בגלל שקצת יבש פה בזמן האחרון.

uh60a

New member
אותי זה קצת מכעיס!!!

לקחו חבורה של סלבס, שכל קשר בינם ובין בובות והפעלה שלהן, הוא מקרי בהחלט (וגם רואים את זה). מהקליפים שמוצגים שם, נראה כאילו רוב הזמן הבובות הן לא העיקר שם, אלא עוד איזה פריט לבוש של השחקנים. אם היו משקעים קצת יותר מחשבה (זה לא קורה הרבה בארץ) היו לוקחים מפעילי בובות מקצועיים (ויש מעולים כאלה בארץ) שיעשו עבודה טובה וייתנו לבובות הנפלאות שם את הכבוד המגיע להן. זו רק דעתי... סוף שבוע נפלא לכולכם!!!

לפי דעתי אתה די טועה

ואני אגיד לך גם למה! הם מעלים פה הפקה ענקית ויקרה מאוד מלונדון! עכשיו הם לא יכולים להביא שחקנים שאף אחד לא מכיר להשקיע כל כך הרבה כסף ולך תדע אם יבואו בכלל אנשים להצגה. אני חושב שהשחקנים הם מדהימים והם עובדים בצורה מצויינת. כמו שאמרת הם לא יודעים איך להפעיל בובות בשביל זה אילן לימד אותם. השחקנים נבחרו לפי דעתי בצורה מעולה. ההצגה אמורה להיות קומית קצת צינית. רוב השחקנים שהביאו הם שחקנים שהופיעו כמעט רק מול ילדים- טלי אורן, רויע בר נתן, מיכל ינאי, אלינור אהרון, ניקי גולדשטיין גם לאחרונה וגם מיכל מוכתר. אתה טוען שהבובות הם רק פריט לבוש אצלם יכול להיות שאתה חושב ככה כי רואים את השחקנים עם הבובות כשהם חצי. לכן הם לבושים בשחור כמו שראית חוץ ממיכל ינאי והם בכלל לא מנסים להיות יפים, מתלבשים יפה, שמים הרבה איפור או משהו כזה, זה רק נראה לך ככה כי הם שחקנים מוכרים. אם תלך להצגה ותראה את מיכל מוכתר תחשוב שהיא מעולה ולמה בגלל שהיא לא כל כך מוכרת. טוב לסיכום, כולם עושים עבודה מעולה וזאת רק היתה הפרזנטציה. אני מבטיח לך שבהצגה עצמה יהיה לך מהמון דברים להתפעל חוץ מהשחקנים- תפאורה, עוד עשרות בובות אחרות שעכשיו לא רואים אותן, מוסיקה, שירים..

המחזמר-השחקנים-הבובות- והמפעילים

בענייין הזה - כולם צודקים. הקונספט של להפעיל את הבובה ולשחק לצידה בצורה מקבילה, כשהקהל בעצם נאלץ לבחור על מי להסתכל - על השחקן - או על הבובה - הוא הקונספט המקורי של המחזמר האמריקאי. יש בזה משהו שעובד לרעת הבובות, מצד אחד, מצד שני - האתגר הוא מעניין והנסיון הוא ראוי. 2. לעניין העקרוני מי צריך להפעיל בובות - מפעילי בובות או שחקנים? התשובה ברורה - כמובן שמפעילי בובות. האם השחקנים האלה יהפכו למפעילי בובות בפרק הזמן שהוקצב לזה? את זה נדע לקראת סוף אוקטובר גם הם וגם אנחנו (אופירה ארכוני ואני) עובדים על הקניית הבסיס, תרגול ושפשוף. גם בחו"ל (בכל הגרסאות- ברודווי, לונדון ושוודיה - רוב מפעילי הבובות במחזמר הם שחקנים. מיעוטם בעלי רקע של הפעלת בובות. אפשר לראות ב-YouTube קטעים ולשפוט לבד. מה שכן, לא הייתי ממהר להשמיץ את הקאסט הישראלי רק בגלל שהפרצוף שלהם מוכר. הם מוכשרים, מקצוענים ועובדים קשה. 3. מה שרואים בכל הקליפים הוא תוצאה של 10 ימי חזרות. לא הייתי ממהר לשפוט לפי זה (מצד שני גם לא הייתי רץ לעשות פרזנטציה לעיתונאים וקניינים, אבל פה, חשוב להבין, קובע המהלך השיווקי ולא המהלך האמנותי.)

למעלה