בגרות לנבחן בוגר אינטרני

softouch

New member
בגרות לנבחן בוגר אינטרני

איך הולכת ההרשמה לבוגר אינטרני (סיימתי תיכון ב2006, יש ת.ב. כמובן)
אם אני רוצה לשפר את השאלון של הבעה עברית (הרגיל, לא עולה, לא מיוחדים) אפשר בנפרד או שחייב עם לשון?
אפשר עדיין להרשם? מה עושים אצל מי משלמים ואיפה נבחנים?

softouch

New member
עשיתי בתקופתי שאלונים

ידיעת הלשון 11104 (76)
חיבור עברי 905031 (85)
סופי 81
איך אפשר לשפר רק אחד מהם?

trilliane

Well-known member
מנהל
השאלונים האלה כבר לא קיימים

בלשון יש כיום שאלון א' (שנבחנים בו בכיתה י') ושאלון ב' (שנבחנים בו בכיתה י"א) ושניהם בנויים 50% הבנה והבעה ועוד 50% דקדוק (ידיעת הלשון). אני יודעת שלבוגרי בתי ספר שחסרה להם הבגרות בחיבור אומרים לעשות את שאלון ב'.

בכל מקרה הציונים שלך לא עד כדי כך נמוכים, ומכיוון שמדובר בשתי יחידות אני בספק אם באמת שווה לך להשקיע זמן וכסף בשיפורן. אם אתה מנסה להתקבל למוסד לימודי כלשהו כדאי להשקיע בשיפור או בהוספה של מקצועות מוגברים (4 ו-5 יחידות) כי עליהם מקבלים בונוס וזה מה שמקפיץ את הממוצע.

softouch

New member
מוזר. ראיתי שיש את

11104. את בטוחה שהוא לא קיים?
כלומר היום זה מעורב בשני השאלונים ואי אפשר בנפרד לשפר אחד מהם?
חסר לי רק חצי נקודה לממוצע בגרות כדי להתקבל! 0.5 :(
אני לא צריכה עוד מוגבר, כי באמת חסר לי מעט. ואני רוצה להתקבל השנה, אז אין לי זמן לעשות עוד מגמה. (עשיתי כימיה 5 יח' (93), ועוד 3 יח' מדמ"ח (95) כי לא סיימתי את 2 האחרונות)

softouch

New member
והאם נחשב האחרון או הגבוה?

הרי מקבלים ספח, שאפשר להוסיף לתעודת בגרות. חייבים לדווח על זה לאוניברסיטה?

softouch

New member
תודה רבה! ואיך נרשמים?

כלומר חייבים בעצם לעשות את שניהם מי שרוצה לשפר?
ז"א שלא ינתן לעשות אחד מהם כי הם לא שקולים לישנים שאני עשיתי
אני בוחרת תיכון אינטרני רגיל (לא טכנולוגי, לא עצמאי)

trilliane

Well-known member
מנהל
נרשמים בביה"ס.

אני מעריכה שתצטרך להירשם לשניהם, בפרט אם בלאו הכי אתה רוצה לשפר את שניהם... תוכל להתייעץ עם מרכז/ת המקצוע בביה"ס.

תלמיד10

New member
סדרי ההרשמה המאוחרת

כדי להיבחן במועד קיץ הזה, ההרשמה בבית הספר הסתיימה. יש להירשם במרב"ג - מרכז בחינה גמיש, על פי הפירוט הבא:
http://cms.education.gov.il/EducationCMS/Units/Exams/HanchayotVenehalim/Chozrim/MarbagSum2013.htm

חשוב לציין שייתכן שרף הקבלה יעלה עד שיתקבלו הציונים במועד קיץ, שכן המוסדות האקדמיים מקבלים מועמדים לפני כן ולכן מספר המקומות הפנוייים יצטמצם. יש לברר זאת במוסד האקדמי. כמו כן, כדאי לברר בבית הספר מה כדאי לעשות כדי לקבל את הציון המשוקלל המעודכן במקצוע "הבעה עברית" (המוסדות האקדמיים לא מקבלים תתי ציונים אלא ציונים שלמים בלבד) בספח רשמי, בהקדם האפשרי לאחר פרסום הציונים. הפרסום הצפוי בסוף אוגוסט-תחילת ספטמבר.

softouch

New member
תודה רבה. אז התשלום בתיכון?

אפשר כבר מחר להרשם?
בגלל שהבגרות החדשה בנויה מהבעה וגם לשון, אין אפשרות לעשות רק חלק אחד , כלומר לשפר חלק אחד? אין שאלון מקביל כלשהו לאינטרנטים ישנים?

תלמיד10

New member
תשובה

כפי שמוסבר בדף, ההרשמה והתשלום הם במסגרת המרב"ג (אך יש לגשת קודם לבית הספר ולקחת טופס 9587). התשלום מבוצע לפני ההרשמה באמצעות שובר בבנק הדואר, ויש להציג את השובר החתום בעת ההרשמה במרב"ג - על פי המידע שבדף (לא עשיתי זאת בעצמי ואין לי פרטים נוספים על התהליך מעבר לנאמר בדף).

אין לי מידע על השאלונים שצריך להשלים, אך כבר ענו לך על כך.

softouch

New member
תודה רבה

trilliane

Well-known member
מנהל
רגע, את מתכוונת לגשת לבגרויות החודש?

לשון א' בעוד שבועיים ולשון ב' בעוד שלושה שבועות...
מכיוון שמטרתך אינה רק לעבור אלא לשפר ציון של 80, זה קצת ברגע האחרון גם מבחינת הלמידה... אם את שולטת בחומר או בעלת תפיסה מהירה וזיקה לנושא ויכולה להקדיש את כל השבועיים האלה ללמידה, יש טעם להירשם ולגשת; אם לא ועוד לא התחלת ללמוד, נראה לי שחבל על הזמן והכסף.

למעלה