בגנות הצמצום ( נושא להתייחסות)

aiziq

New member
בגנות הצמצום ( נושא להתייחסות)

לאחרונה, אני שם לב כי יש חברים בפורום המגיבים בצמצום, במלה או שתיים. תגובות בסגנון:"אהבתי","קטע טוב","גרוע" וכיוצא באלו. אני בטח לא הולך להכתיב לאף אחד מה לכתוב אבל, כשאתה או את אומרים :"אהבתי"- אני היוצר, מקבל התגובה, לא יכול לעשות עם זה כלום!: איני יודע מה אהבתם ומה מצא חן בעיניכם, איני יודע אילו חלקים של היצירה הבנתם והאם הבנתם אותם כפי שרציתי שיובנו, איני יודע אם שמתם לב לסאב טקסט וגם אותו אהבתם, או שנשארתם בקריאתכם רק ברמת הפשט. מבחינתי תגובה בסגנון: אהבתי, משמעה שהמגיב קרא את היצירה, אבל לא בא לו לעשות מעבר לזה כלום. חבל, כי היפה והטוב והמשובח כאן בפורום הוא שאנו קהילה של כותבים העוזרים זה ליצירתו של זה. אשמח אם תביעו דעתכם בנדון ואני מתנצל בפני החברים הוותיקים על שאני מעורר שוב את הנושא הזה- אך כנראה שאי אפשר באמת, להורידו מסדר היום.

דעתי בנושא:

כשאני מגיבה בקצרה , תגובות שאין הרבה מה לעשות איתם - כמו שהגדרת, זה קורה בדרך כלל כשאין לי מה להוסיף על מה שכתבו אחרים או אין לי מה להעיר מלבד התרשמותי. אני לא מוצאת הכרח להגיד לבנאדם בפעם העשרים שהביטוי שלו לא מתאים. ההעדפה שלי, במקרים שאין לי מה להעיר ולהאיר (ובטח שמת לב לזה שלרוב יש לי) היא בכל אופן להוסיף תגובה. יש דבר אחד שמנחה אותי, וזה האמת שלי. לעולם אני לא אגיב סתם, וגם אם אני אומרת לאנשים שאהבתי את היצירה שלהם ולא יותר מזה, זה נאמר בשיא הכנות, ואני לא רואה בזה שום פסול. וזה עובד גם בכיוון ההפוך, כלומר בתור יוצרת שמגיבים אליה. אם אני מזהה את הכנות והנכונות של המגיב, אז אני שמחה לקבלן גם אם הן מחמיאות לי וגם אם לא. התגובות הסתמיות בדרך כלל באות ממשתתפים חדשים. אבל, שמתי לב שאם הם מתמידים ונשארים בפורום אז הם גם סופגים את האווירה והמטרה של התגובות, ובהתאם לכך התגובות שלהם משתפרות. ההתרשמות שלי היא שבאופן כללי, הפורום הזה יכול להתגאות ברמת התגובות שלו וברמת ההפריה ההדדית. בשיא הרצינות!

aiziq

New member
לולו, אמנם זה רב שיח אך אני רוצה

להתייחס לדברייך. אני לא כיוונתי את דבריי למקרים בהם אין מה להוסיף על שכבר נאמר וגם איני חושב שהשתמשתי בביטוי חוסר כנות. לטעמי, וכאן אני ממליץ בלבד, במקרים בהם האמת שלך אומרת כי אהבת ואין לך מה להוסיף על קודמיך כתבי בתגובה משהו כמו : מסכימה עם דעתו של X, או, תופסת טרמפ על תגובתו של Y - כך יוכל היוצר לפחות לשייך את תגובתך להערות ענייניות כל שהן. אני רוצה שוב לחדד: משוב בסגנון של 'אהבתי' או 'גרוע'- אין היוצר יכול לעשות עימו דבר, משום שהוא מרחף מעל היצירה ולא נוגע בה. על היוצר להבין על מה בדיוק נסובה ההתרשמות החיובית או השלילית. אין חובה לספק ניתוח מעמיק אבל לכל הפחות להצביע או לשים אצבע על מה שיצר את ההתרשמות- זו דעתי. תארי לעצמך שבאת לראיון עבודה ( נאמר משרת מזכירה ) ולא התקבלת. את שואלת את המראיין: מה לא בסדר? והוא עונה לך:" לא מצאת חן בעיניי". האם כשתלכי לראיון העבודה הבא תוכלי לגייס את ההתנסות הקודמת שלך כך שתעזור לך לצלוח את הראיון הבא? ולעומת זאת , לו היה עונה לך : " תראי, לא מצא חן בעיניי שלא הגעת בלבוש רשמי לראיון, את מדפיסה מעט מדי מילים לדקה ובמשך כל הראיון זזת בעצבנות על הכסא וזה הירגיז אותי" - עכשיו את יכולה , בדגש על יכולה, לשפר את הופעתך, לקחת כדור ארגעה לפני הראיון הבא, להתאמן ולשפר את כישורי ההדפסה שלך ואולי יהיה לך סיכוי לצלוח את הראיון הבא. וזה היה המשך החלק הקודם :"בגנות התגובה הקצרה".

קסנדרה*

New member
איציק אני מסכימה עם ההודעה המקורית

וגם עם תגובתך ללולו, עם כל מילה ומילה, אז מיותר לחזור על הדברים. מאידך, העליתי בפורום הענייני, נושא דומה אבל אחר, בקשר לסגנון הכתיבה והתגובה הכנה, נכון נושא התגובה כבר מוצה אבל הוא נילווה לנושא ההודעה. קסנדרה

איציק בסך הכל אני מסכימה איתך.

ובכלל זה נראה לי מעין לופ אינסופי. היו פה דיונים על תגובות שמטעות ומסרסות, או תגובות שמחמיאות מדי, או אנשים שלא מבינים ובעצם מגיבים ללא הבנה... מקומן של תגובות פילוסופיות לעומת תגובות שעוסקות בכתיבה עצמה...ואלו רק מהמעט הנקודות שהועלו בדיונים קודמים... מה שאני מנסה להגיד זה שאין לזה סוף, ואין כאן חוקים ברורים של איך להגיב. הדבר היחידי שאתה יכול לעשות זה לתת דוגמא אישית. אני יכולה להגיד לך שכשאני מסתכלת על תגובות שהגבתי בהתחלה, אני לפעמים מזדעזעת. אני שואלת את עצמי, מאיפה האומץ שהיה לי, על מה התבססו הדברים שלי? אבל זה חלק מתהליך שעברתי. עם הזמן ספגתי מכם הותיקים, מה הצורה של התגובה ההולמת, איך להגיב בצורה בונה, לבסס את התגובות שלי ולא סתם לזרוק מהבטן. וזהו.

Gal zilberman

New member
אני מוכן גם להוות דוגמא אישית..

מהיום אשתדל להגיב בהרחבה וכמו כל דבר זה יתפשט בפורום ויהפוך לנורמה שתגובות צריכות להיות מובנות ולא כגון : אהבתי, שנאתי וכן הלאה..

למעלה