בדידות.. חייבת לשפוך

בדידות.. חייבת לשפוך

היי,
אני מיכל בת 24 מירושלים לומדת לימודי תעודה.
יש לי מעגל חברים מצומצם ביותר.
יש לי 2 חברות שהם החברות היחידות שיש לי. שעם כל אחת מהן אני נפגשת פעם ב... כי פשוט לא יוצא.
וכל השאר החברים שלי הם ידידים שכמעט ואף אחד מהם לא גר בי-ם. ככה שגם אותם אני בקושי רואה.
אני לומדת לימודי תעודה פעמיים בשבוע מחוץ לי-ם.
הכיתה שלנו קטנה מאוד ולא הצלחתי ליצור קשר עם אף אחד [ואנחנו כבר באמצע שנת הלימודים!]. לא אוהבת את האווירה שיש שם וכיום אני באה לכיתה רק בשביל הלימודים עצמם ופחות בשביל החוויה החברתית.

סופי שבוע אם אני לא נפגשת עם חבר שלי, אז אין לי אופציות אחרות ואני נשארת בבית ומתבאסת.
מה שאני סובלת ממנו זה שאין לי חברה אחת טובה לדבר איתה על ה-כל ולהיפגש איתה באופן קבוע.
אני מרגישה מאוד לבד וזה נורא מציק לי.
הייתי רוצה להגדיל את המעגל של החברים שלי אבל אין לי איך. אני רק לומדת כרגע ודרך הכיתה לא התחברתי לאף אחד.
וחוץ מהלימודים אני מחפשת עבודה כרגע.
ככה שהרבה אופציות איפה להכיר אנשים אין לי כרגע.
אני יודעת שלהכיר אנשים זה מסוג הדברים שאמורים לקרות מעצמם אבל אני מרגישה שזה לא קורה אצלי בחיים שלי.

אני אוהבת להכיר אנשים חדשים ולשוחח אבל באופי שלי אני בן אדם מאוד מופנם. מה שהופך את הבעיה אצלי לגדולה יותר.

לא יודעת מה לעשות.
נמאס לי מלהיות לבד.
הייתי חייבת לשפוך את זה איפשהו.

תודה רבה, אם קראתם עד הסוף.

Tsachi6

New member
תתעודדי מיכל, החיים יפים

תבואי למפגש, אשמח לראותך.

Relaborat

New member
אני בטוח שהרבה מהאנשים שסביבך נמצאים במצב

דומה. את פשוט מזהה ומבינה את המצב ולא מפחדת להודות בו. כשאת אומרת שאת מופנמת, את צריכה להבין מאיפה זה מגיע. האם יש אנשים שנראים לך מעניינים ושהיית רוצה להסתובב איתם? אם התשובה היא לא - את צריכה לחפש מעגלים חברתיים חדשים. אגב, מקום עבודה זה מקום טוב לדברים הללו. אם התשובה היא כן - האם ניסית לדבר איתם? האם רצית שידברו איתך? אם אני ענית "לא" ו"כן" בהתאמה - כנראה שאת סובלת מתסמונת ידועה של חשש מפאדיחה. כולם סובלים מזה בשלב כזה או אחר, אבל בבסיס כל האנשים אוהבים תשומת לב ואוהבים שפונים אליהם. אני עדיין לא מכיר מישהו שלא. אבל בשביל זה צריך מישהו שיחליט שהוא זה שפונה. תנסי להיות את האדם הזה ליום אחד - אפילו בתור משחק. במקרה הגרוע התחלת עם 0 חברים וסיימת עם 0 חברים. לא הפסד גדול.

ובנימה זו, אפסיק לחפור ואאחל לך בהצלחה. הכל בידיים שלך.

butterfly54

New member
מבינה

אני נמצאת בבעיה דומה. רק שלי אין חבר וגם לא שתי חברות שאני יכולה לצאת איתם מדי פעם. אני לומדת, אבל האנשים שפגשתי שם הם חברים רק ללמודים וכמעט שלא יצא לי להפגש איתם מעבר. גם אותי זה מאוד מתסכל שאני לא יוצאת. הייתי רוצה להכיר משהו, אבל אני לא רואה איך זה קורה בין ארבעת הקירות של החדר.
אני משתדלת לא להתיאש מהמצב. תנסי בכל זאת לצור חברות עמוקה יותר עם האנשים שאת כבר מכירה. לא לשלול על הסף. בנוסף, את יכולה לחפש מסגרות נוספות שאולי תכירי שם אנשים. אני חושבת שזה פחות או יותר מה שצריך להעשות או לפחות מה שאני עושה.
יהיה טוב (מקווה)

למעלה