בגיניסט היי

שמוצקין

New member
בגיניסט היי

אני מקווה שהמילואים עברו בקלות. עברו עשרים שנה מאז שדודו טופז ניצח בשבילכם את הבחירות ושוב המדינה מידרדרת לשפל כלכלי. זאת ועוד אחרת :במשך רוב עשרים השנים הללו הליכוד היה בשילטון והפערים בין עניים לעשירים רק החריפו. הליכוד לא הנהיג מדיניות חברתית אלא אנטי חברתית,הוא לא יכול לזקוף לזכותו שינוי מהותי בתחום זה(אולי שינוי לרעה). לכן פחות מעניין מה היה לדודו טופז להגיד אז אלא מה יש לאריק לעשות היום. אגב,סבי מצד אבי עלה ממצרים,הוא ומשפחתו,אחיו אחיותיו וצאצאיהם היו תמיד תומכי השמאל.

תשובות לשאלות טובות והוגנות

1. אני שמח שיש כאן אנשים ששואלים שאלות עניניות כמוך, בלי סיסמאות, השמצות ושקרים כמו של אד. 2. העניין של דודו טופז היה עניין עדתי ולא של פער כלכלי. הליכוד עשה מהפך אדיר בתחום הזה מאז עלה לשלטון. פעם היתה פה ישראל השניה ומזרחי לא יכול היה להיות שר (בעצם כן. תמיד היה אצל המערך שר אחד מזרחי, בד"כ שר הדואר. אבל זהו). היום: רמטכ"ל, נשיא, יו"ר מפלגת העבודה, שר האוצר, מפקד חיל האוויר- כולם מעדות המזרח. ככה שבתחום של דודו טופז ואמירותיו, הליכוד יכול לזקוף לזכותו תרומה אדירה לאחדות ישראל וביטול הקיפוח העדתי. העובדות מדברות בשטח: נדמה לי שרב שרי הממשלה היום מזרחיים. תשווה את זה לתקופת המערך, ותבין. 3.הליכוד כן עשה לצמצום פערים, והרבה. קח לדוגמא את פרוייקט שיקום השכונות. קח את הורדת מיסי הצריכה. לך תשאל את הוריך האם לפני תקופת הליכוד טלביזיה צבעונית או וידאו היו בהישג ידם. רק עשירים יכלו לקנות. לך תשאל מה קרה אחרי. ואל תחשוב שזה בסכ"ה עניין של זמן שעבר. במזרח אירופה, שם לא עלתה מפלגה כמו הליכוד והמשיכה כלכלה סוציאליסטית כמו של המערך, המצב נשאר ככה עד היום, למרות שעברו 25 שנה. היה לזה אמנם מחיר כלכלי בדמות אינפלציה כבדה, אבל כשמדברים על צמצום פערים צריך לספר את כל האמת. 4. אני מצרף כאן קישור לתגובה שכתבתי בנושא המדיניות הכלכלית של הליכוד, בתגובה למישהו שתקף אותה. קרא אותה, אני מקווה שזה יעזור לך להבין טוב יותר. בשורה התחתונה, מוכרחים להבין: כדי להשיג צמיחה ומדינה מודרנית, צריך כלכלה ליברלית. כלכלה ליברלית מגבירה את הפערים. לכן החכמה היא למצוא את האיזון הנכון. אני חושב שהליכוד עשה זאת טוב יותר מכל מפלגה אחרת, למרות כל טעויותיו (והיו כאלה, אני מודה).

byron

New member
צודק

1. סוף סוף שאלות ולא ססמאות 2. משפחתי מפולחן (חציה) והם התפצלו שווה בשווה בין חרות ומפא"י (1948 ואילך) למרות שתודות לברק/ערפת עוד כמה עברו לצד שלי 3. אכן הליכוד הוציא את המדינה משלטון האליטה (האשכנזית) שהיה עד אמצע שנות השבעים. ובאמת זה עלה לנו באינפלציה נוראית. אבל ההבדל בארץ בין שנות השמונים לשנות השבעים מדבר בפני עצמו (בהשוואה ל"מערב" אליו אנחנו שיכים כעט תודות לבגין והליכוד) 4. עוברת עלינו תקופה קשה. גם על האמריקאים עובר מיתון חריף ובעוד כמה מדינות (למרות ש"שמאלני" ו"אד" בטח יאשימו את שרון גם בזה), לדעתי שרון עושה ויתורים אמיצים. הוא פוגע גם בשכבה שמצביעה עבורו. גם השכר שלי ירד השנה. מה לעשות אני מחכה לעתיד טוב יותר בזכות שרון.

אד

New member
שמוצקי!שינאת אחים,רק הליכוד יכול

לליכוד אין על מה לדבר מלבד על היסטוריה. 20 שנה חלפו מאז טופז אמר את הדברים הטרגיים שלו,והליכוד עדיין עושה בהם שימוש.הליכוד משתמש בבני עדות המזרח לשינאת אחים. הליכוד ממשיך לחיות בהיסטוריה,בהיסטריה. דודו טופז היתנצל ושילם את המחיר. בעצם דודו טופז עושה רבות למען השכבות החלשות,למען העניים מה שהליכוד מזמן לא עושה. הליכוד חי בהיסטוריה ומוציא ההארכיון דברים שחלפו מן הארץ. רק הליכוד יכול. הליכוד מרוב שהוא עסוק בהיסטוריה לא שם לב שהוא בשילטון. מנהיגי הליכוד הם האליטה היום. שרון,נתניהו.הם משתמשים בהם לצרכים שלהם ובונים על ריגשי הנחיתות שלהם. האליטה של הליכוד מסתתרת מאחורי המזרחים. מה שמיר,ארנס,נתניהו עשו לדוד לוי?? מה הם חשבו על דוד לוי. צביעות של הליכוד.העם חכם,העם לא אוהב שמשחקים בו. שרון אכן מחזיר אותנו לימים אפלים מבחינה חברתית,הניפגעים העיקריים הם בני עדות המזרח,אבל הליכוד לא יודה בזאת.זו מדיניות מכוונת שנועדה לפגוע ביכולתם להתקדם.הם משלמים את המחיר וכך בניהם.יחלפו שנים רבות עד שיצליחו לסגור פערים ששרון פרץ שוב.שרון לא שם על עדות המזרח,שרון אין לו שום אינטרס לסגור פערים,לתת חנוך הולם,לגאוג לילדי מצוקה,ילדי העתיד. לליכוד נוח להאשים את השמאל וליצור שינאה חברתית מיותרת. בגיניסט "מיזרחי נעלב" לעולם יהיה כזה,מנהיגיו צריכים אנשים כמותו,מנהיגיו מטפחים אנשים כמותו. ואני אומר לבגיניסט תתעורר,שרון לא שם עליך,כך גם נתניהו,אתה שוה בין שווים,אל תיתן להם להישתמש בך,חלפו הימים. מה יהיה על ילדיך גם להם יהיו ריגשי נחיתות,זה מה שתלמד אותם שהם פחותים במדינתם?כולנו שווים בני מזרח ומערב אין טובים יותר,אין תרבות אחת טובה מאחרת.למען עתיד ילדיך תחשוב על מהלכיו של שרון,לאן הוא מוביל אותך. חבל שהליכוד יוצר שינאת חינם בעם לשווא. רק שלום יתרום לסגירת פערים. זה הזמן לסלוח..... זה הזמן לחיות בשלום.

למעלה