בגלל שהבטחתי לענבר

Peace2002

New member
בגלל שהבטחתי לענבר

אז כתבתי מאמר קצר: מינויו של אבו מאזן, אשר עד כה נחשב לאחד האנשים החזקים ברשות הפלסטינית, לראש-הממשלה הפלסטיני על ידי יאסר ערפאת, מביא תקוות חדשות לאיזור. מאז תחילת האינתיפאדה האלימה באוקטובר 2000, אבו מאזן נקט בקו פציפיסטי נגד פיגועי ההתאבדות, אשר בוצעו נגד אזרחים ישראלים על ידי ארגונים פלסטינים. במשך הרבה שנים נשא השמאל הישראלי את אבו מאזן, אותו הוא ראה בתור קול שפוי והגיוני בתוך הרשות אשר יכול לנווט דרך תהליך שלום דיפלומטי ארוך, על כתפיו. אין ספק בנוגע לכוונותיו של אבו מאזן. זה ברור, כפי שזה היה ברור במשך שנים, שהוא אכן מתכוון להוביל את עמו דרך תהליך שלום אמיתי, בעוד שהוא מנסה להחליש את כוחם של ארגוני הטרור הפלסטינים אשר התחזקו במידה ניכרת במהלך האינתיפאדה. גם כאשר רוב מוחלט בקרב הפלסטינים תמך בפיגועי ההתאבדות, אבו מאזן דבר במדיניותו שרק דרך דיבורים ומשא-ומתן ניתן יהיה לשחרר את הפלסטינים, ולא בעזרת כח הזרוע. כל עוד אריאל שרון משרת כראש ממשלה בישראל, קשה להאמין כי תהליך שלום אמיתי יתחיל. אך התקווה כי מנהיג פלסטיני אשר פניו מועדות לשלום יזיז את דעת הקהל בישראל שמאלה, ואולי אף יגרום לישראלים להוריד את שרון מהשלטון, חזקה מתמיד. אבו מאזן נראה כמו המנהיג אשר יכול לשחרר את עמו מהכיבוש הציוני ולהביא לפלסטינים עצמאות מדינית. אך הדרך לשחרור העם הפלסטיני לא עוצרת שם. כרגע, הרשות הפלסטינית נשלטת על ידי העילית הכלכלית בשטחים. כיושב ראש, ערפאת שדד את עמו במשך שנים, בזבז מיליונים על מותרויות, על שריו ומשפחותיהם ועל ארגוני הטרור, בעוד שהפלסטינים גוועים ברעב במחנות פליטים צפופים, בלי שום תנאי מחיה הגיוניים. מדינה פלסטינית עצמאית תחזק את המשפחות המושחתות אשר שולטות ברשות. הפלסטינים לא יהיו משועבדים על ידי הכיבוש הציוני, אלא על ידי הבורגנים הפלסטינים, אשר ימשיכו את הניצול של העם הפלסטיני. עצמאות מדינית לפלסטינים תיטיב בעיקר עם הבורגנים הפלסטינים, אך גם תסלול את הדרך לשחרור הפועלים הפלסטינים. יתכן כי אבו מאזן יצליח להשיג עצמאות מדינית, אך שם המאבק של הפלסטינים רק יתחיל - המאבק לעצמאות מעמדית. במאבק הזה, הפלסטינים יגלו כי שותפיהם הקרובים ביותר הם העובדים הישראלים, אשר כרגע מפסידים במאבקם נגד הבורגנות הישראלית.

EverMan

New member
השאלה היא , האם הוא יהיה בובה

או שמא ראש ממשלה. לפי מה שנראה כעת - הוא מריונטה יפה מאוד.

Azazel

New member
מה, ישר, סתם כך?

"אין ספק בנוגע לכוונותיו של אבו מאזן. זה ברור, כפי שזה היה ברור במשך שנים, שהוא אכן מתכוון להוביל את עמו דרך תהליך שלום אמיתי, בעוד שהוא מנסה להחליש את כוחם של ארגוני הטרור הפלסטינים אשר התחזקו במידה ניכרת במהלך האינתיפאדה" המשפט הזה משדר נאיביות טהורה. גם אני כולי תקווה שכך הוא הדבר, אך אמירות כמו "אין ספק" הן תמימות מדי. אין רע בללכת עם עיניים פתוחות לקראת פיתרון הסכסוך.

um21

New member
אבו מאזן מכחיש שואה

טען כי בשואה לא נהרגו יותר מ- 800 אלף יהודים וגם זה לא היה מכוון ע"י הגרמנים. הוא פשוט ערבי יותר חכם מערפאת שרוצה לחסל אותנו בתורת השלבים בשלב יותר גבוה ויש לו יותר סבלנות מעראפת וחוץ מזה מי שנלחם נגד הבורגנות הוא קומוניסט ומקומו בקובה ליד פידל ההומני או בצפון קוריאה

Peace2002

New member
הוא לא מכחיש שואה

הם טען שיהודים נרצחו באופן שיטתי על ידי הגרמנים, הוא טען כי הגרמנים בצעו פשעים נתבעים נגד היהודים, והוא חולק על מספר היהודים שנרצחו. זו לא הכחשת שואה. מקומם של הקומוניסטים בין אלה אשר סובלים מהבורגנות העלובה.

אז או שהוא טמבל או שהוא נאצי

נאצי- כי הוא מכחיש עובדות, שפילו הגרמנים לא מכחישים טמבל- כי הוא לא יודע הסטוריה ואין לו הבנה ושכל. בכל מקרה, אני לא רוצה להתמודד עם אחד כזה כראש מדינה *עויינת*

EverMan

New member
אתה לא יודע אם היא תהיה

עויינת או לא. תן לה את הספק ואת ההזדמנות להיות "*עוינת*". מעבר לכך , לא. זה לא "ידוע לכל" שהיטלר הרג 6 מיליון יהודים. בישראל זה ידוע לכל - כי זה מה שהממשלה אומרת וזה מה שהחינוך מעביר. יש הרבה אנשים באירופה (וזו לא הדעה שלי כמובן) שטוענים שכן , הייתה שואה אבל המספרים הם מופרזים.

נכון..לא כל מה שישראל אומרת נכון

אבל לגבי השואה יש הוכחות ברורות. הארכיון של שפילברג, יד ושם וארכיונים נוספים מוכיחים שהיתה שואה ונרצחו בה שישה וחצי מליון יהודים. יש הרבה מקרים של הפרזה, אבל העובדות ידועות לכל תמיד, ומכחישים למיניהם לרוב סתם מעוותים את העובדות. לכולם ברור כמה ארמנים נרצחו (בהערכות גסות) למרות הטענה של ממשלת טוריקה שלא נרצה ולו ארמני אחד! לכולם ברור שנרצחו קרוב למאה אלף איש באלגי'ר, למרות שהערבים טוענים שנרצחו שם מליון איש. לכולם ברור שבדיר יסין רצחו 4,000 איש, למרות שאני שמעתי במו אוזני ערבים שטוענים שנרצחו מאות אלפים. יש עובדות, אי אפשר להתווכח איתם.

idoz

New member
כל אחד חושב ההפך מהשני

למישהו אולי יש הוכחות?

(זה ענבר) אני צריך לציין

שאבו-מאזן הוא אב-אבי תורת השלבים. וזה שהוא סואציליסט לא אומר שהוא צריך "להיות לצד קסטרו"

רגע-

סאדאת היה באירגונים פרו נאצים אבל בכל זאת יש לנו שלום עם מצריים אז יש את דעותיו של המנהיג ומעשיו והם לא תמיד הולכים ביחד

אתם באמת מתכוונים לדחוף ת'אף

לפלסטין אחרי שהיא תקבל עצמאות!? אין לכם מה לעשות!? תאמין לי, אני האחרון שאצטער אם אשמע שימותו להם באלפיהם פעילי שמאל קומוניסטים, אבל בשבילך! אתה יודע מה יהיה שם אחרי שהם יקבלו עצמאות!? תסתכל על המדינות הערביות האחרות, ועכשיו תתמקד באלה שאין להם כסף, ועכשיו לאט לאט תתמקדבמקומות שיש בהם פלסטינאים. מה קיבלת? לבנון- מנידה שסועה, שאף אחד לא באמת יודע מי שולט שם, וכל הפלגים טובחים זה בזה עד היום (כרגע ברגיעה, כולם יודעים שהיא זמנית בלבד) ירדן- פלסטינים רעבים ללחם, שמדוכאים בצורה שלא נראתה בשום מקום אחר, וכל השינאה שיש להם מתועלת ביעילות ע"י נאמני המשטר שמתחזים למוסלמים מהפכניים- נגדנו! כמו כל ערבי טוב! אז במדינה שבה הפלסטינים ישלטו, אתה יכול לדמיין בכלל מה יקרה?! לדעתי צריך, מיד אחרי שהם יקבלו עצמאות, לאטום את הגבולות הרמטית! לבנות כיפה מסביב לפלסטינים! בטח שלא ללכת ולנסות לעזור להם!

למעלה