בגרות בגאוגרפיה ב27.6

dandobin

New member
בגרות בגאוגרפיה ב27.6

שלום לחברי הפורום,

אני נבחן משנה אינטרנטי (סיימתי תיכון עם תעודת בגרות מלאה ואני משפר ציונים) וברצוני לגשת לבגרות בגאוגרפיה (מקצוע אותו לא למדתי בתיכון) ברמת חמש יחידות לימוד. יש עוד שבועיים וחצי ואני רוצה ללמוד לבד.

1. הסתכלתי באתר משרד החינוך ומקומות נוספים אך אני מתקשה- לאילו טפסים עלי להרשם בהרשמה מאוחרת?
2. אילו ספר(ים) כדאי לרכוש ואילו נושאים ללמוד? איך הבחינות/ הטפסים השונים בנויים?

אשמח לעזרתכם, תודה

הקבUע

New member
תשובה בנוגע להרשמה

אתה תצטרך לגשת למזכירות ביה"ס שלך, ולבקש להירשם למרכז בחינות גמיש וכמובן שובר לתשלום בדואר.
מכיוון שזו הרשמה במרב"ג, כל יחידת לימוד עולה פי 2, דהיינו 60 ש"ח, וכל ה-5 יחידות יעלו לך 300 ש"ח לשלם בדואר.

אתה אמור לקבל 2 טפסים:
1) טופס נבחן משנה למרב"ג.
2) שובר לתשלום בדואר.

עוד פרטים על מרב"ג:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/HanchayotVenehalim/Chozrim/MarbagSum2013.htm

matan21b

New member
תשובה

לגבי הספרים, ממליץ לך לרכוש את ספרי המיקוד של הוצאת "רכס".

הנושאים אותם תצטרך ללמוד הם: ארץ ישראל והמזרח התיכון (2 יח"ל), ואנסין (1 יח"ל), אלו נושאי חובה.
בנוסף יהיה עלייך לבחור נושא אחד מבין שלושה נושאים: הפיתוח והתכנון המרחבי, כדור הארץ והסביבה ועוד נושא (חדש לדעתי) שאני לא מכיר כ"כ. המלצה אישית, לבחור בפיתוח והתכנון המרחבי. איכשהו אתה תמצא קשר וחפיפה בין הפיתוח והתכנון המרחבי לבין נושאי החובה.

הבחינה בא"י והמזה"ת מורכבת משני נושאים: בנושא א"י יהיה עלייך לבחור בשתי שאלות מבין שבע. ואילו בנושא המזה"ת תצטרך לענות על שתי שאלות מתוך חמש.

בחינת האנסין מורכבת מחמש שאלות, שאלונה ראשונה חובה, ומבין ארבעת השאלות הנוספות עלייך לענות על שלוש.

בחינת הפיתוח והתכנון מורכבת משבע שאלות שמתוכן תצטרך לענות על ארבע.

בהצלחה
מתן

למעלה