בגרות בתנ״ך חורף 2014

Eladsamocha

New member
בגרות בתנ״ך חורף 2014

שלום
אני לומד לבגרות הקרובה עם הספר של פלורה החדש שמעודכן לתוכנית החדשה( ספר מ2013)
אני לא מבין מה ללמוד מהספר בהקשר של נושאי ההרחבה..
יש בספר 7 חלקים- מלכים ונביאים, תגובות לחורבן ושיבת ציון, נביאי אמת ושקר, חוק, חכמה, הבריאה וראשית האנושות וסיפורי האבות. ב4 חלקים מתוך ה7 יש בנוסף לנושאי החובה גם נושאי הרחבה ואני לא יודע מה כדאי או איך בדיוק בוחרים מה ללמוד מתוכם וכל זה.. אני צריך לוותר על חלק אחד מתוך ה7? או ללמוד אם כולם ורק לבחור חלק מההרחבה? זה לא כזה ברור לי
תודה ענקית לעוזרים

היי

כמוך כמוני. הייתי בטוחה שניגשתי לתנ"ך בי"ב אז עוד יהיה לי מושג על מה מדובר, אבל כנראה שלא... והכל השתנה לגמרי. בגדול המוח שלי כבר מזמן נמס בנסיון להבין מה קורה אז קצת לא התמצאתי לגמרי בשאלה שלך (ונכנסתי הנה בידיוק בשביל לשאול שאלה דומה) אבל בגדול מה שאני עשיתי היה כזה:
אחרי ניבורים אין סוף באינטרנט הגעתי ל-זה, ואיפשהו ליד הלינק היה כתוב שזה כעיקרון החומר שהיה למועד קיץ 2013, וזה הרי אמור להישאר אותו חומר, אז הסתמכתי על זה עד עכשיו. מפה לשם מצאתי גם את הטופס בגרות עצמו באינטרנט (באתר של יואל גבע) ושמתי לב שאחד מהפרקים שלמדתי לא מופיע שם בכלל (הבריאה וראשית האנושות).
אני מניחה שאתה לא צריך את כל שבעת הפרקים בספר כי החומר לבגרות כבר ממוקד, אבל לדעתי הכי פשוט יהיה למצוא מישהו שעשה את הבגרות הזו בקיץ 2013 וקיבל את החומר המדוייק לבגרות באותה תקופה (כי משרד החינוך פרסם רק את מה ש*לא* צריך ללמוד והרי זה מועיל נורא...) ולהבין ממנו. כי גם אני קצת איבדתי את עצמי

Eladsamocha

New member
המיקוד

כן חח זה ממש מעצבן שדווקא בתנ״ך פרסמו את מה שלא צריך.. ואין פירוט מלא של מה שכן..
אני פשוט לומד מה שלא הורידו ואני רק צריך לדעת מה מהנושאים לבחירה לא ללמוד או מה בכלל ללמוד מבין נושאי הבחירה כי זה קצת סלט..תודה על התוכן של המיקוד! נראה אם זה יעזור.. ואם יש פה מישהו שיודע יותר לעומק אני אודה..

למעלה