בדידות ביתי

אורנית66

New member
בדידות ביתי

שלום , ביתי(9) סובלת מדחייה חברתית בשל מספר ילדות בכיתה שמסיתות נגדה ( פשוט מרוע!!) לפני כשבוע חזרה לכתה מח"ול ילדה שהיתה איתן בגן ונוסעת כל פעם למספר שנים וחוזרת ( לסרוגין )לכיתה,המורה הושיבה אותה ליד ביתי והן התידדו, היא סיפרה לביתי שילדה( מקובלת מאוד שנבחרה למועצת תלמידים בכתה והיא ביתה של גננת בגן עירוני) אמרה לחוזרת מחו"ל שלא כדאי לה להתחבר עם ביתי( ללא כל סיבה פשוט מרוע!) הדבר קרע וייסר אותי מבפנים .ילדה זו הסיתה בעבר ( למרות גילה הצעיר) בנות רבות נגדינו בשיא האכזרות!! ואמה כמובן מתנשאת עליי ומגבה את ביתה . עליי לציין שמרוב כאב אימפולסיבי יש בליבי רצון לפנות למפקחת של אותה אם( גננת) ולספר לה איזו" גננת" משרד החינוך מעסיק. נ.ב. לצערי אני בקשר טלפוני עם היועצת והמחנכת שלדבריה משוחחת עם הילדים בכתה -אך לא השתנה דבר ביחסן של הבנות לביתי (אחה"צ) עליי לציין שביתי ילדה נורמטיבית לחלוטין (גם לדבריי המורה) כנראה שהן מנצלות את טוב ליבה וכן לפני מספר שנים בגיל 4-5 לערך הערתי לאחת מהן בגן המשחקים לאחר שלא חדלה מלהציק לה ושאלתי אותה " מדוע את מציקה לה"? בצורה עדינה ולא באגריסיביות היא התחילה הפרינססה לבכות ה"מסכנה" ומאז היא ואמה כמובן יצרו את כל הסיטואציה הזאת כאילו ביתי בת של מפלצת ( מול כל בנות הכתה ) ומאז לא מפסיקות להציק ולהסית. ( רוע שאין לתארו) האמיני לי אינני ישנה בלילות וחסרת אונים מול ביתי וכן מלאת רגשי אשמה. לצערי מרוב כאב לא פעם חשבתי להעבירה בית ספר , לצערי טכנית זה יכביד עליי מאוד אני פוחדת שלא אוכל לעמוד במעמסה כזאת, כאן בית הספר במרחק הליכה( אני מודעת לאנוכיותי, גם במצבים מסוימים שאין מי שיחזיר אותה, היא יכולה לחזור בכוחות עצמה. מה עליי לעשות בנידון ??למי לפנות??? ,אנא עיזרו לי תודה אורנית

ראשית חוכמה עלייך למצוא דרך להרגע ולהתחזק

שלום רב אורנית, אני שומעת ומבינה את כאבך מעומק הלב. יחד עם זאת, כאב, רחמים, רגשות נקמה, אשמה וכל שאר הייסורים שאת עוברת לא יועילו לבתך. ממקום זה לא תוכלי לעזור לה, לשמש לה עוגן , תמיכה ועידוד אמיתי. לכן ראשית חוכמה עלייך למצוא דרך להרגע ולהתחזק. ממקום זה תוכלי להרגע, לחזק וליטוע ביטחון. מה דעתך? עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

אורנית66

New member
ביתי

שלום עינת , תודה על התיחסותך החשובה באילו אפשרויות עלי למצוא דרך להרגע ?? אנו גרים בחיפה האם תוכלי בבקשה לכוון אותי למקום הנכון?? אני חסרת אונים ואין לי עם מי להתיעץ בנידון ( אני מטילה ספק באמון המורה) כמו-כן באילו דרכים אני יכולה להתידד עם נשים בגילי ??(45) האם את מכירה בחיפה?) תודה אוררנית

מחשבות פתוחות

שלום רב אורנית, יש דרכים רבות להירגע וכל אדם מוצא את הדרך שלו. אכן, שיתוף והתיעצות עשויים להועיל. אני מלמדת במדרשה של מכון אדלר בחיפה ומכירה באזור בעיקר את הסטודנטים שלי. מציעה לך לצלצל למכון אדלר שלוחת חיפה ולבקש פגישה/ות עם איש מקצוע. גם להתיידד ניתן בדרכים רבות: אימהות עם ילדות בגיל של בתך הן פוטנציאל להתחברות. תוכלי להירשם לחוגים בתחום העניין שלך בהם בוודאי תפגשי גם נשים שיעניינו אותך ותוכלי לרקום יחסי ידידות. ובינתיים מציעה דרך להירגעות: לקחת לעצמך פסק זמן, להזמין את עצמך לפגישה, לנשום עמוק ולדבר עם עצמך, ולבדוק האם אני יכולה לראות את התמונה מזווית ראייה אחרת / נוספת? ואולי יש עוד אחת? ומה עוד? הרחבת יכולת הסתכלות על מצב עשויה לעורר השראה ולהוליד רעיונות יישומיים. בהצלחה ולהשתמע, עינת גבע, יועצת משפחתית, מכון אדלר.

אורנית66

New member
ביתי

עינת יקרה האם לרשום אותה לקייטנה שאליה נרשמו כל הבנות בכתתה?( לדאבוני שנה שעברה היא סבלה מהן) מה עליי לעשות?? היא אינה יודעת מה לעשות, כהגיעה היום מביה"ס סיפרה לי ששמעה 2 אימהות מדברות שכל הבנות (מלבד ביתי) נרשמו לקיטנה מסויימת אנא , אני חסרת אונים ובודדה ועצתך חשובה לי מאוד תודה אורנית

קיימו דיאלוג...

שוחחי עם בתך בראש פתוח אמרי משפט קצר. וחכי לתגובתה. קיימי דיאלוג לא מונולוג. שאלי אותה מה היא רוצה לעשות בקיץ? לאיזו קייטנה היא רוצה להצטרף? בדקו יחד מה האפשרויות העומדות ברשותכן? איפה היא תרגיש בכיף ונוח? אל תשתלי לה את החששות הדאגות והכעסים שלך. בעיקר הקשיבי לה וזרמי עם רצונה עינת גבע, יועאצת משפחתית, מכון אדלר.

למעלה