממשל הצבאי שממשלת מפא"י הנחיתה על אזרחיי ישראל הערבים. ממשל לא-דמוקרטי במובהק, ששלל מהן זכויות אזרח בסיסיות כגון חופש תנועה וחופש העיסוק. את השלטון הזה הנהיגה מפא"י ובראשו עמד דויד בן-גוריון המהולל, שהצדיק אותו ביחד עם לוי אשכול, טבנקין ומשה דיין שלך. היחידים שעמדו כנגד הרעיון הגזעני הנורא הזה היו מפ"ם, מק"י וחירות בראשות בגין.
בגין (שוב פעם, יחד עם מפ"ם ומק"י) התנגד לביזיון הנקרא "השילומים" מגרמניה, דבר שהוא ביזוי זכר נספי השואה, מכירה בכסף של הג'נוסייד הנורא שנעשה ליהודים במלחמת העולם השנייה. בן-גוריון (עוד הפעם) היה ההוגה, החותם והמיישם של העוול המוסרי הנורא הזה.
גולדה מאיר, התנגדה בעקביות לכל, אבל לכל, הצעת שלום שבאה מכיוון האמריקאים והמצרים. אפילו יצחק רבין זצ"ל, בספרו "פנקס שירות", מתאר בדיוק כיצד המצרים היו מוכנים להצעות שלום הרבה פחות נדיבות מאשר הציע להם בגין. הייתה אפשרות להחזיר שלושת רבעי סיני ולקבל שלום, אבל לא - גולדה לא הייתה מוכנה. כולם אמרו לה שהיא טועה, אבל היא עמדה על שלה. ככה שבכל יום הייתי מעדיף את בגין על גולדה. כל זה לא אומר שבגין הוא בכיר ליבי, הפוליטקאי האידאלי או אפילו משהו קרוב לזה - אבל הוא היה אדם מוסרי, ישר, משכיל, ליברל אמיתי והלוואי שבליכוד היו ממשיכים את מסורתו. ואתה יודע מה? גם במפלגת העבודה יש להם לא מעט ללמוד ממנו...
 

ד ר ו ר 1

New member
אני לא ממש בטוח לגבי המוסריות....

בכל זאת, הוא היה מראשי האצ"ל, שלפני הקמת המדינה, הוא לא ממש היה חסוך בפעולות "לא אנושיות" כלפי הערבים.
 
הרשה לי לתקן את עצמי

המילה המתאימה היא מצפוני וגם לא מוסרי. בגין היה נאמן לעקרונות ולאידאלים שלו, ולא היה עסוק כל הזמן בפשרות וכיסאולוגיה והעיקר להיות בשלטון - כמו רוב הפוליטיקאים כיום, שפואד הוא דוגמא מובהקת אליהם. ואם כל הכבוד לפעולות של האצ"ל שהיה ארגון טרור מתועב ומשוקץ - תוכנית ד' של בן-גוריון, שכללה טרנספר בצורה רשמית וגלויה (אפילו בתוכנית הלימודים הרשמית של משרד החינוך).
 

idoz

New member
אמורים ללמוד על זה בהיסטוריה? ../images/Emo12.gif

 

EverMan

New member
להזכיר לך ...

בגין התנגד לממשל הצבאי משום שהוא רצה לספח את כל השטחים לישראל. לא משום שה"ערבים המסכנים שם תחת שלטון צבאי". גם הרבה במפא"י לא הסכימו עם כך ,והיו תוכניות לא מעטות לשינוי הממשל שם. אל תשכח , מפא"י שלטה שם בדיוק אחרי תחילת השלטון שם , סה"כ 10 שנים. שזה פרק זמן אפסי בטווחים בינלאומיים.
השילומים מגרמניה היו אולי דבר שפגע מאוד ב"כבוד" של ישראל. דבר המזכיר קצת רוצח המשלם לאשת מי שרצח בתור "התנצלות". אך לא זה היה הדבר. היהודים השאירו מאחוריהם כסף ורכוש רב שנשלחו למחנות הריכוז. הילדים שלהם, והילדים של הילדים שלהם , חיים היו בארץ במצב עוני מחפיר. מדינת ישראל זקוקה לכסף הזה בדחיפות. היה מן הנכון לוותר על הכבוד , להבין שגרמניה היא לא אותה גרמניה , ולקבל את הכסף. (אתה עדיין לא מוכן לבקר בגרמניה או לראות גרמני ?) במקרה הזה , בגין חשב על כבוד , ולא על היגיון או על נכונות המעשה.
גולדה מאיר התנגדה לכל הסכם שניתן , אבל אתה יודע אילו הסכמים ניתנו לה ? התהליך המדיני עם מצרים התחיל עם גולדה , וכמעט הגיע לכדי חתימה. אבל גולדה נפלה בעוד התהליך על אש גבוה כבר , ועל בגין היה רק לחתום. את זה ידעת ? כן , יש הרבה ללמוד מבגין על מוסר אישי גבוה , ועל הליכה אחרי האידיאולוגיה שלך ולמידה מטעויות (גם באידיאולוגיה שלך עצמך). גם על ההשכלה יש לא מעט ללמוד. אבל מפה ועד ללמוד ממנו הכל ? רחוק,רחוק. טבנקין עדיין אדם יותר דגול ממנו.
 
תרשה לי להזכיר לך

1. אין שום קשר, אבל שום קשר שהוא, בין הממשל הצבאי לבין סיפוח שטחים. מדובר היה באזרחים ישראלים שחיו בתוך שטחים שסופחו באופן חוקי, פורמלי ודמוקרטי למדינת ישראל. מפא"י שלטה שם קצת יותר מ10- שנים אחרי תחילת השלטון שם - היא הייתה שם עד 1966
משמע 18 שנה אחרי סיום המלחמה. מפא"י לא רק שלא רצתה לשנות את השלטון שם, אלא אפילו שיחדה ח"כים ערביים בשביל שיצביעו נגד ביטול הממשל הצבאי. 2. אני מציע באותה רוח שאם יגאל עמיר ירצה לתת לתרום למפלגת העבודה או "לשלום עכשיו" נברך אותו. לא רעיון טוב? 3. אני בהחלט יודע אילו הסכמים ניתנו לה, מכיוון שקראתי הרבה מאוד היסטוריה. אפילו בספר "פנקס שירות" של יצחק רבין, אדם שאני בטוח שתסכים כי אינו שקרן, הוא חוזר שוב ושוב ומדגיש את סרבנות השלום של גולדה לכל הצעה שניתנת לה - כולל הצעות הגיונית ומתונות ביותר, כמו יוזמת יארינג. יתרה על כך, גם בספר "שיחות עם בן אהרון" מאת עוזי שביט מזכ"ל ההסתדרות לשעבר - שנתמך על ידי גולדה - אומר שם כי היא דחתה הצעות שלום שהיו פחות פשרניות ממה שבגין קיבל אחר כך. יש הרבה מה ללמוד מבגין, לא טענתי מעולם שצריך ללמוד ממנו הכל. אני מלא הערכה אליו, ואני לא סובל את העובדה שאנשים הקוראים לעצמם שמאל מלכלכים עליו היום ככה סתם. לגבי טבנקין - מדובר באדם שפירק את האיחוד בין "אחדות העבודה" למפ"ם בגלל שמפ"ם 'התעקשה' לתת שוויון זכויות לערבים במפלגה, כולל הזכות לבחור ולהיבחר. בושה וחרפה.
 

doresh shalom

New member
מזעזע... ../images/Emo41.gif

את אותם האנשים שיש בידם תפקיד ציבורי יש לפטר לאלתר
 
מדוע ../images/Emo35.gif

הם רק ממשיכים את הדרך המפוארת של טבנקין האיש המפואר, או של מפא"י שלא קיבלה לשורותיה חברים ערבים, או של מפלגת העבודה שעד שנות ה70- קיבלה חברים על פי מוצא אתני... הם רק עושים מה שלימדו אותם.
 
למעלה