מעניין, אבל לא זכור לי שאמרתי שזו
דמות האדם לה אני שואפת. קראתי את המאמר בעקבות קישור בפורום אחר, ומצאתי בו עניין רב. חשבתי שכאן, במקום שבו נשים רבות חולקות את ריחוקן מהנורמות החברתיות, יהיו עוד נשים שימצאו עניין במאמר. על פניו, נראה שצדקתי - אכן יש עניין, אם כי הוא שלילי בעיקרו. על כך אני יכולה רק להצר. מי אמר שבעולם רציונליסטי אין רגש בשם חמלה? אני בהחלט יכולה לראות את החמלה כחלק מעולם כזה. זאת משום שהחמלה עצמה נובעת בין היתר ממניעים אגואיסטיים - אם אני חמל על מישהו, הרי שאני נמצא במקום טוב ממנו (לעולם איננו מרגישים חמלה כלפי אלה שנמצאים במצב טוב מאיתנו, נכון?), וכך החמלה תורמת לשיפור התדמית והבטחון העצמי שלי (אני לא המצאתי את זה, אלה דברים ידועים בפסיכולוגיה). כנ"ל גם לגבי סולידריות (אם אני מרגיש סולידריות הרי שאני אינני לבד, והאדם הוא הרי חיה חברתית. אפילו קרוי וראנד הרגישו סולידריות עם חברי הכתות שהיו חברים בהן). לגבי הסוציאליזם, זה אכן הוכיח את עצמו כמנוון (כלומר גורם לניוון - החוסר בניקוד גורם אולי לאי הבנות מסויימות), משום שאם אדם מקבל לפי צרכיו, ולעולם לא יותר, מהי המוטיבציה שלו למצות את יכולתו עד תומה? יעשה מה שיעשה, ויקבל לפי צרכיו... אמנם הקפיטליזם גם הוא אינו אידיליה, אך ללא ספק הוא מביא לתוצאות טובות יותר (ברמת המאקרו) מאשר הסוציאליזם. מדינה סוציאל-דמוקרטית היא איזו מן פשרה בין קפיטליזם ובין סוציאליזם, שעיקר הצלחתה טמון בשמירת איזון מדוייק בין השניים לאורך שנים. ההיסטוריה תשפוט האם זו צרות ממשל שיש לה עתיד. אינני יודעת לשם מה היה זקוק קרוי לתורתו, וגם אינני בעד לאמץ את תורתו ככתבה וכלשונה (ואם כבר מדברים על זה, אז איזו מבין התורות שלו נראה לך שאני מטיפה לאמץ? היו שם לפחות 5 שאני ספרתי, וכל אחת שונה מקודמותיה). כל שאמרתי הוא שהמאמר פתח לי פתח לעולם שלא הכרתי, ושמצאתי בעולם זה רעיונות מעניינים ששווה להשקיע בהם מעט מחשבה. זאת עשיתי אני, וראיתי לנכון לשתף גם אחרים במאמר מפרה זה.