בגרות בתרגום

שירי99

New member
בגרות בתרגום

צהריים טובים לכולם! רציתי לשאול, האם מישהו יודע היכן אני יכולה להשיג את הבגרות בתרגום שניתנה שנה שעברה? אתם יודעים... יש בגרות ביום שני.. :) ועוד משהו... מישהו יכול לתת לי הסבר טוב לקולוקציה, אידיום, מטאפורה, וphrasal verb? תודה מראש! ובהצלחה בבגרות!! :)

מ ס ט י ק

New member
אני יכולה!!!

אין לי של שנה שעברה אבל יש לי של תש"ס, תשנ"ז, תשנ"ט ועוד אחת שאני לא זוכרת עכשיו.. לגבי מטאפורה - זה פשוט כמו מטאפורה בעיברית.. דימוי.. אידיום= מטאפורה+קולוקציה.. מקווה שהבנת.. פרייזל וורב - אני לא חושבת שזה מופיע בבגרות בגלל שזה לא מופיע בדף שהמורה שלי חילקה לנו עם החורמ לבגרות.. דף של משרד החינוך

מ ס ט י ק

New member
אני יכולה!!!

אין לי של שנה שעברה אבל יש לי של תש"ס, תשנ"ז, תשנ"ט ועוד אחת שאני לא זוכרת עכשיו.. לגבי מטאפורה - זה פשוט כמו מטאפורה בעיברית.. דימוי.. אידיום= מטאפורה+קולוקציה.. מקווה שהבנת.. פרייזל וורב - אני לא חושבת שזה מופיע בבגרות בגלל שזה לא מופיע בדף שהמורה שלי חילקה לנו עם החורמ לבגרות.. דף של משרד החינוך

lady_anne

New member
קולוקציה (בדיוק למדתי על זה אתמול)

תרגום מילולי של צרוף מילים מאנגלית (או שפות אחרות) ש"לא עובר" בעברית. למשל: לרוץ לנשיאות צ.ל. להבחר לנשיאות. בהצלחה בבחינה.

PMTrainer1987

New member
לא בדיוק...

"לרוץ לנשיאות" דווקא קביל ביותר בעברית, מה-גם שהביטוי "לרוץ לנשיאות" אינו שווה במשמעותו לביטוי "להבחר לנשיאות"...

למעלה