בגרות בהסטוריה מורחב

Elsewhere

New member
בגרות בהסטוריה מורחב

בדיוק קיבלתי החלטה לגשת לבגרות בהסטוריה מורחב כדי להעלות ממוצע בגרות (אני אחרי תיכון). אני לא רואה סיבה לגשת לקורס, מה גם שזה לא מסתדר לי עם הצבא, אבל כנראה אקח כמה שיעורים עם מורה פרטי, ואעשה את רוב הלמידה לבד. יש לי די הרבה שאלות: מועד הבגרות הסופי הוא 23.6? או שזה עוד יכול לזוז? מתי זה יהיה סופי? האם יש המלצה לגבי בחירת מורה פרטי? האם זה הכרחי, או שיכול להיות ומספיק רק לקרוא את החומר עצמאית? מתי מתפרסם מיקוד? האם צפוי להיות כאן הסבר שלו? (״מה ירד״) עם אילו חומרים ניתן ללמוד עצמאית? יש ספרים מומלצים? כמה זמן זה תוספת זמן בבחינה? אני זכאי לכך... תודה!

ybo4

New member
תשובות

אינני מכירה קורס להיסטוריה מורחב, כך שהחלטתך בהחלט תואמת את המציאות.

תאריך הבגרות בהיסטוריה הוא 23.6 לכל השאלונים, כלומר גם להיסטוריה מורחב.
תצטרך לבדוק בסמוך לתאריך את שעת התחלת הבחינה וכמובן להגיע למקום כרבע שעה קודם עם תעודת זהות.
אל תשכח להירשם לבחינה!

מורה פרטי - אינני יודעת. אפשר לקרוא עצמאית, חשוב לתרגל שאלות מבחינות בגרות.

אין מיקוד - יש "מסמכי הלימה" תמצא את כולם באתר המפמ"רית להיסטוריה - כאן.

עליך לבחור שני נושאים מתוך השמונה המוצגים ולהתחיל לקרוא את החומר לגביהם.
בנוסף - יש נושא חובה, שהשנה הוא מלחמת יום כיפור. החומרים הנדרשים רשומים באתר.

ספרים מומלצים - אלה שמופיעים באתר לגבי הנושאים שבחרת ונושא החובה.

זמן לבחינה: אורך הבחינה הוא שלוש וחצי שעות, אתה זכאי לעוד חמישים ושתיים דקות (לפי מפתח של רבע שעה תוספת לכל שעת מבחן).

בהצלחה

Elsewhere

New member
איזו תגובה מפורטת! תודה!

רק שאבין - מועד הבגרות לא יכול להשתנות? כי אני ראיתי בזמנו שמדובר ב-30.6, וה-23.6 ממש הפתיע אותי.. זה סופי?

מבחינת תרגול שאלות בגרות - פרט לבחינות ישנות, יש איזה מאגר ללמוד ממנו? והאם יש איזה שירות בדיקת מבחנים? כי אני לא לגמרי אדע לבחון את עצמי..

שוב תודה!

AnnaRozen

New member
מועד ההרשמה לבחינות הבגרות כבר נגמר,

ויש לך אופציה להירשם למבחן במרב"ג - מרכז בחינה גמיש, לכל המאחרים. מה שכן, במרב"ג אין אפשרות לקבל תוספת זמן/הקלות.

Elsewhere

New member
נרשמתי כבר :)

אבל תודה! השאלות שלי הן יותר בכיוון - אוקיי, נרשמתי, מה עכשיו?

ybo4

New member
מה עכשיו?!

לארגן את החומרים ולהתחיל ללמוד.

זה הרבה מאוד חומר.

המועד לא יזוז עוד, משום שבכל מקרה, עכשיו כבר היה לוח סופי לקיץ. אגב - בחורף אין בחינה במורחב.

שירות מבחנים אינני מכירה. נסה לחפש בסביבה שלך מורה להיסטוריה שיכול לתת כמה שיעורים.

matan21b

New member
המלצה למיקוד

יש מכון אחד שמוכר מיקוד להיסטוריה מורחב שנקרא "אתי רפאלי". באם תרצה לוותר על רכישת מיקוד, ובאם תחליט ללמוד את נושאי הבחירה "קהילת יהודי קרקוב" ו"אמנציפציה", תוכל ללמוד בקלות משני הספרים הבאים: "פנים רבות לגבורה" ו"לבטים ומגמות בעידן האמנציפציה" (בהתאמה). את נושא החובה ניתן בהחלט ללמוד באופן עצמאי - בסה"כ לקרוא חמישה מאמרים. כמו כן, אם תזדקק לסיכומים לאחד מנושאי הבחירה שציינתי, תשאיר מייל ואשלח לך.

בהצלחה, חג שמח,
מתן

למעלה