בג"ץ מקבל הזדמנות לתקן- משגה דורנר

רטוש

New member
בג"ץ מקבל הזדמנות לתקן- משגה דורנר

אינני מצוי בפרטים המלאים ובהתפחויות האחרונות -אך על פי מה שניתן היה להבין - היום הוגשה עתירת משפחות חיילי המיל. שנהרגו בג'נין- לקיים דיון מיוחד נוסף בשאל הקרנת סרט התעמולה של מוחמד באכרי (פלסטיני- הנושא תעודת זהות כחולה). אל הדרישה לקיום דיון חוזר מצטרפת המדינה וקבוצת חיילי מילואים שלחמו במבצע חומתץ מגן. בית המשפט העליון ביושבו כבג"ץ - נקרא לשקול מחדש את החלטתה הבעייתית מאוד (להתיר את שידור התעמולה) בישיבתו הקודמת בנושא בראשות השופטת ד. דורנר. בעקבות קוצר היריעה אם 'נמעך' לרגע את הדיון למספר שורות- נדרשת החלטה בנושא שיפוט ערכי בין שני ערכי יסוד - -חופש הביטוי ותוצר תעמולתי של מי אשר מסייע לאויב אפריורית- המחופשת לסרט תיעודי עובדתי - לבין -האמת העובדתית ואיזון סביר בין הצדדים - בג"ץ "ג'נין, ג'נין" מזמין דיון על ערכי מוסר של יוצרים. אם הבמאי נותן במה לשקרנים מבלי להעיר כי אפשר שעדותם בלתי מהימנה, הוא עצמו שקרן בכרי אינו כה מתוחכם ואינו מנמק את מעשהו ביחסיותה של האמת. הוא שולח את הצופה לשפוט עם מי הצדק, אך הצופה אינו מסוגל לשפוט. התרשמותו תושפע מדעותיו הקדומות, מן הפוטוגניות של העדים ומאופן המשחק שלהם. העדויות נוראות והדוברים כה מיטיבים לשקר, עד שהצופה ההדיוט עלול להאמין שהחיילים הישראלים הם בכורי שטן. ג'נין ג'נין הוא סרט מלחמה - וכמו במלחמה יש הרוגים, פצועים, בתים הרוסים, נשים וילדים בוכים ומיללים ותמונות הרס לא מחמיאות. אבל הסרט לא מראה ולא מצביע על הסיבה והמניע לכניסת צה"ל לג'נין - על המחבלים המתפוצצים בקרב אוכלוסיה אזרחית בישראל בבתי קפה מסעדות ואוטובוסים, על עשרות ההרוגים והפצועים, ביניהם נשים ילדים וטף ותינוקות עם מוצצים. מעניין אם בכרי בעצמו או אולי אזרח ישראלי עצמאי יפיק סרט על עצורי משפחת בכרי - העצורים על עזרה ושיתוף פעולה עם המחבלים - כאשר שניים כבר הודו באשמה של עזרה למחבלים מתפוצצים - משהו בנוסח "בכרי-בכרי" - ובטוח שבג"צ יאפשר את הקרנתו או שלא??

ניר נגר

New member
בושה למדינה שסרט כזה לא נפסל

בפעם הראשונה, אנחנו קובלים על סרטים ותוכניות אנטישמיות כשהם מוקרנים בחו"ל ואילו פה אנחנו נותנים יד למעשה כזה. גם לחופש הביטוי והדיבור יש גבול!!! טוב יעשו אם יכניסו את הסרט המעוות את המציאות ויוצר מחיילי צה"ל חיות אדם במקום לוחמים שנלחמו רגלית מבית לבית כדי לטהר מהמחנה את המחבלים שהסתתרו בכוונה בתוך אוכלוסייה אזרחית. כאשר צה"ל לא מוכן להפעיל עזרה מהאוויר בשביל לעזור לאותם חיילים רק כדי לא לפגוע בחפים מפשע... ליבי ליבי עם משפחות ההרוגים ועם אותם לוחמים בלחמו שם ועם אותם חיילים שעוד ילחמו

נפתח היום אוהל מחאה ליד...

בית המשפט העליון בירושלים. אוספים שם חתימות כחלק ממאמץ לגרום לדיון מחודש על הקרנת הסרט ג'נין ג'נין. כל מי שגר בסביבה מוזמן לבוא ולחתום.

טל991

New member
איזה שופטים יש לנו במדינה...

עצוב, עצוב מאד...נותנים יד להסתה מזעזעת נגד צה"ל. צה"ל ששלח את חייליו בין סמטאות צרות במקום לשלוח מסוקים על מנת שלא לפגוע באזרחים, וכך נשלחו למוות ידוע מראש 13 חיילים. במקום שכולם במדינה יהיו מאוחדים נגד הסרט הזה, במקום שאלו שבעד הקרנת הסרט יורידו את הראש בפני אותם חיילים ויכבדו את זכרם, הם מעדיפים להכפיש את זכרם, שזה מעשה כל כך מזעזע, להישאר חסרי אונים, לא להתמודד עם המציאות הקשה שלנו, להמשיך להתחנף לאירופאים ולהעלות קורבן את מדינת ישראל. למה השנאה העצמית הזו? למה להסכים להסתה הזו? אנשים בחו"ל שישמעו שישראלים תומכים בהקרנת הסרט הזה אוטומטית ייפתחו שנאה למדינת ישראל, והדבר כמובן יתבטא באנטישמיות מעשית ולא רק מילולית. למה להסית עוד יותר נגד ישראל? איך אין לאותם תומכים בהקרנת הסרט הזה את המודעות לדבר הזה? ומה קורה פה לשופטים במדינה? לא מדובר רק בהיתר להקרין את הסרט האנטישמי הזה, אלא בעוד הרבה דברים אחרים כמו אנסים שמקבלים חצי שנת מאסר, טיפול בתיקים שנמשך שנים. אולי צריך לבחון מחדש את תהליך בחירת השופטים. ועוד דבר, מעניין לדעת מה אותם שופטים היו מחליטים אם יהודים היו מכינים סרט שמכיל שקרים והסתה נגד ערבים. כל מי שמסכים להקרנת הסרט הזה צריך לשאול את עצמו את השאלה הזו.

ניר נגר

New member
היי טל, גם אני ממש לא מבין את

השיקולים האלה...את הישראלים (מהשמאל בדרך כלל אם לא תמיד) שקמים להגן על אותו סרט בשם חופש הדמוקרטייה. לא מזמן התפרסם פה מדד החוסן החברתי שבו 37% מאזרחי אומרים (לצערי אני מסכים איתם) שבעוד 30 שנה לא תהיה פה מדינה ריבונית בשם ישראל. אנחנו יורים לעצמנו ברגליים וזה חלק מהתרדרות של המדינה...

ido1973

New member
אני מקווה שיתקנו את הטעות ומהר

הם פשוט הגזימו! לא יכול להיות שחיילים שנשלחים בשם המדינה נשארים מאחור להילחם על צידקתם, איפוא המנהיגים?

טל ר

New member
אנא סלחו לי על חוסר ההבנה

אינני בטוח שאני מבין מה הבעיה. סרטו של בכרי הוא שקר אחד גדול. כולנו יודעים זאת. אני בהחלט מבין איזה נזק תדמיתי הוא עלול לגרום בחו"ל. אולם - איזה נזק עלולה לגרום הקרנתו בישראל? האם החברה הישראלית כ"כ רגישה ושבירה עד כדי כך שאינה יכולה לסבול הקרנת סרט שקרי? מדוע אתם כ"כ רגישים למה שהאדון בכרי חושב עלינו? אתם חושבים שהסרט חד-צדדי ושקרי? אדרבא, הפיקו סרט נגדי, שעשוי להיות מאוזן, או עשוי להיות חד-צדדי לצד השני, ואם בא לכם, יכול להיות שקרי לחלוטין, בכל מקרה, זכותכם להציגו. אתם חושבים שבכרי הוציא את דיבתכם רעה? אפילו טוב יותר. הגישו תביעת לשון הרע, ודאגו שלא יוכל להפיק סרט נוסף בחייו. טל.

ניר נגר

New member
היי טל, ברוך הבא. קודם כל בימים

אלה מתבררת תביעה נגדו בבית המשפט. שנית, אנחנו חברה שברירית ורגישה, ולצערי מאוד! איזה נזק עלול לגרום סירטו השיקרי? נזק רב ואני אפשט: 1. פגיעה באותם חיילים שנהרגו ולחמו שם, פגיעה במשפחותיהם שרואים שמציגים את בניהם החללים כחיות אדם חסרי לב. 2. יש בארצנו הרבה ישראלים שלא מבינים שמדובר בסרט שיקרי, סרט כזה יכול להתפרש בעיניהם כסרט אמיתי לכל דבר. 3. הסרט הזה גורם להסתה בקרב ערביי ישראל, הפלסיתינאים וכל מי שרואה את הסרט ולא יודע שמדובר בסרט שיקרי בעליל. הכי חשוב, למה לאשר להציג סרט שיקרי? היית מוכן שיוצג פה בישראל סרט השולל את השואה? אפילו שאני ואתה יודעים שהיא התרחשה?

טל ר

New member
אז ככה

הי ניר, א. תודה על ה"ברוך הבא". ב. לעניין פגיעה ברגשות הציבור, לדעתי חופש הביטוי הוא ערך כמעט קדוש, ובכלל זאת הזכות לפגוע ברגשות אחרים. הרבה מאוד דברים פוגעים בי, אז מה? צריך לבלוע את הפגיעה ולהמשיך הלאה. ג. זכור שהאיסור אינו אלא על הצגת הסרט בקולנוע, מאחר והוא נגזר מפקודה ארכאית מתקופת הבריטים. הצגתו בהקרנות פרטיות (למשל בוידאו) מותרת, כך שהשכר מהאיסור מוגבל מאוד. ד. לגבי אותם ישראלים שיאמינו לסרט - כפי שאמרתי, יש להציג לפניהם תמונת אמת. או שהם ידעו למה להאמין, או שכבר הפסדת אותם. ה. לגבי ערביי ישראל והפלשתינים, אם הסרט יוצג בחו"ל ויהיה זמין בסיפריות הוידאו, מה תעשה אז? ו. סעיפים ד' ו-ה' רק מוחמרים עקב איסור הקרנת הסרט. לדעתי המרויח העיקרי מכל העיסוק בנושא הוא האדון בכרי. ז. כן, הייתי מוכן שיוצג בישראל סרט השולל את השואה. הייתי מפגין מחוץ להקרנה, הייתי מסביר בכל ראיון עיתונאי מדוע מדובר בשקר נתאב, והייתי תובע פיצויים מיוצר הסרט, אולם הייתי נלחם עד טיפת דמי האחרונה על הזכות להקרינו. טל.

maoz9

New member
עמדה טל היא - אותו עוורון ה'מידתיות

אני איש שמאל באופן עקרוני, אבל אני חושב שאיבוד הפרופורציות שבו לוקים רים מהמחנה אליו אני שייך היא סכנהב בפני עצמה. סגידה לערך מסוים בלא שיקלול מידת ההתנגשות בערכים אחרים- בזמן והמקום ומעידה בעיקר על חוסר ההבנה של רבים מאוד בציבוריות הישראלית בימין ובשמאל בכל הנוגע לתהליכים מפרקים וקריסתיים שעוברים על החברה הישראלית. חוסנה הלאומי-חברתי של ישראל רחוק מאוד מזה שהיה לפני שלושים שנה ואפילו כמו זה שהיה בסוף שנת ה-80 לכן אני מסכים לכל מילה של רטוש

ניר נגר

New member
המצב הרבה יותר גרוע, תקרא את

השרשור על מדד החוסן הלאומי, תראה שיותר משליש מהישראלים לא מאמינים שנתקיים פה בעוד 30 שנה. למה? כי אנחנו יורים לעצמנו ברגליים...נעשינו יותר דמוקרטיים מהאפיפיור, חופש הדיבור והביטוי ניתן לכל רוצח ומסית . תראה את ח"כ דהמשא שהולך "לבקר" את הרוצחים הכי גדולים של העם היהודי בשם חופש הדמוקרטיה. תראה את הסרטים המוצגים פה ומחללים את כבודם של המתים וגורמים לחיים לחשוב עוד פעם האם כדאי בכלל לצאת למלחמה אם לאחריה יציגו עליהם סרטים כאלה. את המדינה הזו אנחנו הורסים ןמחריבים שבתי ידינו אנו, אנחנו לא צריכים אוייבים מסביב...

TJSBZ

New member
ניר, חשבת ככה גם שראיינו את גאולה

עמיר ביום השנה לרצח רבין ז"ל, כשהיא אמרה שלדעתה אין שום פסול ביריקה על האנדרטה, בשם חופש הביטוי? גם כשאריק ידידך ואהובך עמד על המרפסת מול השלטים שהציגו את אנשי השמאל כנאצים?

לא שאני בעד הקרנת "ג'נין ג'נין"

חס ושלום, אבל יוצא לי לפעמים לקרוא כתבות (כמו ב-7 ימים לפני שבוע) על חיילים שפשוט מתעללים בפלסטינים (וברור שלא כולם חיות כאלה), ומה שייש לי להגיד על אותם חיילים זה: עם חיילים כאלה מי צריך את "ג'נין ג'נין"?

ניר נגר

New member
בשביל זה אני ואתה צריכים להיות שם!

אם הייתי רואה מחזה כזה הייתי מתערב, מתלונן ולא שותק! אני לא מהסרבנים שטומנים את ראשם בחול בגלל חיילים רעים שעושים נזק בהתנהגות הנלוזה שלהם. שישפיעו היכן שצריך ולא בפירסומים בחו"ל עם השמצות על צה"ל...

לא באתי לקרוא לסרבנות

וגם אם תראה השמצות על צה"ל בחו"ל - זה לא יבוא ממני. פשוט, לדעתי, אותם חיות אדם במדים, הם אלה שגורמים נזק תדמיתי יותר גדול מזה שגורם הסרט.

TJSBZ

New member
אכן

פושע אחד כזה, שלא נעצר אלא זוכה לכתבת שער ולפרסום לספרו מביא יותר נזק מעשרה מחמד בכרי. גם ההתייחסות אליו מביאה נזק. שים לב: הוא לא נעצר, לא נענש, לא נחקר, להפך, זוכה לכבוד מלכים..

למעלה