בגרות בתרגום שבוע הבא

KING OF POP

New member
בגרות בתרגום שבוע הבא

המורה שלי אמרה שהבגרות בתרגום שבוע הבא מישהו יכול לתת לי תאריך וזמן מדויק

מ ס ט י ק

New member
תאריך מדוייק....

יום שני ה- 29.4.2002 בשעה 14:30 - 16:30 בהצלחה!! גם לי הבצלחה!, אגב איך היה המגן?

KING OF POP

New member
המגן היה בסדר

אני מקבל ככה 70-80 מנייאקית לא יכלת לשלוח את החומר?

מ ס ט י ק

New member
שלחתי לך מסר אישי לא קיבלת אותו?

בכל אופן... אני לא מקלידה בסוף את החומר... אין לי מה להקליד... המורה החליטה שמה שהיא הביאה הוא לא טוב.. עשתה הכל מחדש... רק ביום שבת קיבלתי את החומר החדש.. בכל אופן! מניאקית אני לא כי אני לא חייבת לך כלום!! אני רק הצעתי לעזור לך.... אז בבקשה בלי לקלל!

מ ס ט י ק

New member
והנה עוד התעלמות!

ואתה מצפה שאני אשלח לך סיכומים.. אני רציתי לעזור ובסופו של דבר זה אל יסתדר.. יכול לראות את המסר ואז הייתי מבין.. לא ישר לקלל!

מ ס ט י ק

New member
לא תעתיק...

אלא ידיד אמת... זה הפך לחלק מהשפה בעיברית לכן זה ידיד אמת.. בהתחלה זה היה תעתיק.. אך עם הזמן זה נכנס לעיברית..

KING OF POP

New member
מה זה ה COGNATE FRIEND לעזאזל

המורה שלי השרמוטה כל הזמן מדברת על זה אבל אין לי מושג מה זה תוכלי להסביר לי בבקשה?

eranmc

New member
דרור יא קללן-תפוזי שכמותך.

בחיים לא שמעתי בגרות בתרגום.

מ ס ט י ק

New member
זה כאילו מילה שניכנסה לשפה

העיברית כמו היסטוריה, דרמה. למילים האלו שי מוצא משותך בדרך כלל יווני או רומאי.. המורה שלנו אמרה שכותבים את זה ככה: true cognate ולא cognate friend כי cognate זה הרי ידיד אז אתה סתם חוזר על המילה פעמיים. בקיצר.. אני מקווה שהבנת

מ ס ט י ק

New member
זה כאילו מילה שניכנסה לשפה

העיברית כמו היסטוריה, דרמה. למילים האלו שי מוצא משותך בדרך כלל יווני או רומאי.. המורה שלנו אמרה שכותבים את זה ככה: true cognate ולא cognate friend כי cognate זה הרי ידיד אז אתה סתם חוזר על המילה פעמיים. בקיצר.. אני מקווה שהבנת

מ ס ט י ק

New member
בקיצר....

זו מילה שנכנסה לשפה העיברית ויש לה מוצא משותף בד"כ יווני או רומאי.. בניגוד לתעתיק שבתעתיק למילה הזו יש תרגום מתאים בעיברית. דוגמא לתעתיק: ברקסים דוגמאות ל- true cognate: היסטוריה, דרמה, איצטדיון, תיאטרון וכו´. עכשיו הבנת?

KING OF POP

New member
ממש לא הבנתי מה ההבדל

לא הבנתי מה ההבדל בין תעתיק לCOGNATE טוב לא משנה לא צריך את זה לבגרות לדעתי

למעלה