בגלל טיפוסים כאלה כך נראה הצבא

בגלל טיפוסים כאלה כך נראה הצבא

ראש מטה פיקוד צפון על מות המילואימניקים בכפר גלעדי: "אני לא הולך לבנות לכל חייל בונקר ולשים מוצב ממוגן ליד כל חייל. התפקיד של החיילים הוא להילחם, מדובר במלחמה והם לוקחים את הסיכונים שלהם". לפרידמן אין הצלחות גדולות במלחמה הזאת. הוא והבוס שלו, אלוף הפיקוד, יצטרכו לעוף בעקבות המלחמה. הם אחראים לכשלים ולכשלונות הצבאיים בגזרה שלהם - לברדק, לחוסר המוכנות, לאזלת היד, לטמטום המחשבתי. אחד 'לא סופר גוויות' ואילו השני שולח אנשים אל מותם בלי להניד עפעף. הדגנרל הזה מזכיר לי דגנרלים ממלה"ע ה-1 שנכשלו בחזית מול האוייב וניסו לקדם את עצמם על גוויות המוני חיילים שנשלחו לקרב כבשר תותחים. אוי למדינה שאלה מפקדי צבאה. אסור להפקיד את חיי ילדינו בידי טיפוסים מופקרים כאלה.

אשרת

New member
כה אמר המומחה לבטחון מספר 1....

לא נמאס לך לשמיץ את צה"ל ואת מפקדיו ? אני חושבת שיניב בהחלט צודק.. את הנזק העיקרי שכרגע עושים לחברה הישראלית עושים אנשי הימין שחושבים שהם חכמים גדולים כאשר הם יושבים מאחורי המקלדת באיזה בית או משרד ממוזג. ואגב, מה שהוא אמר , זה בהחלט נכון. מה לעשות, שכאשר אתה חייל, הסיכונים שאתה חשוף להם, הם גדולים יותר? אתה מעדיף שהוא ישקר על מנת לרצות את הלאומנים בקרבנו?

בהשוואה למומחית כמוך...

כל אחד הוא מס' 1. 'השמצת צה"ל ומפקדיו'? כך מקשקש מי שדואג לכסת"ח. נו טוב, את לא דואגת לכלום חוץ מללקק למי שצריך. בשינוי אין כבר למי ללקק ואין מה לחלק, אז מצאת מקלט כאן. אולי בקדימה תוכלי 'להתקדם'.

אשרת

New member
אתה מבין..

"נו טוב, את לא דואגת לכלום חוץ מללקק למי שצריך. בשינוי אין כבר למי ללקק ואין מה לחלק, אז מצאת מקלט כאן. אולי בקדימה תוכלי 'להתקדם'." נו טוב, שאין תשובה עניינית להשיב, אז מנסים לחפש מתחת לבלטות עקיצות, גם כאשר אין להם שום אחיזה במציאות. שיהיה. רק לשם הבהרה: אני חברה בשינוי ואני אמשיך להיות כזאת, ולא היתה לי ואין לי שום כוונה להכניס את עצמי לתוך הבוץ הפוליטי לא של שינוי ובטח ובטח לא של מפלגה שאין לי עמה שום דבר במשותף. אבל זה גם כך לא משנה, כי אתה תופס כל מי שאינו איתך הוא בהכרח איש קדימה או מישהו שמנסה להתקדם פוליטי. לגבי שאר ההודעה שלך - ההבדל העיקרי ביני לבינך - שאני מודעת לכך שאין לי את כל הכלים ולי את כל הידע על מנת להתחיל לעשות ניתוח ולהסיק מסקנות ולמתוח ביקורת. זה יושר פנימי, דבר שאתה כנראה לוקה בו. (ולא רק אתה, אלא כמעט כל אנשי הימין שאינם רואים מספיק הרוגים בצד הלבנוני וחושבים שבמלחמה אין נפגעים גם לכוחותנו). כסת"ח? אנני מסכימה איתך. הסיכונים שחייל לוקח על עצמו הינם גדולים וחלק מזה יש סיכוי שהוא יחטף ויההרג, כמובן שצריך להוריד למינימום את הסיכויים הללו, אבל הם קיימים, תרצה או לא תרצה. אבל זה בסדר, כולנו כבר ראינו כבר את הצביעות של חלק מאנשי הימין.

אשרת

New member
אה.. נזכרתי בעוד משהו שאני דואגת

מעבר לליקוק הדמיוני שלך למפלגה שאין לי עמה שום קשר- אני דואגת למשפחה שלי, אשר כולה מתגוררת בצפון, ואשר מבלה את זמנה בתוך המקלטים.

בשר תותחים ועובדי רס"ר

מי שהיה במלחמת יום כיפור (לא כמו הגב' המקשקשת כאן ליד) וחווה על בשרו את ההפקרות הפושעת השוררת בצה"ל בכל הנוגע לאנשי המילואים (אך לא רק בהם), ייזכר בנשכחות: עברו 33 שנים ושום דבר לא השתנה לחיוב - אולי אפילו להיפך. אותם מסכנים ואותם דגנרלים. דוגמיות: "קיבלנו שלושה טלפונים במהלך הלילה. למה אי אפשר להתקשר בשעות נורמליות - עוד לא ממש הבנתי. כשהוא הגיע למקום ההתייצבות, התברר לו שהוא סופח לחטיבה עם טנקים שונים מאלו שאומן עליהם בצבא. הוא סיכם עם אחד הקצינים שהיה במקום שהוא יחזור למחרת לחסל ולסדר את המשטח שבו היו הטנקים, ואז יקבל שחרור או צו סיפוח ליחידה אחרת. למחרת הוא חזר למקום, קרע את התחת, בלשון המעטה, בניקוי ושאר עבודות רס"ר כמו שרק הצבא יודע לתת. הוא חזר שרוף עם שפשפות הביתה, כשקצין השלישות מסרב לשחרר אותו או להעביר אותו ליחידה מתאימה כיוון שיש עוד הרבה מה לסדר, לנקות, להרים במקום... הוא טוען שהתייחסו אליו כמו זבל, שהוא היה שם כמו עבד. כל רצונו עכשיו הוא להשתחרר על קב"ן. מה אפשר לעשות"? "האישה שאיתו" כתבה: "גויסו מאסות של מילואימניקים בצווי חירום. מבעלי שמעתי שהתנאים הם מזעזעים. בחום ובלחות המהבילים של הצפון, אין להם אספקת מים, בקושי מקבלים מזון ואין מה לחשוב בכלל על מקלחות. נראה כי הצבא לא חשב צעד מעבר לטלפונים שקראו להם לבוא, והם באו - בהמוניהם. מוטב שצה"ל יתחיל עכשיו לחשוב על דרכים לספק להם תנאים בסיסיים ולא ייתן להם להתייבש בשטח". מדובר צה"ל נמסר בתגובה: "כל חייל מילואים המצטרף למערכה הנוכחית מצוייד בציוד הטוב ביותר שיש לצה"ל, אותו ציוד אותו מקבלים הכוחות הסדירים. ישנן נקודות מקומיות הדורשות טיפול והן מקבלות את מלוא תשומת הלב מצד הגורמים הרלוונטיים בצה"ל". " http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3287879,00.html#n

בטח המילואימניקים אשמים במותם

צה"ל: החיילים שנפגעו בכפר גלעדי לא היו צריכים להיות שם מאת עמוס הראל המפקדה הלוגיסטית שאנשיה נפגעו הוזזה לכפר גלעדי זמן מועט לפני הנפילה. לא נמסר איזה דרג פיקודי קיבל את ההחלטה בצה"ל הודו אתמול (שני) כי 12 החיילים שנהרגו מפגיעת הקטיושה בכפר גלעדי לא היו צריכים להיות שם. מקורות צבאיים אמרו כי המפקדה הלוגיסטית של גדוד הצנחנים במילואים שאנשיה נפגעו הוזזה למקום זמן מועט יחסית לפני נפילת הקטיושה. הם לא מסרו איזה דרג פיקודי קיבל את ההחלטה. עם זאת, קצינים בכירים אמרו כי אילו שמר הכוח על "התנהגות מבצעית" נדרשת בנסיבות - שמירת רווחים, התייחסות לאזעקה, חבישת קסדות ואפודי מגן - ניתן היה להקטין את היקף הנזק והנפגעים. גורם באמ"ן אמר כי ייתכן ששטח הכינוס ליד כפר גלעדי חשוף לתצפית ממוצבי חיזבאללה בצד הלבנוני של הגבול בהר דב. אולם, אמר, אין בידיו מידע לפיו היתה זו התקפה מתוכננת של חיזבאללה, והוא נוטה להעריך שמדובר בהפגזה "סטטיסטית" - שבמקרה פגעה דווקא בריכוז החיילים. אגף הלוגיסטיקה במטכ"ל הזמין באחרונה מחו"ל אמצעי מיגון, שנועדו לאפשר הקמת מעין מחסות מפני קטיושות במחנות צה"ל ובשטחי כינוס הסמוכים לקו הגבול. משלוח ראשון אמור להגיע בקרוב. במקביל, נעשה מאמץ להעביר חלק מהחיילים לאורך הגבול למוסדות ציבור ממוגנים ביישובים. http://www.haaretz.co.il/hasite/spages/747798.html בצורה הזאת יהיו הרבה גופות לספור.

רוב החיילים נפגעים מטילי נ"ט

את הדבר הזה חווינו כבר במלחמת יום כיפור לפני 33 שנים. מאז השתכללו טילי הנ"ט והם מבקיעים כל שיריון ומתפוצצים בתוך הטנק. למרות זאת המחשבה הצבאית בישראל לא זזה מילימטר: שוב ושוב שולחים טנקים למשימות חי"ר, הטנקים נפגעים והצוותים נהרגים. טילי הנ"ט הפכו לאימת חיילי השיריון. אנחנו רואים שבעוד שהאוייב התקדם מאוד ומפעיל מערכות נשק יעילות וקונצפציות לוחמה עכשוויות ועתידיות, אנחנו קפאנו על שמרינו, התתנוונו, החלדנו והשמנו בצורה מסוכנת. על ההזנחה שלנו אנחנו משלמים מחיר יקר ונשלם עוד יותר בעתיד. הגיע הזמן להתמודד עם האתגרים שמציב בפנינו האוייב עם מלחמת הטילים שהוא מפעיל ולזנוח את מלחמות העבר שאנחנו כ"כ אוהבים להתרפק עליהן, אך לא לומדים מהן.

למה קפלינסקי נשלח כ'נציג הרמטכ"ל'

לפיקוד הצפון? בגלל ההצלחות הגדולות של הדגנרלים בפיקוד הזה בניהול המלחמה? אלה 'הצלחות' מהסוג של 'הצלחות' אלוף פיקוד הדרום גורודיש שהודח דה-פקטו לאחר שהתבררו ממדי 'הצלחותיו' בחזית המצרית במלחמת יום כיפור והיו צריכים לשלוח לזירה את ברלב ושרון כדי להציל את המצב ואת המדינה מתבוסה. הינה בינת ג'בייל שראשי פיקוד הצפון הכריזו על 'כיבושה' כבר לפני 3 שבועות ומאז חוזרים ו'כובשים' אותה כל פעם מחדש, ומעשה שטן, כל יום מתחדשים בה 'חילופי אש כבדים' עם החיזבאללה ונופלים חיילים, גם היום.

דובר צה"ל: הכל בהתאם לתוכנית

ןאפשר להוסיף: כמו כל המלחמה הכושלת הזאת המתנהלת בהתאם לתוכנית. http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3288308,00.html "גורמי צבא אמרו שהם אינם זוכרים מצב שבו מונה אלוף נוסף לשמש כסמכות בכירה באותו פיקוד, "לאלוף פיקוד יש את כל הידע והאפשרויות לפקד על מה שנעשה בגזרה שלו ולדווח גם למטה הכללי בהתאם לכך. קצת מוזר שקצין בכיר בדמות סגן הרמטכ"ל יהיה באותה גזרה ולמעשה ייקח חלק מהתפקידים שיש לאלוף הפיקוד עצמו", אמרו הגורמים." הם 'אינם' זוכרים', אבל יש מי שזוכר: פיקוד דרום במלחמת יום כיפור שנכשל בדומה לפיקוד צפון עכשו. בעיות הזיכרון של 'גורמי הצבא' מעידים איך המחדל של יום כיפור נשאר במערכת הצבאית ואף 'התפתח'.

ואני חשבתי שלצה"ל יש דוברת...

שוב קרב קשה בעייטא א-שעב

שכבר 'נכבשה' ו'טוהרה' כביכול לא פעם אחת בהבל פיהם של הדגנרלים. כמו בבינת ג'בייל ובמקומות אחרים: לב"ב עם קורבנות רבים מצידנו במקום הרס המקום בהפצצה ו/או בהפגזה ושרפת מה שנשאר על החיזבאללונים שימצאו מסתור בין ההריסות. במקום ללמוד מניסיון צבאות זרים, כמו למשל הצבא הסובייטי בכיבוש ברלין, מנסים בצה"ל להמציא את הגלגל מחדש.

15 הרוגים: הטרגדיה של ניהול המלחמה

עובר יום ועובר לילה והטרגדיה נמשכת. שוב ושוב שולחים את בשר התותחים שלנו לשפוך את דמו בלב"ב בכפרי דר' לבנון. עוד טיל נ"ט ועוד מארב חיזבאללה, עוד בית שקרס על הלוחמים ועוד תחמושת שהתפוצצה. והכל במקום למחוק את הכפרים האלה בהפצצות ובהפגזות מהאוויר ומהיבשה ולשרוף אותם עד אפר. אלוף הפיקוד לא סופר גופות, רק האימהות סופרות את גוויות קורבנות הדגנרלים.

חייבים מסקנות פוליטיות:אולמרט הביתה

אני מביא שוב את הודעתי מלפני כשבועיים: במאי 1940 הודח צ'מברלייןו אהרן תמוז ו 17:24 | 27/07/06 בעקבות 'המלחמה המזוייפת' וכשלונות הבריטים נגד גרמניה. הוקמה ממשלת אחדות לאומית בראשות צ'רצ'יל שהוליכה את בריטניה לניצחון. מתוך ויקיפדיה: לאחר כיבושה של פולין בידי הנאצים, החלה תקופה בת כחצי שנה של "המלחמה המזויפת" או בגרמנית "זיצקריג". במהלך תקופה זו ביצע הצבא הבריטי מספר מבצעים כושלים, וביניהם מבצע נפל, באפריל 1940 לכיבוש צפון נורבגיה לאחר כיבוש דרום המדינה על ידי הגרמנים. הכישלון הצורב בנורבגיה הביא למשבר קואליציוני, ולקריאות להתפטרותו של צ'מברליין. ב7 במאי 1940, נשא חבר הבית ליאו אמרי (לאחר מכן השר האחראי לענייני המזרח הרחוק במהלך יתר המלחמה, ובאופן מפתיע היה אף אביו של הבוגד ג'ון אמרי) נאום בו ייחס את האחריות לכשלון לצ'מברליין באופן אישי וסיים במילותיו המפורסמות של אוליבר קרומוול אל חברי "הפרלמנט הארוך": "ישבת יותר מדי על כסאך בהתחשב בתועלת שהבאת. הסתלק, אני אומר, ותן לנו לסיים עמך. למען השם - לך". גם ראש הממשלה בזמן מלחמת העולם הראשונה דייוויד לויד ג'ורג' אמר: "ראש הממשלה צריך לתת דוגמה להקרבה, כי אין דבר שיכול לתרום לניצחון במלחמה זו יותר מאשר אם הוא יקריב את חותם שלטונו" בעקבות ההתמרמרות גברו בקריאות להקמת ממשלת אחדות לאומית בהשתתפות מפלגת הלייבור. אנשי הלייבור הסכימו להצטרף לממשלה, אך לא תחת צ'מברליין. ב-10 במאי 1940, החלה הפלישה הגרמנית להולנד, בלגיה וצרפת. עוד באותו היום הגיש צ'מברליין את התפטרותו למלך ופינה תא מקומו כראש הממשלה לוינסטון צ'רצ'יל. עם זאת, הודיע כי הוא יוסיף להחזיק בתפקיד ראש המפלגה השמרנית ושר האוצר. מנהיגים רבים מן הליברלים והלייבור ואף חברים רבים מהמפלגה השמרנית הודיעו כי יסרבו לשבת בממשלה בה לצ'מברליין כוח כה רב. צ'רצ'יל נענה להם ומינה אותו לשר האחראי על מועצת המלך - תפקיד טקסי בעיקרו.

החלטת הקבינט אתמול לא שווה את הנייר

שעליו נכתבה. עוד טרם יבשה הדיו וכבר 'המבצע הוקפא'. לא זכורה בתולדות המלחמות ממשלת קונילמלים כזאת - אפילו לא ממשלת צ'מברליין הכושלת בבריטניה בראשית מלה"ע ה-2. "קצינים בכירים המעורבים בהרחבת הפעילות בלבנון, הביעו אמש ביקורת על ההחלטה להקפיא את המהלך. בנוסף, גם ההדלפות לתקשורת זכו לחצי ביקורת מהמפקדים, שאמרו: "לא יעלה על הדעת שנפתח בפעולה קרקעית כשחיזבאללה מיודע בשעת תחילת המהלך ובשעת סיומו." http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/462/393.html בושה וחרפה! לא רק את המועדים מוסרים לאוייב, אלא גם את פירוט גזרות הפעולה. הציבור יתחשבן עם אלה שספסרו בחייו ובחיי ילדיו.

טשאפק

New member
בכמה מקורות נאמר

שכל ההקפאה כביכול הזו היא רק דיבורים, ובשטח הצבא מתקדם. מחר או מחרתיים נדע את האמת.

בינתיים שולחים חיילים למות ללא צורך

כדי לא להרגיז את זהבה גלאון, כפי שמספרים חיילי המילואים: "מה שמאוד הפריע לנו הוא שבכל הכפרים שעברנו בהם הבתים עומדים ואין בהם פגיעות. אפשר ליישר את השטח גם בלי כוחות חי"ר, אלא מהאוויר." http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3289229,00.html צריך להעמיד לדין את מנהלי המלחמה הזאת. בשלב מסויים יימאס לחיילים למוחת בחינם והם יעדיפו לסרב לפקודות הדגנרלים וללכת לכלא.

למעלה