בגרויות באוסטרליה

Yudi5

New member
בגרויות באוסטרליה

אנחנו מתכננים לעשות רילוקיישן למלבורן לשנתיים, מטעם העבודה של בעלי. יש לנו ילד שלומד השנה בכיתה י'. למישהו יש ניסיון עם ילדי בגיל הזה? לימודים? בגרויות? הוא לומד למתמטיקה 5 יחידות כבר השנה ורוצה לעשות בגרות בפיזיקה, מתמטיקה ומדעי המחשב. וכמובן 5 יחידות אנגלית. הבנתי שאפשר לעשות בגרות בשגרירות ? חשוב לנו שתהיה לו בגרות ישראלית
 

ANZ1

New member
איך אתם מתכננים שזה יעבוד ?

אתם מתכננים שהילד שלכם ילמד שנתיים בבית ספר אוסטרלי ?
רוב המקצועות הם מקצועות מקומיים, אם ניקח את ישראל אז המקצועות : היסטוריה, אזרחות, לשון, תנך, ספרות, תושבע ועוד כל מני כאלו הם מקצועות ישראלים, אם הוא ירצה לגשת לבגרות במקצועות האלו הוא יצטרך ללמוד לבד, הבעיה כפולה כי באוסטרליה לומדים מקצועות דומים אבל אחרים לגמרי מבחינת החומר, אפילו מתמטיקה ופיסיקה נלמדים אחרת לגמרי בכל מדינה,
מה שאתם מתכננים נשמע כמו "תפסת מרובה לא תפסת", אתם גם הולכים להעביר את הילד בגיל הכי בעיתי שלו מכל הבחינות (חברתי, לימודי, זוגי ) למדינה אחרת שהוא לא מכיר בא אף אחד ושום דבר, וכנראה גם השפה היא לא שפת האם שלו, וגם הוא יצטרך ללמוד כפול מכל תלמיד אחר , זה נשמע מתכון לאסון כללי, וכשלון כפול, הוא יצא בלי בגרות באף מדינה.
אני במקומכם הייתי צריך להחליט האם המעבר הוא זמני או קבוע, ואם הוא זמני ואתם הולכים לחזור לישראל עוד שנתיים, תשאירו אותו אצל דודים \ סבא וסבתא \ חברים, עם ביקורים אצלכם פעם בכמה חודשים, עם החברים שלו ועם הלימודים בישראל, לכם זה יהיה קשה, אבל זה נשמע לי הכי נכון.
אתם גם יודעים שאם המעבר יהיה כשהוא יהיה כבר בן 16, אז הוא יהיה חייב לחזור לישראל לעשות צבא, אחרת יהיה עריק.
 

Caput femoris

New member
על אקסטרני שמעת?

בלי להיכנס לשאלה האם בגרות ישראלית עדיפה על IB (סביר שלא), לסיים בגרות זה לא ממש מבצע הרקוליאני, ואולי אפילו יהיה יותר נחמד בלי מגנים על הראש.
קונים את הספרים של אנקורי ושות׳, יושבים-יושבים-יושבים, מקסימום נעזרים באיזה דוקטורנט ישראלי וגומרים עניין. ככה אני עשיתי את רוב הבגרויות (מינוס הדוקטורנט, פלוס מגנים שרק הפריעו) ולא נרשמו נפגעים לכוחותינו.
כל זאת כמובן בהנחה שניתן לעשות את המבחנים באוסטרליה - פה אין לי מושג.
 

shnets

New member
כשאתה יושב היום על המרפסת

ונזכר אחורה, מה מעלה לך חיוך? הבגרות בתושבע או או איזו חוויה שוברת שיגרה?

איזה רוע זה להשאיר את הבחור לדגור בארץ כשכל המשפחה אוספת זיכרונות באוסטרליה.
 

ANZ1

New member
אני דוגמא רעה לתלמיד

תמיד הייתי תלמיד לא משהו, ואחרי 3 תארים, אני גם לא מעריך את האקדמיה, ומי שיכול שילמד בכל מקום אחר, אבל הסיבה העיקרית ללמודים במסלול הרגיל של בית ספר, בגרויות ואוניברסיטה זה כי זה המסלול הכי קל, לא הכי כיף, הכי קל.

אבל התשובה שלי היתה לשאלה שנשאלה, אם השואלת היתה שואלת על מעבר לאוסטרליה באופן קבוע או ניסיון זה משהו אחד, או לחלופין היתה שואלת על מעבר לשנתיים ,היתרונות והחסרונות זה דבר אחר.
אבל היא שאלה שאלה מאד ברורה , על מעבר ידוע רק לשנתיים ועל הלימודים של הבן, זה עיקר השאלה, ובעניין לימודים ומעבר רק לשנתיים, הכי נכון להשאר בישראל, בלתי אפשרי להגיע לאוסטרליה ותוך שנתיים לההפך לאוסטרלי ברמה של לענות על מבחנים בתיכון אוסטרלי ומאד קשה ללמוד לבד במקביל ללמודים הרגילים גם לימודי תושבע.
אם אני מבין את התוכנית שלהם, הבן שלהם יגיע לגיל 18 בלי כלום, בלי בגרויות ישראליות ובלי מבחנים אוסטרלים, שזה בסדר גמור, תמיד אפשר להשלים אחר כך, אבל אז הדבר הנכון עבורם זה להגיע לשנתיים ל"חווית חול" OE כמו שקוראים לזה כאן, שילך לים ויתחיל עם בחורות וישאיר את הלימודים לעתיד.
 

shnets

New member
מקיצוניות אחת - שישאר ללמוד עם הסבתא, לקיצוניות השניה - שילך

שנתיים לים. משעמם.
 

ANZ1

New member
לפעמים זאת המציאות

וצריך להחליט בן 2 אפשרויות שונות, הכוונה ב"ללכת לים" לא היתה שלא ילך לבית ספר,
אלא שאם הוא עובר לאוסטרליה , שילך לבית ספר אוסטרלי, יכיר אנשים, יחווה את המקום, אבל יבין שבגיל 18 לא תהיה לו בגרות מלאה בציונים מספיקים ללכת לאוניברסיטה, זה הכל, ושייקח את התקופה "בסבבה".
גם אם הוא באמצע יצליח לעשות בגרות ישראלית במקצוע אחד ,שניים או שלושה, קודם כל זה רק חלק קטן מבגרות מלאה, וגם הציונים כנראה לא יהיו מספיק גבוהים, מה לעשות, ילד בן 16 הוא ילד, זה לא מבוגר שמסוגל לשבת לבד וללמוד .
 
מסכימה


 

shnets

New member
מה את בעצם אומרת? שיהיה כמו כולם?

"למשל נורמלי ללמוד בבית הספר עד גיל מסויים, ואז נורמלי לסיים צבא, נורמלי בגיל מסויים לסיים תואר ראשון, אם מסיימים בגיל מאוחר זה נחשב לא נורמלי
לנורמליות האנושית יש סדר מסויים,
לפי גיל: בית ספר, צבא, לימודים, חתונה, הולדת ילדים, ואז כל שארית החיים עבודה, ואז פנסיה ולאחר מכן הקץ."
 

arieltr

New member
אני אוהב את יצר ההרפתקנות שלך

אבל לא הבנתי מה אתה בעצם טוען?
אישית, אנ'לא משוגע על המושג 'נורמלי' אז בוא נעזוב נורמלי כי להיות נורמלי פירושו לא נורמלי.
רוב המערכות בחיים הן על בסיס זמן קצוב, והחברה האנושית בבסיסה מאוד שמרנית. אני לא יודע אם זה חיובי או שלילי אבל וודאי שהרבה יותר קל בחיים לאלה שמצליחים להגמיש את עצמם לכיוון המערכת, לא הפוך. כלומר במילים אחרות, להיות כמו כולם זו הדרך שבד"כ יותר קל לעבור את החיים האלה. השאלה שנשארים איתה היא מי מעדיף משטח חלק אל תוך המים, ומי ילך על מחוספס עם קצת קוצים אקסטרא בדרך.

אני בעד וודי.

 

shnets

New member
אני אומר פה שני

דברים.
האחד, ויסמין היא דוגמא טובה, שהרבה פעמים אנחנו עושים דברים שנראים כאילו הם הבחירה המושכלת אבל כשמסתכלים לעומק, זה לרוץ עם העדר בלי לחשוב על מה יעשה לנו טוב. על פניו היא מודעת ומטיפה, אך במבחן המציאות היא שועטת אל השמרנות המפנקת.

השני, ואין פה עניין של הרפתקנות, אני מנסה להביא עמדה שהיא נגד החשיבות המוגזמת שאנחנו נותנים לביה"ס (ציונים) על חשבון חוויות, בגיל בו אפשר לעשות כמעט הכל בלי באמת חובות אמיתיים.
אני לא אומר שצריך ללכת כל יום לים, אבל כשנקראת בדרכו של הילד שלך הזדמנות - צא מהסיסמאות של 'לחשוב מחוץ לקופסא' שכולנו אוהבים ותעשה את הדבר המתבקש - תחשוב מחוץ לקופסא. על הדרך הוא ילמד פחות מתימטיקה אבל כן ילמד להתמודד עם סיטואציות שונות מהרגיל ויראה דברים קצת שונים ממה שחווה בשנים האחרונות. אולי הוא גם יהנה, מי יודע.
 

arieltr

New member
במדינת השמרנים רעש מהומה...

הסקט ושמע, אני בכלל לא חולק על רוח דבריך.
אני לא מסוגל ללכת כל יום לים, גם לא פעם בשבוע. אתה יודע כמה חול יש שם? אני מוכן להתפשר על פעם בחודש/חודשיים, ולעומת זאת אני אסכים מראש על תליית תמונה של חוף ים בסלון (של השכן) וביקור בלתי מחייב פעם ברבעון. כך שאנני חולק על רוח דבריך, בטח ובטח לא של חשיבה מחוץ לקופסא. (כולם שורצים בים, אני לא, תסיק מסקנות מי מחוץ לקופסא בלי לחשוב).

אבל, אוף רגע כבר שכחתי בן כמה הילד. אבל אבל אבל וזה אבל הכרחי, לזכרוני הראשון - הוא בתיכון, ולזכרוני השני - הם ישובו לישראל לאחר תקופה קצרה (שנה/שתיים) כי הם לא מהגרים.
אם זה באמת ככה, אני לא הייתי ממהר לקחת ולהוציא אותו משלב כל כך מאוחר במערכת בה הוא נמצא לפני סיום. הילד עלול לחזור לישראל ואז עד שהוא יחזיר את עצמו ל'קו האפס' יקח לו זמן וכנראה גם הרבה באסה, ואז כשמוסיפים גם את תרומת הזמן בשרות הצבאי, הילד עלול להתעורר בגיל 25/26 שהוא עדיין מחפש את עצמו ולא ברור לו מה הוא רוצה לעשות או ללמוד (לא שבגיל 40 זה פחות מעורפל).
אבל הוא כן יזכור איזה כיף לא נורמלי היה לו לפני שנים בודדות בלבד בפרייזר איילנד! (ביננו, ראית כמה חול יש שם? זה נראה לך נורמלי כל הגרגירים האלה? חסר חול בנגב?).
לאן אני בעצם הולך עם זה, אתה שואל את עצמך? מצויין. אני אומר לך לאן.
הילד הזה עלול להגיע, כאמור, אל אזור אמצע שנות העשרים שלו שאין לו שום מקצוע לפרנסתו ביד, ואין לו גם שום שנות נסיון במקצוע שאין לו. תהיה לו בגרות שהוא השלים, הוא יהיה אחרי שירות צבאי בריא שלם וטוב לב, ויהיה לו זיכרון של כיף מאוסטרליה הרחוקה. עתידו בתוך מדינת ישראל נעול ומובטח. או במילים אחרות, יהיה לו סיכוי קלוש ונמוך מאוד להגר לאוסטרליה (הנפלאה בזכרונותיו, ים גרגירים וכאלה). לעומתו, מת'יו מדבלין אירלנד, מגיע לגיל 26 עם מקצוע ונסיון בעבודתו ויושב מצויין על המסלול להגר לאוסטרליה.
לא מעט אחר כך "הילד בן שלושים יש לו חום גבוה, הוא שוכב על הספה בבית הוריו..." - תגיד, לא חבל? אנחנו הרי לא רוצים לרחיב את הקהילה האירית באוסטרליה על חשבון זו הישראלית.
כן, הכל מתוך דאגה לזולת. כזה אני
 

shnets

New member
מניסיון, להתחיל ללמוד בגיל 26 זה לא כלכך נורא.

ורק כדי להבהיר - בגיל תיכון, אני מאמין, שזו בכלל צריכה להיות הבחירה שלו אם להישאר בארץ וללמוד או להצטרף למשפחה.

ולעניין, מי שרוצה ללמוד, ילמד. גם אם הגיע לגיל 26.
אם ניקח למשל את גיל 25 כגיל בו יוכל לסיים תואר במידה וימשיך במסלול המהיר אז עם שנתיים באוסטרליה הוא יסיים בגיל 27. זניח. מענין מה כרמי אומרת על זה ;).
 
מה רע

להתחיל
מנורמליות?
אני בעד לימודים ובשלב כלשהו בחיים. הכוונה שלמשל לא לעשות בגרויות יכול לפגוע בעתיד שלו ואז כבר לא יהיה לו כוח\מוטיבציה להשלים בגרויות.
&nbsp
נורמליות כן חשובה אבל תלוי מתי ואיפה. אני בעד שנערים יסיימו תיכון בגיל המתאים כמו כולם. לגבי תואר זה כבר משהו אחר...
&nbsp
 

ANZ1

New member
תקרא טוב את הקישור שלך

כתוב בו שאזרח ישראלי שהגיע לגיל 16 ולא נמצא בישראל צריך להסדיר את הסטטוס שלו בכל מני אפשרויות.
זה לא מתאים למי שנמצא בגיל 16 בישראל, קיבל צו גיוס ואז עזב,
מי שגר בישראל בגיל 16 יצטרך לחזור לשרת ,אחרת יהיה עריק.
זה הקו הקובע.
 
אל תכניס סתם לפאניקה

אין בעיה לקבל דחיית שירות במצב כזה. אם הוא יקבל צו גיוס לפני שיעזוב, אז הוא ייגש ללשכת הגיוס, יסביר את מצבו בתוספת המסמכים המתאימים, ויקבל דחיית שירות. אתה מצייר פה תמונה כאילו מהרגע שאדם מקבל צו ראשון אסור לו לעזוב את הארץ, וזה לא נכון וסתם מלחיץ.
 

shnets

New member
אני באמת רוצה להבין


בהנחה שהפרטים בשם המשתמש שלך נכונים. את חושבת שללא השנה או שנתיים ההן בגיל 17 היית במקום אחר היום?
אם כן, למה?

קשה לי למצוא סיטואציה בה הפסד של שנת לימודים משפיע יותר משנה-שנתיים על העתיד.

אני לא מדבר על עניינים אישיים כמו ההתמודדות הנפשית עם מעבר וכו'. כאן נתונים כמו "אוהב מתימטיקה, פיזיקה ומחשבים" לא כלכך רלוונטיים ואני מניח שהשאלה היתה מנוסחת אחרת.
 
למעלה