בגרות בלשון

• פותח הנושא nzedg
  • פורסם בתאריך

nzedg

New member
בגרות בלשון

איך אני אמורה ללמוד לבגרות בלשון??? רק לתרגל? לסכם את החומר? איך לעבוד?

תלוי.

כמה זמן יש לך עד הבחינה? האם הכנת שיעורים במשך שנת הלימודים? הצלחת במבחנים? הקשבת בשיעורים? חזרת על סיכומי השיעור בין שיעור לשיעור? האם את לומדת הייטב מקריאה או שאת חייבת לכתוב ולסכם בשביל לקלוט טוב יותר? האם נוח לך מידי פעם לדון עם חברים על החומר?

דליה.ד

New member
התכוננות למבחן בלשון

ובאמת זה הרגע האחרון ממש... בלשון כמו במתמטיקה יש נוסחאות (כללים) שצריך לעבוד לפיהן. הדרך היעילה ביותר היא הבנת הכלל ותרגולו שוב ושוב ושוב. אני מצרפת לך קישור עם מגוון אתרים העוסקים בלימוד לשון ושיהיה בהצלחה.

Balulun

New member
מהנסיון שלי

תראי אני לקחתי מהספריה ספר שנקרא בגרות בקלות..(צבע כתום) יש בו שאלות ותשובות ואם תעשי את הרוב שם ותקראי הסברים על נושאים אז יש לך 90+ מובטח..מקווה שעזרתי..

nzedg - בגרות בלשון

כל החומר נמצא בספרים בצורה מסוכמת מעולה. צריך לעשות 2 דברים חשובים : 1. לעבור על החומר, ולראות - אם יש משהו שלא לגמרי ברור... "לשבת" עליו עד שיהיה ברור לגמרי לגמרי. 2. לתרגל מבחן שלם ולבדוק את התוצאות - יש כאלו ספרים של מיקודית, ושל הספר הכתום (שנאמר כאן) ושל עוד ספרים אחרים וטובים (בוודאי בביה"ס אתם לומדים עם אחד הספרים שיש בהם חוקים ותרגולים). אם נתקלים בקושי מסוים במבחן, כדאי לתרגל את הנושא הספציפי הזה. חוצמזה.... אם יש בעיה בלשון - תוכלי לפנות לאחר משני המקומות - כאן... ולשאול משהו שלא מובן (אני אנסה להסביר בדרך מובנת) ובפורום של לימודים ושיעורי בית (שהחבר'ה שם מאד מאד עוזרים).

לשון לתיכון

הרשו לי להציג בפניכם ספר לימוד מיוחד למתקשים: "לשון לתיכון", העוסק בפועל ובתחביר. אלה הם שני ספרי לימוד ותירגול המהווים הכנה לבגרות, שנכתבו במיוחד לדיסלקטים ולקויי-למידה אחרים. הספר משווק רק באמצעותי, ואפשר לראות אותו השבוע, בשבוע הספר העברי בפארק גני-יהושע בתל-אביב וגם לקבל הסבר ממני. באתר שלי אפשר לראות דוגמאות ולקרוא את המאמר העוסק בשיטת "לשון לתיכון".

למעלה