בגרות בגאוגרפיה

nate2000

New member
בגרות בגאוגרפיה

היי אני קצת חדשה בפורום ואני מקווה שהשאלה הזאת במקום הנכון ברצוני לשפר בגרות כדי להתקבל לרפואה בשנה הבאה. ואני רוצה להוסיף גאוגרפיה 5 יח'. השאלה שלי היא האם אפשר ללמוד למקצוע הזה לבד? והיכן אני יכולה להשיג חומר ללימוד?

שלום לך

אני יודעת שיש אנשים שלומדים לבד ואני מאמינה שזה אפשרי, כמובן תלוי בך.בהתחשב בעובדה שנזכרת בזמן ( יש כאלו ששבועיים קודם נזכרים) ונשמע שאת יודעת בדיוק מה את רוצה, נראה לי שזה אפשרי. את תכנית הלימודים ניתן למצוא באתר המפמרית לג"ג, כפי שכבר כתבו לך בפורום השכן. קבלי קישור ישיר. אתרים ברשת - אתר המורים לגיאוגרפיה - מכיל בתוכו חומר רב מאוד וככל שמתקרבת הבגרות עולים בו עוד סיכומים וחומר עדכני לפי המיקוד. יש את האתר המצויין של חברת הפורום היקרה " אילתית 2" חדר גיאוגרפיה. וישנם עוד מקורות שונים ואתרים שנוכל להביא קישורים אליהם עם הזמן והצורך. מעבר לכך תמיד ניתן להעזר בחומר של חברים, לקחת עזרה בתשלום ( לנושא ספציפי למשל, לקחת שיעור הנחיה ) ועוד כהנה וכהנה. בכל מקרה אנחנו פה, שמחים לעזור למי שמנסה לעזור לעצמו. הרבה בהצלחה

nate2000

New member
תודה על העזרה

שאלה נוספת: אני מניחה שאצטרך אטלס לבחינה עצמה. יש לי בבית אטלס כרטא משנת 1997. עד כמה הוא מעודכן אם אני אגש בקיץ 2007? או שמומלץ לקנות אטלס עדכני

אטלס

יש הנחיות דיי ברורות לגבי שנת ההוצאה של האטלס, אם כי אני לא בטוחה שהן מחייבות, אבל הבחינה בנויה לפי המהדורות הללו. אני אשתדל לבדוק לך. בכל מקרה, לפני שאת רצה לקנות ( ורצוי שיהיה לך אטלס במהלך כל הלמידה ) נסי למצוא אצל חברים או שכנים כי זו הוצאה דיי גדולה למרות שאם יש עוד אחים אז אולי שווה לחשוב על זה. מעבר לכך, נסי גם להשיג את אטלס ישראל, זה לא חובה לבגרות, אבל יכול לעזור ולהגדיל את אפשרות הבחירה במבחן. אם במקרה את גרה באזור תל אביב, אולי אוכל להמליץ על הזדמנות רכישה במחירים משתלמים. ודבר אחרון לגבי מיומנויות אטלס - ככל שתקדימי להכיר את הכלי הזה, יקל לך. תוכלי להפיק הרבה מידע ממנו, לנצל אותו כראוי ובעזרתו להבין דברים שבמהלך קריאת החומר אולי לא הכי ברורים, אבל כשמתבוננים במקביל במפות הנושאיות באטלס, דברים מתבהרים ומתחברים. אשמח להמשיך לעזור.

משהו חשוב!

שמתי לב שכתבת שיש לך אטלס כרטא, אז שימי לב שאומנם זה תקני למבחן, אך תכנית הלימודים בדרך כלל מקבילה לשימוש באטלס האוניברסיטאי החדש, הוא מקובל יותר וברוב ההפניות למפות שתתקלי בהן בסיכומים וחומרי למידה, תהיה הכוונה למפות מאטלס זה. יהיה קשה יותר למצוא מפות מקבילות באטלס כרטא, אך שוב אומר - הזימוש בו תקני למבחן. כך שבמידה ואת מחליטה לרכוש אטלס חדש, אמליץ על האוניברסיטאי.

נתי שלום

א. אטלס אונברסיטאי חדש. ב. כתבי לי במסר מהם הנושאים שאת בוחרת ואשלח לך חומר . ג. רצוי כתובת של מייל.

micpri

New member
ההנחיות לגבי אטלסים

הן שנת הוצאה 1993 ואילך - גם לאוניברסיטאי וגם לכרטא. לחלק מן הנושאים בבחינה הכרטא עדיף ולאחרים האוניברסיטאי החדש. הכי טוב - להכנס עם שניהם למבחן (בייחוד חשוב בחלק של האנסין)

למעלה