בגרות בהסטוריה

d u n e

New member
בגרות בהסטוריה

היי, אני מקווה שאני כותב במקום הנכון... יש לי מחר מתכונת בהסטוריה ויום שלישי הבא בגרות. (דתי, יחידה שנייה אם זה משנה) לפני שנה נכשלתי בבגרות הקודמת והשנה בחורף עשיתי אותה שוב וקיבלתי 57. הבעייה היא שבשאר המקצועות אני מקבל ציונים טובים. יש לכם אולי עיצות ללמידה נכונה של החומר? כי עד עכשיו רק קראתי אותו. מה שמוזר זה שתמיד במבחנים חשבתי שהלך לי טוב. עברתי קצת על הפורום וראיתי עיצות לכתיבה נכונה במבחן. אבל הבעייה העיקרית שלי היא באיך ללמוד למבחן תודה לכולם! נ.ב - אין לי לקויות למידה או משהו כזה.

ברוך הבא לפורום שלנו ../images/Emo39.gif

למידה לקראת הבגרות - בשניות האחרונות - כדאי שתהיה לך רשימה של כל הנושאים כולל תת נושאים, משהו כמו תוכן עניינים לחומר הלימוד שלך. אתה עובר על התוכן ובודק - מה שאתה יודע עליו, מדלג, מה שלא - פותח בעמוד הרלבנטי וקורא שוב. שוב ממשיך לעבור על הרשימה. ונגיד... שסיימת את הרשימה ונראה לך שאתה כבר יודע את החומר בראש. זה הזמן לכתוב - לענות על שאלות ולבדוק זמן. חייב להקציב לעצמך זמן ולענות כמה שאפשר רחב וכמה שאפשר מהר, וכמה שאפשר מסוגנן נכון. והדרך המעולה ביותר היא -
לקרוא היטב את השאלה.
להבין מה האינפורמציה שיש לך מהשאלה.
מה נדרש בתשובה
איך תיראה התשובה
לכתוב ראשי פרקים במילה שתים לגבי מה יהיה בתשובה
אילו מילות קישור תצטרך - לכתוב וזהו - לכתוב את התשובה. לבדוק אותה, האם כתובה בצורה מובנת למי שגם אינו יודע את החומר. ההנחה, שמי שקורא יודע אינה עוזרת, אלא להיפך - לכתוב כאילו מי שצריך לקרוא אינו יודע את השאלה ואת התשובה הנכונה.

FOR THE LD

New member
ללמוד מן הניסיון

האם אתה זוכר באלו קשיים נתקלת בבחינת הבגרות (מועד חורף)?... בין אם כן ובין אם לאו, ראה את בחינת המתכונת הצפוייה, כמנוף לשיפור הישגיך בבחינת הבגרות, וכאמצעי עזר שיאפשר לך להפעיל שיקולי דעת בזמן המועט שנותר עד יום ג'. ברגע שאתה יוצא מחר מן המבחן, רשום לעצמך מה היו מוקדי הקושי - הן מבחינת תכנים, מורכבות השאלות, אופן הניסוח וכו' - כל מוקד שהיווה עבורך קושי. כך תדע במה לרכז את עיקר מאמציך. בהצלחה!!!

d u n e

New member
רעיון מצויין!

תודה, בסוף דחו את המתכונת ליום חמישי אז יש לי זמן.

למעלה