בגרויות..התלבטות..עזרה!!!

Avak Feyot

New member
בגרויות..התלבטות..עזרה!!!

אני לומדת בכיתה י' במגמות ביולוגיה ולימודי א"י 5 יח"ל. השנה יש לי בחינת בגרות בלימודי א"י וזה משעמם תחת ויש לי בזה ציונים גרועים (כי זה לא מעניין אותי,לא שזה קשה), כך שהמגן שלי יהיה נמוך וזה סתם יוריד לי את הממוצע בגרות. יש לי מספיק על הראש ואני מעדיפה להשקיע במקצועות החובה ולהוציא בזה ציונים גבוהים (כי אני יכולה) . לא נראה לי שיש טעם לעשות 5 יח"ל (לא הכל השנה,כאמובן) במקצוע כ"כ דבילי,שהוא לא מקצוע חובה ולהוריד את הממוצע. מה דעתכם? יהיו לי מספיק יחידות כדיי לקבל זכאות לבגרות?כמה צריך? (נכון לעכשיו אני ב5 יח"ל במתט' ואנגלית) האם גם מספר היחידות שאתה עושה משפיע (בקבלה לאוניברסיטה,למשל)? או רק הממוצע? קיצר,יש טעם? תודה

עונה

כל עוד את זכאית לתעודת בגרות (צריך הגברה אחת ממה שאני יודע, השניה היא ליתר ביטחון, תדברי עם המורים שלך גם..) מספר היחידות לא משפיע. כמה שיש לך יותר יחידות אבל, ככה ציונים נמוכים בכל מיני מקצועות משפיעים פחות, הם מתאזנים, כי יש יותר ציונים שנכנסים לממוצע. אם תוציאי בזה ציון נמוך יותר מאשר בשאר המקצועות שאת עושה, ואת בטוחה שתקבלי ציון טוב בביולוגיה - אז עדיף לא לעשות לדעתי. מה גם זה מקצוע שאת לא אוהבת. כל זאת בהנחה שאת עושה 5 יחידות א"י, אם הבנתי אותך נכון (5 יחידות בלימודי א"י.. לא ידעתי שיש כזה דבר אפילו.. נשמע מרדים ביותר..) ישנה עוד אופציה של להגביר מקצוע נוסף קל, שיהיה כגיבוי. לגבי מספר היחידות שצריך כדי לקבל תעודת בגרות - אני לא יודע מספר, אבל כמו שאמרתי, הגברה אחת בנוסף לבגרויות חובה. תשובות מדוייקות תוכלי למצוא באתר של משרד החינוך.. לגבי דרישות לקבלת תעודת בגרות

Avak Feyot

New member
תודה../images/Emo70.gif

אני בטוחה שאקבל ציון טוב בביולוגיה ובכל שאר המקצועות שאגש אליהם,וגם אם לא אני מעדיפה לשפר (מועד חורף,נגיד) מאשר ללמוד למקצוע נוסף. אין בבית הספר שלי אפשרות להגביר מקצוע נוסף בפחות מ-5 יחידות,כך שזה כל מה שישאר לי.. תודה

Nimst

New member
עונה גם

מבחינת זכאות לתעודת בגרות, ואפילו קבלה לאוניברסיטאות, אין שום בעיה עם מעט נקודות (כל עוד את עוברת את המינימום). מסתכלים בסוף על ממוצע, לא על מספר מקצועות. מצד שני, אם את רוצה לחשוב טיפה לטווח הארוך הייתי ממליצה לך להגביר שני מקצועות - אם לימודי א"י משעמם לך (וזה נשמע ממש משעמם), אז תבחרי משהו אחר. זה אולי יוריד לך טיפה את הממוצע אם לא תקבלי ציון גבוה בשניהם, אבל ההתמודדות עם יותר מקצועות תכין אותך יותר טוב לאוניברסיטה. אני הרחבתי בתיכון רק ביולוגיה, וכשהגעתי לאוניברסיטה היה לי קצת הלם בהתחלה מהצורך להתמודד עם הרבה מקצועות במקביל. בכל מקרה בהצלחה

למעלה