בגלל שאנחנו ילדים להורים

ש ק ד ב ת

New member
בגלל שאנחנו ילדים להורים

גרושים,הסיכוי שלנו להתגרש הוא גדול יותר מה דעתכם על כך?!

לדעתי......

זה בדיוק הפוך..... כי אנחנו יודעים איזה סבל זה להיות ילד להורים גרושים אז נבין מה אנחנו הולכים לעשות לילדים שלנו...

yanivca

New member
סטטיסטית - אולי נכון.

אבל אני מאמין שזה תלוי בגישה. כלומר - אם למדת מההורים שלך על מערכות יחסים - אז בטח שכן
אבל לא כולנו למדנו מהם את זה.

yanivca

New member
עם כל הכבוד, רון...

אם לא תסתדר עם אישתך? בחייך, עדיף להתגרש ולעשות את זה יפה, מאשר לחיות בויכוחים נוראיים. או אולי רק אני חושב ככה.

moon light boy

New member
בכל זאת אני חושב ש..

אני הייתי מעדיף שההורים שלי היו חיים באותו בית, אפילו שלא ידברו ביניהם העיקר שנחייה ביחד ושאני אוכל להגיד באותו משפט "בוקר טוב אמא ואבא!" אתה יודע כמה זמן לא אמרתי אמא ואבא...האות הזאת ו´ משנה הרבה, תמיד זה רק או אמא או אבא..וה-ו´ הזאת חסרה לי קצת.. ואני מאמין שגם לילדים שלי.. יום טוב..

yanivca

New member
בחייך, גם אני יודע מה גירושין עושים

לילדים, אבל תחשוב על זה קצת... לראות את ההורים שלך לא מדברים? זה לא קצת הגזמה? זה הדבר הכי מבאס שיש. זה כמו לראות את שני החברים הכי טובים שלך רבים, זה מטריד. בטח שאתה חי איתם באותו בית.

Silviya Bamper

New member
ולדעתי....

לפני כמה זמן אמא שלי הכריחה (משהו כמו משכה באוזן) אותי לבוא לחתונה של דודה (או משהו בסגנון) של החבר שלה (חבר של אמא...) ומשהו היכה בי אז ואמר לי לא להתחתן בשום אופן! אבל חשבתי לעצמי... הרי מזה משנה אם אני אביא ילדים לעולם בתוך נישואים או בתוך מסגרת של בני זוג. זה לא משנה (וגם לא קשור כ"כ אבל הדבר הבא יהיה יותר לעניין). אי אפשר לדעת מה יעלה בגורל הנישואים (או מה שזה לא יהיה) אבל מה שכן, זו עובדה שהדבר היחיד שאני זוכרת מחיי הזוגיות של הורי זה צעקות צעקות ורק צעקות עד שהם התגרשו... אז אם אני אגיע למצב כזה עם בעלי אפילו שמעורבים בעניין ילדים, אני אשקול בוודאי גירושין. בטח שאבא שלי חסר לי בתור דמות אב מחנכת מגדלת ומטפלת אבל מצד שני טוב שאין ריבים (איתו, לא משנה שעכשיו אמא רבה עם החבר ואבא רב עם החברה...). אז בלי כל הבירבורציות זה תלוי במצב (ובבני הזוג)... לימור.

CaSsIe

New member
אני חושבת

שמצד אחד אולי דוקא פחות יהיה לי סיכוי להתגרש כי אני באמת יודעת מה הילדים ירגישו מצד שני יהיה לי יותר סיכוי כי יכול להיות שהגירושים של ההורים השפיעו... מה שבטוח זה שיקח לי הרבה זמן למצוא את ה"חתן". נראה לי שאבדתי את הבטחון בבנים.

smiling moon

New member
אצלי זה פחד...

אני לא יודעת אם לילדים עם הורים גרושים יש יותר סיכוי להתגרש אני יודעת אישית שאני מאוד מפחדת לעשות דבר כזה לילדים שלי. אני גם רוצה להרגיש איך זה לחיות במשפחה שלמה, אם לא בתור ילדה אז לפחות בתור הורה. אני כן מאמינה שאם הנישואים לא טובים צריך להתגרש וזה הפחד הגדול שלי- לא נראה לי שאני אפילו אקח את הסיכון עד שאני לא אהיה ממש בטוחה- לא יודעת מן פחד כזה לעתיד. אני מניחה שאני אצטרך לחכות לראות וללכת עם הרגש... יום נעים- מקווה שכל מי שקיבל תעודה מרוצה ושמח תהנו
smiling moon

missundaztood

New member
רון,

אני מבינה שגירושי הורייך הכאיבו לך מאוד אבל אם הם היו נשארים יחד זה היה הרבה יותר מכאיב. תאר לך, דמיין מצב ובו שני אנשים שפעם אהבו כבר לא אוהבים, לא טוב להם ביחד והם רק רבים. אתה חושב שאם הם לא יתגרשו הם ישלימו או -רק- לא ידברו אחת עם השני? הם יריבו, הם התגרשו כי חשבו שזה הטוב ביותר, לא יכלו לחיות יותר אחת עם השני-אתה חושב שעדיף לילד לראות את הוריו רבים כל היום, מסיטים אותו נגד ההורה השני? אני לא מאחלת לאף ילד לחיות בצורה כזאת-זה ישבש לו את כל החיים ובנוסף הוא יחשוב שכך מערכת יחסים נורמלית צריכה להיות-מלאת כעס. לסיום-למרות שהגירושים יכולים להכאיב לפעמים הם הפיתרון ואם ההורים לא יתגרשו יהיה הרבה כאב-גם לילדים וגם להורים. ------------------- שקדו´ש-אל תדאגי אני בסדר...הרבה זמן לא נכנסתי לאנטרנט הייתי נורא עסוקה בקשר למסיבת סיום ובפרידות. אני עוברת לתיכון חדש ונפרדת מרוב חבריי... עכשיו בחופש אשתדל לכתוב יותר.

adam65

New member
מנסיוני האישי...

למדתי הרבה מאוד מהגרושים של ההורים שלי,למדתי את הטעויות, המאוד בסיסיות, שהם עשו, ושבסופו של דבר גרמו להם להפרד (ואני חושב שהם עשו נכון כשהחליטו להפרד). אני לא אחזור על הטעויות האלה, ואני חושב שהחיים של המשפחה שלי טובים ומלאים הרבה יותר ממה שהיה לי כילד (לפני הגירושין). עד כמה שאני הצלחתי לראות אצל בוגרי "ילדי הורים פרודים" אחרים, יש חלוקה לשתי קבוצות: 1) אלה שחוזרים על הטעויות שעשו ההורים שלהם, צעד אחר צעד ("דרכי אבות סימן לבנים") 2) אלה שלמדו את הטעויות הללו ומהטעויות הללו, חושבים עליהן כל יום, ונזהרים לא לחזור עליהן... איפה אתם/ן תהיו??? זו בחירה שלכם/ן....

adam65

New member
מצטער, לא ידעתי שזה...

נורא חשוב. אבל אם חסרים פרטים נוספים שאתם רוצים לדעת, תרגישו חופשי

ש ק ד ב ת

New member
זה לא ממש חשוב

אבל מעניין לשמוע איך "ילד" שלא כל-כך מבוגר רואה את הדברים והמציאות לאחר גירושי הוריו

adam65

New member
אני לא בטוח שהבנתי אותך נכון...

לכל מקרה יש את היחודיות שלו (וכך גם לסיפור של הורי) אולם בהרבה שיחות שהיו לי עם "קולגות" התברר לי שיש גם מכנה משותף לכל המקרים.

missundaztood

New member
זה תלוי,

יכול להיות ששני אנשים מתחתנים ורואים שזה לא מסתדר, ולמרות שהם ילדים להורים פרודים והם יודעים כמה זה כואב הם מבינים שזה עדיף. או אולי הם מרגישים כמו רון, ומעדיפים לחיות ביחד אך לחוד-זאת אומרת, למרות שאין הם מסתדרים הם לא נפרדים. כללית אני לא חושבת שסיכוי ילדים להורים פרודים להתגרש גדול יותר-יש להם אותו סיכוי כמו לכל אדם אחר והבחירה בידם, הם יעשו מה שטוב בעינהם.

אני ממש לא מסכימה למשפט הזה

אני ממש לא חושבת שזה נכון. אם ההורים שלי גרושים , זה לא אומר שאני אתגרש גם כן. אין קשר בין הדברים.

ש ק ד ב ת

New member
חמודה..זה לא היה קביעת עובדה

אלא לנסות להבין האם קיים קשר בין שני הדברים או הסיכוי הוא יותר גדול בשל היותנו ילדים להורים גרושים.. ולעי"ל התשובות השונות.. וברוכה הבאה לפורום..שלנו... שקד

למעלה