בדחפות רעיונות לקבוצה

otahmad2000

New member
בדחפות רעיונות לקבוצה

אני רוצה רעיונות לקבוצת מטופלים שיזופריניק התחום של הקבוצה זה אני (הכרות את עצמי) לחולים ממושכים הקבוצה מ 10 חולים למשך 8 מפגשים. תודה

מהי מטרת הקבוצה?

"תחום הקבוצה זה אני - היכרות עצמי" זו לא מטרה מספיק ברורה. לא נראה לי שהם לא מכירים את עצמם! רוב האנשים שאני מכירה - גם סכיזופרנים כרוניים - מכירים את עצמם טוב מאוד. כשתהיה מטרה, אפשר יהיה לפתח אותה הלאה. נסה לחשוב מה היית רוצה להשיג, או מה היית רוצה שיקרה בעקבות הקבוצה.

otahmad2000

New member
RE

זה אני = היכולות שלי מה אני אוהב המטרה לא לדבר כל אחד על עצמו באופן ישיר אלה דרך כקיפה כמו פעולת

לא הבנתי

המטרה בקבוצה היא שהאנשים בה לא ידברו על עצמם באופן ישיר אלא באופן עקיף? למה בעצם? מה זה נותן? שאלה כמו "מה אתה אוהב" לאנשים סכיזופרניים שאחד מהסימפטומים המרכזיים של המחלה היא פגיעה באפקט, לא תניב תגובות. סכיזופרנים כרוניים לא יודעים מה הם אוהבים כי הם לא מרגישים אהבה. גם לא שנאה או כל רגש אחר. פגיעה באפקט עושה את זה לאנשים. שאלה כמו "מהם היכולות שלי" היא קשה גם לאנשים בריאים. אבל נניח שמצליחים לעשות רשימה קטנה של "יכולות" - מה עושים איתה עכשיו? זה מספק תוכן אולי לקבוצה אחת. בדוחק. עם משהו שעשוי להיות מפורש על ידי המנחים כ"התנגדות" - אבל למעשה מדובר בחוסר יכולת לדבר על יכולת או בכלל להיות יכול להגדיר אותה או להחשיב אותה ככזו. אני שואלת שוב - ונסה להיות מאוד פשוט וקונקרטי בתשובה שלך - בלי סיסמאות: מה אתה רוצה להשיג עם הקבוצה הזו? אילו מטרות?

למעלה