בג"ץ: המדינה תתקצב את החנוך המיוחד

משמעות החלטת בג"ץ. משרד החינוך

(חוק החינוך המיוחד החדש שהתקבל) מעוניין להפוך את החינוך הרגיל כולו לחינוך מיוחד על ידי צירופם של אנשי מקצועות הרפואה למערכת. מערכת החינוך תהפוך בהדרגה ל"אושוויץ גדולה" (תענוג למוסדות המחקר). במיוחד חביב עלי צירופם של פסיכיאטרים לבתי הספר שילוו את המשפחה כולה ואת המורים.

Diana M

New member
../images/Emo31.gifהודעה חסרת טעם

לא זכור לי כי איי פעם הגבתי כאן בתקיפות שכזו. הודעתך חסרת טעם ומקוממת. אני מעדיפה להסתפק במילים אלו בלבד. דיאנה

Brendan of DNA

New member
בג"ץ: המדינה תתקצב את החנוך המיוחד

כבוד השופטים ד' דורנר, א' ריבלין וא' פרוקצ'יה מבית המשפט העליון בשבתו כבית משפט גבוה לצדק, חייבו היום את המידנה להקצות מיד, לשנת הלימודים הנוכחית, תשס"ד, סכום אשר יהא בו כדי להפעיל את החוק, ולו ברף המינימום. כן, קבעו השופטים, כי יוטל על המדינה, במסגרת תקציבה לשנת הלימודים הבאה, תשס"ה, לגבש הסדר מלא וממצה, בדרך של קביעת קריטריונים ברורים, העולים בקנה אחד עם דרישות החוק. דברים אלה באו לאחר עתירה שהוגשה ע"י גב' ליאת נתן מרציאנו ואחרים בעניין היקף חובת המדינה לתקצב את ביצוע חוק חינוך מיוחד, תשמ"ח-1988 (להלן: החוק, או חוק חינוך מיוחד), כך שיאפשר חינוך חינם של ילדים בעלי צרכים מיוחדים ששולבו, על-פי החלטות רשויות החינוך, במסגרות החינוך הרגיל. בג"ץ 6973/03

doroniz

New member
החלטת בג"ץ

כל הכבוד לבג"ץ ולשופטת דורנר ושאר חבריה. תודה לך על הבאת הקישור. עכשו נראה את משרד החינוך מקיים את החלטת בג"ץ ככתבה וכלשונה. דורון.

Diana M

New member
פסיקת בג"צ

היי דורון, מזמן לא ראינו אותך כאן. יופי שקצפת לבקר. אני חושבת שהפסיקה מכוונת כלפי משרד האוצר ולא כלפי משרד החינוך. כאמור, משרד החינוך לא יכול ליישם את מה שלא תיקצבו. ואת נושא השילוב לא תיקצבו. כעת באמת נראה את משרד האוצר מעביר כספים לנשוא. והפסימיסטית שבי מאוד מאוד מקווה שלא יעשו מה שעושים בדרך כלל, מעבירים תקציב לתחום חשוב על חשבון תחום לא פחות חשוב ובפועל לא מוסיפים דבר. דיאנה

doroniz

New member
ביקור

נכון, משרד האוצר לא תיקצב אבל משרד החינוך לא עשה מספיק בשביל שמשרד האוצר יתקצב. משרד החינוך קיבל הנחיה מפורשת לנמק מדוע לא ייושם התיקון לחוק תוך פרק זמן מסוים (10 ימים) ולא נראה שנעשה משהו. אם לא הבג"ץ הנוכחי ספק אם מישהו באגף לחנ"מ היה מזיז את עצמו. עכשו משרד החינוך קיבל הנחיה יותר חזקה - ההחלטה הפכה להיות מוחלטת ומיידית (שנה"ל תשס"ד). בקיצור, עושה רושם שנושא זה לא מספיק חשוב לאנשי האגף לחנ"מ וחבל. דורון.

למעלה