בגרן בלזן

אמאעדי33

New member
בגרן בלזן

שלום רב, שמי קרין, נכדה ובת לניצולי שואה, עולה חדשה (ותיקה) מצרפת. אמא שלי נולדה בברגן בלזן ב- 24 במרץ 1945, 3 שבועות לפני שחרור המחנה. תמיד אמרו לנו שזהו נס שהיא שרדה עד השחרור... אנחנו מחפשים חומר על לידות בברגן בלזן לפני השחרור ובכלל על לידות במחני הריכוז...אמא שלי מחפשת נואשות מידע על לידתה...סבתא שלי, ז''ל, כשהייתה בחיים לא סיפרה הרבה... עוד שאלה: אמא שלי כתבה את כל מה שקרה להוריה במשך המלחמה ורוצה לדעת איפה אפשר למסור את סיפורם...כדי שבחיים לא נשכח ! דרך אגב, סבא וסבתא שלי חיו בפולין לפני המלחמה. כאמור אמא שלי נולדה בברגן בלזן וב- 1948 הם הגיעו לצרפת שם אמא שלי עדיין חיה. בתודה מראש לכל מי שיכול לעזור !!

קרין ברוכה הבאה לפורום

בעזרת חברי הפורום ננסה לעזור לך. בקישורי הפורום ישנם הקישורים לכל מיני מקומות כגון יש ושם, לוחמי הגטאות וכו' לכל אלה ישנם ארכיונים וחיפוש לפי מפתח מסויים. לגבי כתיבה של אמא שלך בודאי יש ושם ישמחו לקבל. נשמח גם אנו לקבל עותק כדי שנכניס למאמרי הפורום. הכתיבה צריכה להכתב בוורד, או סתם טקסט. יש אפשרות גם להוסיף תמונה אחת למאמר. את יכולה גם להוסיף להודעה שלך. למאמרים יש לשלוח אלי. בברכה

אמאעדי33

New member
לגבי הסיפור של משפחתי

אני קודם כל צריכה לתרגם את הסיפור המלא כי אמא שלי כתבה אותו בצרפתית. אני מקווה שבעתיד הקרוב אצליח לעשות את זה... ובלי שום קשר תודה על האינפורמציה !

על ברגן בלזן

קישורים לחומר. אני מקווה שעוד אנשים יוכלו לעזור לך. בהצלחה וכל טוב.

ישרון

New member
ציפי קיכלר נולדה שם

ציפי קיכלר מנהלת "בית להיות"בחולון נולדה בברגן בלזן אמנם אחרי השחרור אבל אולי בידיה המפתח לשאלותייך.קישור לבית להיות תמצאי בפורום השכן "שואה-דור שני"

אמאעדי33

New member
יד ושם

אמא שלי פנתה ליד ושם ורכשה גם מספר ספרים על ברגן בלזן אך לצערנו לא מצאנו כלום על לידות...מי יעזור ? זה כל כך חשוב לנו...

אמאעדי33

New member
תודה

אנסה שם ובכלל אם למישהו יש רעיון היכן למצוא מידע אשמח לשמוע על כך !

למעלה