בגלל שהשבוע לא שודר פרק - שאלה

• פותח הנושא ny22
  • פורסם בתאריך

ny22

New member
מנהל
בגלל שהשבוע לא שודר פרק - שאלה

כפי שאמרתי שכל פרק אני אשאל שאלה שקשורה אליו, הייתי אמור להביא שאלה. אבל בגלל שלא היה פרק לא יכולתי. בכל אופן, יש לי שאלה במאגר שכבר רציתי לשאול אתכם מזמן. (אני יוצא מנקודת הנחה שלא כולכם יודעים מי כתב את הסדרה, ומי שיודע שינסה לענות כאילו הוא לא יודע) מי כתב את הסדרה? דתיים - שרצו להציג לחילונים את הדת מנקודת מבט מסויימת, או, חילונים - שרצו לבקר את הדת והציגו בסדרה את דעתם על הדת? כמובן שמשהו אחר יתקבל בברכה.... (רק תצאו מנק' הנחה שמי שכתב את זה זה או דתיים או חילונים כי קשה לי להאמין שמישהו לא יוהדי יכתוב סדרה כזאת). בקרוב אפרסם את דעתי.

../images/Emo27.gif

בהתחלה חשבתי שחילוני כתב את הסדרה. לדעת קצת יותר על העולם הזה של הדתיים. אבל כיוון שכניראה הוא בעצמו לא יודע כלום{המטרה שלו זה היה להכיר כי הוא לא מכיר את העולם} אז כניראה גם בנאדם דתי הצטרף לכתיבה. את העלילה אולי כתב החילוני ואת כל עניין המסורת וכל התפילות בבתי הכנסת,הבני עקיבא וכל הדברים שבדר"כ רק הדתיים עושים, כתב ושילב את זה הדתי.

rickysofer1987

New member
אני מניחה שחילוני כתב את הסדרה אבל

הוא מכיר מאודד טוב את העולם הדתי. יכול להיות שהוא התייעץ וצפה באנשים דתיים בזמן הכתיבה, אבל יותר נראה לי שהוא שייך לעולם הדתי- אולי כילד הוא חי בשכונה דתית או היה בבית ספר דתי או יש לו משפחה דתית. דבר נוסף כתבת שזה אולי חילוני שרוצה לבקר את הדת- אחד בדברים שגרמו לי כדתיה לאהוב את הסדרה מההתחלה זו הדרך בה מציגים את הדת בדיוק כפי שהיא ולא מציירים תמונה כאילו הדתיים הם אנשים של איסורים וחיים בתוך עולם משלהם. לסיום- אני מאמינה שהוא דווקא חילוני שמכיר את העולם הדתי מקרוב ורצה להראות את העולם הדתי כמו שהוא באמת.

עד כמה שידוע לי

ג'קי לוי היה שותף לכתיבת הסידרהוהוא דתי. הוא אמר שהוא סייע בהתאמת התפאורה. לדוגמא: הבית כנסת ,הוא לא בית כנסת אמיתי אלא אולפן. הוא אמר שהוא בעצמו שם סוכריות בין הנברשות.היה ראיון איתו בעיתון ירושלים לפני בערך שבועיים והוא דיבר על הסדרה.

למעלה