בגרות במתמטיקה 3 יחידות התייעצות

Athlete

New member
בגרות במתמטיקה 3 יחידות התייעצות

שלום לכולם,

יש לי קרוב משפחה שהתשחרר מהצבא ואין לו בגרות מלאה. מה שחסר לו כרגע (כמו אפשר אולי להבין מהכותרת) היא בגרות במתמטיקה. למה שהוא מעוניין ללמוד במכללה מספיק לו אפילו ציון עובר במקצוע.

האם למישהו יש המלצה איך ללמוד מהיום (מחר לכל מהאוחר) עד למועד ב' של הבחינה ?

אשמח מאוד לעזרתכם :)

jsaada100

New member
הבהרות והכוונה כללית

שלום לך ,

ראשית - שיהיה בהצלחה לקרוב המשפחה שלך
.

שנית, שאלתך מאוד מעורפלת וכללית למדיי, ולכן אני אצא מנקודת הנחה כי מדובר בבגרות במתמטיקה ברמת 3 יח"ל, ולפי דבריך - הוא מעוניין להוציא "עובר" לפחות.

כעת, משהונחו הנחות אלו, נשאלות השאלות - האם חסר לו שאלון ספציפי? האם הוא נבחן בעבר בבגרות במתמטיקה? האם הוא צריך להיבחן בכל השאלונים מחדש?

אם תתן מעט יותר פרטים - אוכל להיות לך (אולי) לעזר יותר...

לגבי האם ניתן להתכונן לבגרות עצמה שתארך בעוד כשלושה עד חמישה חודשים - התשובה היא כן, אך זהו מאמץ לא מבוטל ולא פשוט בכלל, ובמידה ומדובר בהכנה לשלוש השאלונים המרכיבים את הבגרות, מדובר במאמץ עוד יותר לא פשוט, המצריך למידה עיונית, תרגול פרקטי ועבודה על בחינות מתכונת ובגרויות משנים קודמות.

אני ממליץ בחום לפנות לגורם מקצועי - כדוגמת מוסד לימודים (למשל ביה"ס לשעבר של קרוב המשפחה שיסייע / יכוון אותו לקראת הבחינה), או מוסד לימודים פרטי כגון מכוני הלמידה השונים ("לחמן", "יואל גבע" וחבריהם...).

במידה והוא מעוניין יותר בלמידה עצמית - יותר ממומלץ (ואף רצוי) להיעזר במורה אישי - פרטי שיוכל להדריך ולכוון אותו לקראת מה הוא הולך ואיך להיערך בהתאם.

שיהיה בהצלחה ,
יהונתן

Athlete

New member
תודה רבה על התשובה ---->>>>

האם אתה מכיר תוכנית לימודים או משהו בסגנון שאפשר לעבוד לפיה (פחות או יותר כמובן).

נ.ב
הציון הנדרש הוא עובר (אם זה משנה).

jsaada100

New member
תכנית לימודים -> תכנית למידה

שוב שלום ,

לדעתי - המונח הנכון יותר אשר עליך להשתמש בו הוא "מהי תכנית הלמידה"? כלומר - איך ולפי איזו דרך ללמוד.

לשאלה זו - יש מספר תשובות היות ולמידה אפקטיבית שונה ומשתנה מאדם לאדם; לכן - אני מציע לפנות לגורם מקצועי - מוסד לימודים / יועץ לימודים בתחום הלימוד הרלוונטי / מורה אישי-פרטי אשר יבנה במשותף עם התלמיד את תכנית הלימודים הרלוונטית עבורו.

רק לצורך הבנה כללית מדוע התהליך הנו סובייקטיבי ומשתנה מאדם לאדם - הדבר נובע מחוזקות וחולשות של כל אדם לאופן המקצוע הנלמד, כמו גם התכנים עצמם; זאת ועוד - היכרות מוקדמת עם החומר והתמודדות עמו, ועוד ועוד...

שיהיה בהצלחה ,
יהונתן

למעלה