בגרויות/פסיכומטרי/וואוצר/לימודים אקדמאים-->

bgtela

New member
בגרויות/פסיכומטרי/וואוצר/לימודים אקדמאים-->

חיילים וחיילות מזל טוב לרגל השיחרור!!! ברוכים השבים לאזרחות... כעת הזמן להתקדם הלאה ולחשוב על העתיד..כן כן קצת קשה לחשוב עכשיו על עבודה טובה ועל לימודים אקדמאיים...(בינינו מי לא היה מעדיף להיות עכשיו בתאילנד?) מבולבלים?,ויש לכם הרבה שאלות על כיוון עתידי..על הוואצ'רים,הפיקדון והמענק מהצבא..חושבים על תחום לימודים (משפטים,הנדסה,מנהל עסקים וכו') אבל לא ממש יודעים מה המצב שלכם בבגרויות? אם חסרה לכם בגרות אחת או שתיים?האם צריך פסיכומטרי בשביל להתקבל? ובכלל מה נתוניי הפתיחה שלכם? אז אל תדאגו... אני כאן ואשמח לענות לכל אחד ואחת מכם ... המון הצלחה.. bgtela יועצת לימודיי בגרויות ופסיכומטרי במרכז:)

תודה רבה, הגעת לי בדיוק בזמן!

אני אהיה הראשונה שאתבכיין בפנייך :) אני משוחררת טרייה משירות לאומי של שנתיים ו... איך לנסח את זה בצורה הטובה ביותר.... אני ממש בחרדות. ממש מפחדת מהעתיד. כאילו... מה עכשיו? שנתיים קרעתי את הצורה, נתתי את כל כולי, ופתאום.... מה עכשיו? לטוס לחו"ל? ללמוד? עבודה מועדפת? עבודה רגילה? אולי פסיכומטרי? (למרות שרק המחשבה על זה עושה לי כאב בטן). נתחיל מהבגרויות שלי: יצאתי בלי זכאות לתעודה בגרות כי לא היה לי היסטוריה. שנה שעברה סיימתי להשלים את הבגרות בהיסטוריה (עם 89 *טפיחה על השכם*) והתקשרי לבי"ס שלמדתי בו ואמרו לי שהבגרות שלי עדיין לא הגיעה. כמה זמן אני צריכה לחכות לה? והאם יש עוד מסמכים נוספים שצריכים להגיע עם תעודת הבגרות ורלוונטים לעתיד? כרגע בא לי, כנראה, ללכת לעשות עבודה מועדפת וגם שם אני נורא מבולבלת. איפה אני יכולה למצוא רשימה על עבודות מועדפות? ז"א, לא בכללי- "בתי מלון, עבודות בניין", דברים יותר ספציפיים. אגב, אם את יכולה להמליץ לי על מישהו שאני יכולה לדבר איתו, לא כאן במחשב, אלא שיחה של 4 עיניים שבה אני אפרט את כל השאלות שלי, גם על הבגרויות, גם הפיקדון, עבודה מועדפת ושאר הדברים שנלווים לשחרור, אשמח אם תאמרי לי. תודה רבה והמשך יום טוב!

bgtela

New member
מזל טוב על השיחרור:)

אענה לך כאן לטובת הכלל על פרטים שאמורים לגעת לכולם ובמסר אתן לך את שאר הפרטים. לגביי תעודת בגרות, היא אמורה להגיע לתיכון לאחר פרסום תוצאות הבחינה.בדר"כ זה לוקח כמה חודשים.המלצה שלי זה להתקשר למשרד החינוך אגף הבגרויות ולברר פרטים. לגביי עבודה מועדפת ,פרטים נוספים ניתן לקבל באתר ביטוח לאומי ובאתר הלשכה להכוונת חיילים משוחררים.או באתר מיוחד והנה הקישור-www.avoda-muadefet.co.il מקווה שעזרתי מבחינת הפרטים האלה... אם יש שאלות נוספות אני כאן:)

למעלה