בג״צ הציע בדיון היום שחוק מס ריבוי נכסים יחזור לוועדת הכספים

h a j b i

New member
אני לא שמח, אני נגד פסילת חוקים של בג"צ באופן עקרוני

אלא אם באמת ההליך לא תקין אז זו ההצדקה היחידה לכך שהרשות השופטת יכולה להתערב בצורה כזו בוטה בעבודה של הרשות המחוקקת.
&nbsp
אכן עדיף לי המס המטופש הזה על העלאת מס על השכרה כי בתור שוכר ומשכיר אני אדפק פעמיים. פעם אחת בדירה שאני שוכר באזור ביקוש כאשר רוב המס יגולגל עליי ופעם שניה בדירה שאני משכיר מחוץ לאזורי ביקוש בה אוכל לגלגל רק חלק קטן מהמס לשוכרים.
&nbsp
מס רכוש יהיה צודק רק אם יהיה במקום מס הכנסה אחרת זה כפל מס. ומס הכנסה יהיה צודק רק ביום שיהיה אחיד, נגדי 15 אחוז מס על כל הכנסה מכל סוג.
&nbsp
עד אז, אין שום דבר צודק במיסים הללו. סתם לקיחת כסף מאנשים מוכשרים ו\או חרוצים יותר כדי להעביר למוכשרים\חרוצים פחות. זה צדק של לוזרים.

SupermanZW

Well-known member
מס לא יכול להיות צודק בהגדרה

מס הוא לקיחה בכפייה של כסף ששייך לך, אשר אם אינך מסכים לו ואתה בוחר שלא לשלם אותו אתה מסתכן בפגיעה פיסית בך, לכן מס הוא שוד. אתה יכול לומר שמדינה לא יכולה להתקיים ללא מיסים (טענה לא נכונה כי יש מספר מדינות שמתקיימות ללא מיסים) ואפילו אם היית צודק זה לא היה משנה את העובדה שמס הוא שוד כי כל לקיחת כסף מאדם בכפיה היא שוד ללא קשר לנסיבות.

אפשר בבקשה דוגמה למדינה שמתקיימת ללא מס פרט לסומליה

וסעודיה (אשר במחירי הנפט ומבנה ההוצאות הנוכחי עשויה לגמור את יתרות
המט"ח שלה תוך 5 שנים) ?
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
ליברלנד, בחריין, איחוד האמירויות הערביות, סארק

לא רק שאין בהן מס הכנסה, אין בהן מיסים כלל. המודל הוא שכל אזרח משלם בדיוק על השירותים שהוא מקבל ללא תלות בהכנסתו או צריכת טובין.

ערפל10

New member
אצה מציע שנהיה כמו בחריין?

שהפיליפינים וההדים יעבדו ואנחנו נשתה קפה?

SupermanZW

Well-known member
מה, לא טוב? לא היית רוצה לחיות כמו בבחריין?

אתה לא יכול להתאזרח בבחריין כי אתה לא מוסלמי אבל לו היית (וגם היה לך די כסף לעמוד בקריטריוני ההגירה של בחריין, כי אפילו מוסלמי בלי מספיק כסף שלא נולד שם לא יכול להתאזרח שם) לא היית עושה את זה?

אוקיי, מדינות ללא אוכלוסיה כמעט ועם זהב שיוצא מהאדמה

יכולות כנראה לממן זאת.
אני מנחש שמס חברות עדיין יש שם או לחילופין
שהנפט הוא בבעלות המדינה.
&nbsp
שמתי לב שלא כללת אף מדינה מערבית או מפותחת בכלל.
&nbsp

SupermanZW

Well-known member
איחוד האמירויות הערביות לא מפותחת?

ממליץ לך לבדוק שוב. אם ישראלים היו יכולים להגר לשם בלי שיחסלו אותם הם היו עושים את זה. אנשים חיים שם כמו בגן עדן.

h a j b i

New member
גם פה אם מסביב לא היו רוצים לחסל אותנו היינו חיים בגן עדן

אבל יש מציאות.

SupermanZW

Well-known member
בישראל גם אם היה שלום הרוב היו נאבקים כלכלית

לא גן עדן ולא בטיח.

h a j b i

New member
למה? היום הרוב לא נאבקים כלכלית

אז למה להניח שגם עם שלום יהיה יותר גרוע?
אלא אם שוב נחזור לדיון של ילדי השמנת פה שבטח לא גדלו בבית שבו באמת נאבקו כלכלית.

SupermanZW

Well-known member
פשוט מאוד כי יש אוכלוסיות לא יצרניות שגדלות בקצב רצחני

ולכן כדי לממן אותן גובה המדינה מיסים גבוהים מאוד שמשאירים מעט מדי כסף בידי האזרחים העובדים למחייתם. ללא מימון פרזיטים היה אפשר שיחיו טוב בישראל אם יהיה שלום אך לאור מדיניות הממשלה ברור שזה לעולם לא יקרה.

h a j b i

New member
אבל זה קיים גם היום

ועם הוצאות בטחוניות נמוכות יותר אין סיבה להניח שהמצב לא משתפר.

SupermanZW

Well-known member
אל תדאג, אם ההוצאות הבטחוניות ירדו

החרדים ידאגו "לשאוב" את כל העודפים ויותר מכך. כנראה שכחת איפה אתה חי.

אני כבר לא חי בישראל אבל עדיין יודע מה קורה שם.

h a j b i

New member
אז אתה לא באמת יודע, הכסף של החרדים לבד זה גרושים באופן יחסי

אפילו דה מרקר שניסו לעשות כתבת שנאה על דת יצא להם שמוציאים 2%-3% על כל מה שקשור לדת וגם זה היה בחישוב לא ממש הגון (למשל הוצאות שיש להן מקבילות חילוניות או הוצאות שאם לא היו קיימות היו צריכים למצוא אלטרנטיביות חילוניות).
&nbsp
הכי הרבה כסף הם לוקחים בגלל קצבאות אבל מה לעשות שזה ממש לא רק החרדים.
וזה אני אומר לך בתור אגנוסטיקן שממש אין לו חיבה מיוחדת לאוכלוסייה הזו.

SupermanZW

Well-known member
אני לא יודע אם אתה רציני או מתבדח

אתה לא יודע למה גובה קצבאות הילדים משתנה בהתאם למספר הילד כך שילד ראשון מקבל הכי מעט וילד חמישי ומעלה מקבל הכי הרבה ומה שבאמצע הולך ועולה? קצבאות ילדים לא נספרות כתקציב דת אך המבנה שלהן הוכתב ע"י החרדים מכיוון שלחרדים הכמות הגדולה ביותר של ילדים, ככל שיש להם יותר ילדים הם צריכים לעבוד פחות כי ככל שהקצבאות גדולות יותר יש פחות צורך במשכורת, אתה באמת כל כך תמים? מה לגבי מענקי איזון לעיריות עם שיעור חרדים גבוה ולפטור של רוב החרדים מארנונה? זה לא נכלל בתקציבי דת אבל זה כסף שמגיע ישירות לחרדים, תפסיק להיתמם. אלה רק שתי דוגמאות מני רבות.

h a j b i

New member
אני בעד ביטול מוחלט של קצבאות הילדים

אבל אם ינסו לעשות את זה לחרדים יחברו אחרים וזה לא יקרה.
בנוגע למענקי איזון זה תקף להרבה רשויות חלשות, לא בהכרח של חרדים.
אני עבדתי ועובד עם חרדים, תתפלא כמה יצרנים הם יכולים להיות, אל תאמין לסיפורים.

SupermanZW

Well-known member
הבעיה היא שעל כל חרדי שעובד יש עשרה חרדים אחרים שלא עובדים

גם אני נתקלתי בחרדים שעובדים, לצער שנינו בישראל הם המיעוט. היכן שאני חי כעת לא נתקלתי בחרדי שלא עובד, ההבדל הוא פשוט, בקנדה אין חרדים בממשלה ולכן אין תקציבים מיוחדים לחרדים והם לא יכולים להרשות לעצמם לא לעבוד.

בישראל נותנים להם לעשות מה שמתחשק להם ולהכתיב לחילונים את החיים ואת התוצאות אתה מכיר (גם אם אתה מתכחש להן).

h a j b i

New member
מה שאתה לא מבין שהבעיה היא לא החרדים

אלא אלה שחוברים אליהם. אם רק החרדים היו הבעיה היינו פותרים אותה מזמן.
בפועל הם בעיקר מפסידים, הקצבאות מקוצצות משנה לשנה, הם יוצאים לעבוד יותר ויותר והמדינה נהיית חילונית יותר ויותר.
&nbsp
אבל עדיין יש להם כוח, תיגע בקצבאות ילדים או בשבת ויקפצו הסוציאליסטים.

SupermanZW

Well-known member
גם סוציאליסטים הם בעיה

ולכן אני טוען שהפתרון הוא ביטול מוחלט של מדינת הרווחה.

למעלה