"בגלל זה את לבד"

"בגלל זה את לבד"

חומר למחשבה:
"בגלל זה את לבד" מקבל פרופורציה, כשבעקבות שיחה עם חברה טובה- בת גילי, עם רזומה של 35 גברים (היא מאלה שמונות אותם :) ) עלתה התהייה מה עזר לה כל הנסיון העשיר? בתכלס אף קשר שהיה לי לא הסתיים בגלל שאין לי נסיון (מיני מלא) אלא תמיד בגלל עניינים אחרים, אז זה מתסכל אותי כשמקשרים את זה אוטומטית כסיבה כי זה פשוט לא נכון. היא נשמעת מיואשת אפילו יותר ממני ממציאת זוגיות.. בשורה התחתונה, במבחן התוצאה- שתינו רווקות רק שהיא יותר מצולקת. וכן, בניגוד לקלישאה השחוקה היא בהחלט מצטערת על שטויות ודברים שהיא עשתה וחלק נכבד מהגברים ששכבה איתם (ולא על דברים שלא עשתה) -והייתה רוצה לחזור בזמן ולמחוק אותם מההיסטוריה.

ET2k

New member
אסור להיות בררנים מדי, אבל גם לא להפך

35 גברים זה לא 35 קשרים... בעבר היו לי הזדמנויות להמשיך כמה קשרים שאני שמח שלא המשכתי אותם בגלל שהצד השני נראה נואש... בכל מקרה, כל קשר צריך את הזמן שלו, אם הקשרים שלך לא היו "מלאים", אז אני בטוח שיש לך סיבות טובות לזה.

dory141

New member
כמה דברים בתגובה

1. היא זו שזרקה לך "בגלל זה את לבד"? כמה שהיא ואת "באותה סירה" , יכול להיות שיש בזה משהו. אולי איזשהו דפוס התנהגות שלך משדר לגברים מסר לא נכון (חוסר בטחון, תלותיות, ציפיות גבוהות, התלהבות יתר מכל מי שמחייך אלייך, נטייה לקטנוניות וכן הלאה) וכתוצאה מכך את נזרקת הצידה. אצלה, לעומת זאת, אני מבין, שיש טיילת וכל תייר מזדמן מקבל גלידה. לגיטימי, אבל גם לזה יש מחיר.
2. אלו "דברים אחרים" את מתארת ככאלה שסיימו את הקשרים?אולי את בוחרת קשרים שלא מתאימים לך (אני מומחה בזה, אני אדם יחסית נורמטיבי ובוחר שרוטות ודפוקות, שאם הייתי פסיכיאטר הייתי דואג לאשפז אותן במחלקה סגורה עד סוף ימיהן).
3. אין טעם להתחרט על מה שהיה או לא היה. הזמן לא יחזור לאחור. מה שניתן לתקן או להפיק ממנו לקח, כדאי לעשות. ומה שלא, לא. מקווה שעזרתי לך (וגם לאנשים שדומים לנו, כולל עצמי).

jSb1

New member
גם אני חשבתי לאחרונה על משהו דומה. האם יותר קל להגיע לקשר

כשאתה נקי ממשקעים, נקי מאכזבות העבר?

אני יכול לומר שאני בקשר הראשון שלי בחיים מאוד אופטימי כי מבחינתי "זה זה". אם הייתי מגיע אחרי קשרים קודמים היה לי קשה הרבה יותר להיות אופטימי כי הייתי נזכר ש"קשר X נגמר אחרי חצי שנה של כיף" ו"קשר Y הסתיים אחרי 4 שנים של עננים" ו"קשר Z הסתיים אחרי קשר של פאקינג עשור, ובכל זאת נגמר". נשמע לי מאוד מורכב.
לאט לאט אני מבין שבהגעה ללא ניסיון לקשר זוגי יש די הרבה יתרונות (כל עוד הצד השני מבין ומקבל, כמובן).

dori78

New member
חשבתי על הפוסט הזה הרבה.

1. ריבוי קשרים רומנטיים (או פרטנרים מיניים שאינם נחשבים כ"קשר") לא בהכרח מביא לצלקות.
הצלקות מגיעות בעקבות פציעה, כשבדרך כלל מדובר בהחלטות לא מושכלות במצבי שכרות או סתם חוסר בגרות.
ההנחה האוטומטית, שמי שקיימה קשרים רגשיים או פיזיים עם יותר מ-X גברים היא "מצולקת" - לא תמיד נכונה.
היא כן תמיד גורמת נזק תדמיתי לנשים שבחרו באופן מושכל, בריא ובוגר לקיים קשרים כאלה במספר שגבוה יותר מ-X.
שימי לב לתגובה של dory141, שכותב על החברה שלך "אצלה, לעומת זאת, אני מבין, שיש טיילת וכל תייר מזדמן מקבל גלידה".
יכול להיות שהחברה שלך באופן ספציפי "מצולקת", זה לא משליך על נשים אחרות שבחרו לקיים קשרים מרובים.

2. הייאוש משוק ההיכרויות (או מכל דבר אחר) לא בהכרח תלוי ניסיון.
יש כאלה שיתייאשו אחרי שלוש היכרויות, יש כאלה שרק אחרי 30.

3. אם את לבד - כנראה שיש לזה סיבה. את היחידה שיכולה לדעת את הסיבה, לא החברה המנוסה ולא אף אחד אחר.
כמו שכתב dory141 - בהחלט יכול להיות שמאיזושהי סיבה את נכנסת מראש לקשרים חסרי סיכוי, כאלה שבהם לא תצטרכי להתמודד באמת.
יכול להיות שאת משדרת משהו סגור ולא מזמין, דברים שאחראיים באופן עקיף גם לעובדת חוסר הניסיון, גם אם זה לא מגיע לתכל'ס עד הסוף.
התשובה נמצאת אצלך. תתחילי לחפש.

Matzeket

New member
מדויק ומנוסח היטב!

זה עניין של גישה

אם המטרה היחידה של קשרים היא למצוא את "האביר על הסוס"
ולהקים איתו משפחה, אז כן אתן שתיכן באותו מצב.

אם מחפשים להנות מהדרך(או לחלופין לסבול ממנה)
אז מצבה אולי טוב משלך אולי רע משלך, תלוי איך היה לה

למעלה