בגרות במתמטיקה - חורף 2013 - עוד 5 ימים !!!

jsaada100

New member
בגרות במתמטיקה - חורף 2013 - עוד 5 ימים !!!

שלום לחברי וגולשי הפורום היקרים ,

בעוד חמישה ימים (יום שני, ה-28.01.13) תתקיים בחינת הבגרות במתמטיקה (מועד חורף).

כפי שחלקכם יודעים (או לא) - בבחינה זו, תהיה האפשרות האחרונה למעשה לגשת בשיטת הצבירה (שאלונים 001-007), ומהמועד הבא - התלמידים (אינטרניים, אקסטרניים וכד')

יבחנו בשאלונים החדשים (801-807).

מצאתי לנכון להעלות את הפוסט הנ"ל ולתת הזדמנות לכל חברי וגולשי הפורום לשאול שאלות - הקשורות ולא קשורות בחומר הנלמד לקראת הבחינה, שאלות בנושאי הכנה נכונה, טיפים, וכל דבר

שמעניין, רציתם ולא העזתם לשאול
.

לפיכך, אתם יותר ממוזמנים להגיב להודעה זו ולשאול שאלות (שוב - בין אם קשורות לומר לימודי, שאלות אדמיניסטרטיביות, הכנה ללימוד וכד'), ואני ויתר חברי הפורום נשמח לענות עליהם.

כמו כן, אני מזמין את כולכם (ללא יוצא מן הכלל) לפנות אליי - בין אם בהודעה אישית/פרטית באמצעות האתר, ובין אם טלפונית - בכל בקשור והנוגע לקראת הבחינה הקרובה, ואני אשמח

להיות לכם לעזר
.

שיהיה לכולנו בהצלחה ,
יהונתן

itamsh

New member
אשמח אם תוכלו לעזור

בשאלה קלה רק שלא ברור לי איך לרשום הוכחה לזה,
התרגיל מצורף,
בתודה,איתמר.

תשובה

שים לב שכיוון ש - AE שווה ל - AF, אז הקטע EF הוא קטע האמצעים במשולש ABC.
בין היתר, קטע האמצעים במשולש מקביל לצלע השלישית (זאת שהוא לא חותך).
לכן:
אם AE שווה ל - AF אז EF הוא קטע אמצעים.
לכן EF מקביל ל - BC.
אם AD אנך ל - BC ו - EF מקביל ל - BC אז AD מאונך גם ל - EF, כיוון שישר החותך שני ישרים מקבילים יוצר זויות מתאימות עם שניהם.
לכן AG (שהוא חלק מ - AD) מאונך ל - EF.

אפשר גם ע"י דמיון משולשים:
מכיוון ש - EF קטע אמצעים ומקביל ל - BC, אז זוית AFG שווה לזוית ACD (מתאימות).
זוית CAD משותפת למשולשים ACD ו - FAG.
ולכן המשולשים ACD ו - FAG דומים (לפי שתי זויות), ואז גם זויות ADC ו - AGF שוות.
כיוון שזוית ADC שווה 90 (AD אנך ל - BC), אז גם AGF שווה 90 (מדמיון המשולשים).

itamsh

New member
לא כ"כ

הבנתי מה זה אומר..
שרק למי שחסר יהיה הארכה? או לכולם?

itamsh

New member
שאלה נוספת

הפעם בהסתברות,
הצלחתי את התרגיל, רק שלא ברור לי איך צריך לרשום בבגרות את הדרך.

הצעה לדרך

סעיף א': מגדירים קודם כל את מרחב המאורעות המתאים:
כדי שיתקבל בשלושה נסיונות עוקבים סכום של 3, בכל שלושת הנסיונות צריך הסביבון ליפול על 1.
כל תוצאה אחרת תביא בהכרח לסכום גדול יותר ולכן רק מאורע בודד יביא לתוצאה זו.
מספר המאורעות הכללי הוא:
מספר האפשרויות בכל נסיון, כפול מספר הנסיונות, כלומר 12=3*4.
לכן ההסתברות לקבל סכום של 3 היא 1/12.

סעיף ב': הגדרת מרחב המאורעות:
כדי לקבל מכפלה של תוצאות השווה 3, אחד המאורעות הבאים צריך להתרחש:
סיבוב 1 = 1, סיבוב 2 = 1, סיבוב 3 = 3.
סיבוב 1 = 1, סיבוב 2 = 3, סיבוב 3 = 1.
סיבוב 1 = 3, סיבוב 2 = 1, סיבוב 3 = 1.
מספר המאורעות הכללי הוא 12 כמו בסעיף א', לכן ההסתברות לקבל מכפלה של 3 היא 3/12 = 1/4.

gregor samsa

New member
שאלה אדמיניסטרטיבית

לנבחנים בשיטת הצבירה יש אפשרות לגשת למועד ב'?

נאמר לי שבמועד חורף אין מועד ב'. האם זה אומר שכל מי שנבחן בשיטת הצבירה במועד הנוכחי למעשה לא יוכל "לפזר" את השאלונים לאורך יותר זמן, או רחמנא ליצלן לשפר את הציון?

תודה!

itamsh

New member
כנראה שאתה צודק

אני נפלתי בזה,סיימתי תיכון לפני עשור ושכחתי שאין מועד ב' רק לפני זמן מועט הבחנתי בכך,לכן אני במרוץ מטורף לסיים את כל החומר עד היום הגורלי.

jsaada100

New member
למרות שאין זו תשובה רשמית

לעניות דעתי בנושא זה - אתה צודק;

יחד עם זאת, הייתי בודק ושואל את משרד החינוך (מדור בחינות) - בדבר אפשרויות עתידות להיבחנות נוספת.

בכל מקרה, שיהיה בהצלחה ,
יהונתן

gregor samsa

New member
אפשר לשלב בין המתכונות?

לפי מה שאני מבינה מהקישור שנתת, ניתן יהיה להבחן במתכונת החדשה עבור כל אחד מהשאלונים החסרים מהמתכונת הישנה. כלומר, אם השאלון היחיד שחסר לי הוא 003, אוכל להבחן בשאלון 803 במקומו, והציון ישוקלל עבור שלושת השאלונים כרגיל?

תלמיד10

New member
כן, אפשר - אבל לא בדוגמה שנתת

השאלון או השאלונים שיש להשלים בכל מקרה, מופיע בקישור.

אני לא יודע מה יהיה המשקל של כל שאלון. בכל מקרה, אם אפשר להשלים הכל בחורף הזה - זה עדיף, כי לא הכל ידוע לגבי האפשרות הזו.

הוציאו הוראה שאפשר להבחן במתכונת הישנה

לעוד שנה.

ז"א- גם במועד קיץ תוכל להבחן בשאלוני 35001-35007

תלמיד10

New member
הערה

בהודעה של אגף הבחינות, שקישרתי אליה, מדובר רק על השאלונים 004, 005 ו-006 - ויש בה אי-בהירות מסוימת.

gregor samsa

New member
אכן כך...

דיברתי היום עם אגף הבחינות, שבאופן משעשע למדי גם הם היו מבולבלים מההודעה הזו.

ובקצרה, לטובת כל המתעניין -
רק לנבחנים ב-4 יח"ל, בשאלונים 004-006 ניתן יהיה להבחן גם במועד הקיץ הקרוב. עבור כל שאר הנבחנים והשאלונים, ב-3 ו-5 יח"ל - המועד הנוכחי הוא היחיד והאחרון בהחלט. לפחות נכון לעכשיו...

תלמיד10

New member
תשובה

יש בתשובה שקיבלת שני דברים תמוהים:
1. שאלון 006 כלל אינו שאלון המיועד ל-4 יחידות, אלא ל-5 יחידות בלבד. על כן האפשרות להיבחן בו עבור 4 יחידות היא פיקטיבית. תמוה גם אם יאפשרו רק לנבחנים ב-005 עבור 4 יחידות להיבחן, ולא לנבחנים ב-005 עבור 5 יחידות - כשמדובר באותה בחינה בדיוק.
2. לגבי ההיבחנות במועד קיץ הקרוב - אני מניח שאפשר יהיה להיבחן גם במועד ב' ובמועד חורף 2014, באותם תנאים, שכן זה מה שנאמר בהודעה.

תלמיד10

New member
עדכון

ההודעה באתר משרד החינוך עודכנה, ומתייחסת כעת להיבחנות ברמות 4-5 יחידות (ולא רק 4 יחידות). לכן יש להניח שכל הנבחנים הנדרשים לאחד השאלונים 004, 005 או 006 יוכלו להיבחן - לפחות נבחני משנה (אולי לא נבחנים אקסטרנים, אם כי אני בספק אם יש סיבה להבדיל ביניהם).

למעלה