בגלל שאין כאן כמעט דיון

בגלל שאין כאן כמעט דיון

על אגדות הנה שאלה קטנה: הסוף של האגדות חייב להיות טוב? מה היה קורה אם שלגיה הייתה מתה? והנסיך היה מתחתן עם אחות של סינדרלה? אהה..דעתכם? את שלי אכתוב אחר כך

רמץ

New member
לא זוכר מי אמר לי פעם - שהסיפורים

המקוריים באמת לא נגמרו טוב בכלל - שכיפה אדומה לא פגשה זאב ביער אלא איש רע שאנס אותה וצח את סבתא שלה - ילדים היו אמורים להבין מזה שזה לא רעיון טוב ללכת לבד ביער. אבל בימינו יש קונסנזוס שילדים אמורים לישון אחרי שמספרים להם את האגדות, וסיפורי האימה לא ממש משיגים מטרה...

וזה נכון לתת לילדים..

תחושבה של "חממה"? שהכל תמים כזה...שכיפה אדומה בסוף מצילה את סבתא שלה..שהניסך וסינדרלה בסוף מתחתנים במקום להכיןא ותם לכל הרוע של העולם האמיתי?

korinalir

New member
למי שלא מכיר את הסוף האמיתי של...

סינדרלה אז הנה:
זהירות זה די
אז ככה כולם יודעים שהנסיך מגיע לבית של סינדרלה והאחיות ושקודם כל האחות הבכורה מודדת את הנעל ו...הנעל לא מתאימה. בשלב זה בסיפור האמיתי האמא החביבה הציעה לבתה הצעה מעשית ביותר "תכרתי את העקב ואז הנעל תתאים, שתהיי מלכה לא תצטרכי ללכת ברגל" הילדה הפסיכית קבלה את עצת אמה וכרתה את העקב חזרה ומדדה את הנעל והנעל התאימה הנסיך ואשתו החדשה הלכו מאושרים אבל הציפורים שהגנו על סינדרלה ציצו לנסיך באוזן "הנעל מלאה דם" ואז הם שמו לב שמשהו לא בסדר והוא גירש את האחות החורגת כרותת הרגל. הוא עדיין נתן צאנס לאחות השנייה והסיפור חזר על עצמו רק שאחות מספר 2 כרתה את הבוהן ולא את העקב בעצת אמה. הנסיך הדי סתום עדיין לא שם לב לכלום עד ששוב בדרך הציפורים צייצו לו באוזן. רק בפעם השלישית (איך הוא עוד לא ברח מהבית הזה?
) הוא מצא את סינדרלה האמיתית שהנעל התאימה לה בלי ניתוחים פלסטיים מאולתרים
ואז הם התחתנו וחיו באושר ועושר אבל *אהם* בחתונה גם האחיות הוזמנו והציפורים המדוברות מקודם ניקרו להן את העיניים... סיפור נחמד לא?

Outlast

New member
אני משערת שבאיזו ספריה...

אבל הוא תימצת לא רע. בגירסא (לפי מה שאני זוכרת) הציפורים שרו מין שיר קבוע על הדם שבנעל, ובכלל היו בה כמה שירים. אגב, אני חושבת שבתור ילדה קטנה בכלל לא חשבתי שזה אכזרי, נראה לי טבעי שהרע מקבל עונש, ככה זה בד"כ, לא (רק באגדות כמובן)? המכשפה של עמי ותמי נשרפה, הזאב ב"שבעת הגדיים" טבע בבאר וכו´...

אני בכלל לא ידעתי על הגירסא הזאת

עד עכשיו ויש אולי אתר שבוא אפשר ליקרוא את זה? כי אני וסיפריה לא הולכים ביחד

korinalir

New member
אני בת!!../images/Emo68.gifנקבה גאה!

אממ אני דווקא זוכרת שבתור ילדה נורא ריחמתי על הזאב בשבעת הגדיים שגם חתכו לו את הבטן והכניסו לו לשם אבן ובסוף הוא טבע בבאר

Die † dIE

New member
תראי........בכל זאת.....

בגלל שזה אגדה הסוף צריך להסתיים בצורה טובה "סוף טוה הכל טוב". לא רצו להפחיד ילדים..ונכון שזה די תמים שכולם יחיו בסוף באושר ועושר עד עצם היום הזה. אבל זה מה שיפה באגדות אני חושבת...שהסוף הוא תמיד טוב... אבל אני בטוחה שאם ניקח אגדה ונחקור לעומק נברר שיש שם דברים נורא מרושעים...שיכלו להביא לסוף אחר.......(רייגע זה לא כל האגדות?) לא משנה.....

DrunkGoat

New member
גם סרטי אימה...

תמיד נגמרים טוב. אמנם רוצחים בדרך 18 אנשים, אבל גיבורת הסרט הבלונדינית תמיד ניצלת.

איזון אגדתי

אפשר לפתוח ספר אגדות גרמניות קלאסי סטייל "יהושוע הפרוע", הסופים שם לא היו כל כך טובים... ותראו מה יצא מהגרמנים הקטנים והחמודים לפני חמישים שנה... אז יש אגדות כאלו, ויש "סינדרלה". צריך איזון, לא? אני זוכרת ארבעה סיפורים מתוך יהושוע הפרוע: יהושוע עצמו שמת מהלכלוך, ילד אחד שהיה הולך עם הראש בעננים ולבסוך נפל מהמזח וטבע, ילדה קטנה ששיחקה עם גפרורים עד שפעם אחת שרפה את עצמה וכל מה שנותר ממנה היו הנעליים שלה, וילד אחד שמן שהחליט להפסיק לאכול ונהיה יותר ויותר רזה עד שהוא נעלם. אני חושבת שאם אלו היו הסיפורים שהיו מספרים לי בתור ילדה, גם אני הייתי יוצאת אכולת שנאה כמו אותם ילדים גרמנים מסכנים.

LuPiNe

New member
אני זוכר את זה כמעט בע"פ...

הילד שהלך והסתכל לשמיים נקרא "אפריים מביט לשמיים" הילדה עם הגפרורים: "נורית הגפרורית" (האהוב עליי) הילד השמן: "ברק המפונדרק" והיה גם את עודד המתנדנד שהרס את ארוחת הערב, את הסיפור על הילדים שצחקו על כושי סמבו המסכן ובסוף המלאך גבריאל הפך אותם לכושים (סליחה, לא כושים, כהיי עור), והיה את הסיפור על הציד שניסה להרוג ארנב ובסוף הארנב צד אותו.... בכלל, ספר חובה בכל בית ולכל גיל!!!

למעלה