בדידות עמוקה

Crema86

New member
בדידות עמוקה

אני בת 27 ואין לי חברות בכלל.
למעשה אין לי מיומנות בתקשורת חברתית ואני מוצאת את עצמי בסיטואציות חברתיות בהם אני מרגישה משעממת .
כל כך מתסכל אותי להרגיש שלי אין מה לספר לבנות בעבודה למשל ולא מתחברים אלי אנשים.

לפני כמה חודשים חוויתי פגיעה באמון ממישהי בעבודה.
היא עובדת איתי כשנתיים ומרגע הראשון הרגשתי חיבור איתה והחשבתי אותה לחברה הטובה ביותר בעוד היא התגלתה בסוף כמלשינה וכל מה שסיפרתי לה עבר למנהל וגם כמעט פטרו אותי בגללה .
תמיד הסתפ'תי בקשר לעבודה איתה למרות שבפייסבוק פרסמה שיוצאת לבלות עד ש..
הגיעה מישהי חדשה ועוד מישהי ונוצרה שלישייה חזקה שהרגשתי לא שייכת לה..
יום אחד הייתה לי תחושת בטן שאותה "חברה" מתכננת ללכת לסרט עם הבנות כי שבוע לפני היה דיבורים ולא יצא לפועל.
שאלתי את "החברה" מתי כולנו מתכננות להיפגש לסרט ביחד מהעבודה והיא התעלמה מההודעה בווטסאפ
יותר מאוחר פרסמה בפייסבוק שהיא נמצאת בסרט בזמן איכות עם אחת משתי החברות מהשלישייה.

זה גרם לי לפגיעה חזקה באמון בה ומאז היחסים ביננו לא כמו פעם.
לחשוב שהחשבתי אותה לחברה בעוד היא לא החזיקה ממני בכלל.
כמובן מאז השלישייה נפגשה כמה פעמים ולא הזמינו אותי...

אני מרגישה כה בודדה . בא לי ללכת לסרט ואין לי עם מי
מרכז החיים שלי עד לא מזמן היה עבודה וגם שם בפגעו באמון שלי.

אחרי הצבא התחלתי לעבוד בתחנת דלק ולפני כן היו לי קשה למצוא עבודה יציבה .
התחלתי לעבוד שם מלפני 5 שנים . אני אוהבת את העבודה והייתי עד לפני פחות משנה הכי מסורה שיש
לפני 3 שנים גיליתי לפתע שלא סומכים עליי שאעבוד גם בחנות נוחות וזה שבר אותי לחלוטין.
אני מרוסקת לגמרי. מרגישה שסתם יש עליי שם סטיגמה וכן מגיע לי לעבוד בחנות.
כל מתדלק חדש ישר נכנס לחנות בעוד שאני מעולם לא זכיתי לעבוד פרט להתלמדות חד פעמית רק כי המנהל היה נואש ואחרי חפיפה אחת הגיעה מישהי והוא הפסיק לי את ההתלמדות...
מצד אחד אני פגועה נפשית מהזלזול ,מהשקרים וחרטות כמו "כל דבר בזמן שלו" כשאני שואלת מתי אעבוד בחנות.
פתאום אחרי 5 שנים ולקוחות שבאמת שואלים אם כבר קודמתי להיות מנהלת בעוד שאפילו לחנות אני לא מוסמכת.
בא לי להתפטר אבל אז נכנסת החרדה שמשתקת אותי. הרי אין לי ראש ללימודים.
איפה אחפש ומי מבטיח לי ששם אמצא חברות , את השקט הפנימי וכמובן שיסמכו עלי

לפעמים אני כל כך עצבנית ונסערת שבא לי לחפש לשלב עוד עבודה כמוכרת בחנות כלשהי כדי להוכיח לכולם שסתם הדביקו עליי סטיגמה רק כי אני משדרת חוסר ביטחון ומבולבלת בהתחלה.
מצד שני המנהל לא רואה אותי ממטר . זה בא לידי ביטוי בדף בקשות שרושמים מתי לא יכולים והוא כמעט תמיד מצפצף עליי כי יודע שאין לי חיים ויודע שאני רוצה לראות אקס פקטור ובשבילו זה שטויות ולכן נותן לי לעבוד..

אז אם עד עכשיו העבודה הייתה מרכז חיי , כרגע אני מרגישה ריקנות , בדידות ןצורך עז להיות נאהבת..
קשה לי להתמודד עם כל ההצפה הרגשית שיש בתוכי

Raindrop23

New member
ברוכה הבאה יקירה

קודם כל, פה את לא לבד
רציתי להגיד לך ש"החברה" שלך מהעבודה ממש לא התנהגה יפה אבל זה לא אשמתך וזה לא בגללך, ומי שלא רוצה אותך לא שווה אותך. ככה אני מאמינה.
לדעתי עדיף לשמור מרחק מאנשים שלא עושים לנו טוב אז כנראה שהיא בסופו של דבר עשתה לך טובה, גם אם זה לא נראה כך.
אני גם מאמינה שמיומנויות חברתיות אפשר לפתח. לי היו אפס מיומנויות חברתיות בן היתר וואני לא אומרת שעכשיו אני מלכת החברה כי אני לא, אבל המיומנויות החברתיות שלי בהחלט השתפרו במהלך השנים.
מזדהה מאוד לגבי תחושת הריקנות, הבדידות והצורך להיות נאהבת
תרגישי חופשי לכתוב פה ולבטא את עצמך, פה כולנו חברים

שולחת חיבוק גדול.

arieshor

New member
crema86

היי

שהיה לך שנה אזרחית טובה ונעימה .

את לא תאמיני אבל אצלי גם דומה.

אני עובד הרבה שנים ולא העילו לי המשכורת .

את עובדת שם הרבה שנים אז מגיעה לך לעבוד בחנות.

הבעיה שלא נותנים לך לעבוד בחנות.

לא להרגיש ריקנות. לא חסר לך שום דבר.

גם אני רוצה להיות נאהב .

חבל שאת לא בגיל שלי .את צריכה מישהו בגיל שלך.

תנסי אתר הכרויות .עדיף בחינם.יש אתר הכרויות של פייסבוק.

אנחנו לא צריכים לשבת בחיבוק ידיים.

לעשות לנסות לחפש דרכים שהיה לנו זוגיות שלא נהיה לבד.

לא להיתעצבן . תהיי אופטימית. יגיעה לך ימים טובים ביותר.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
ברוכה הבאה

זמני קצר לכן לא קרתי ממש בעיון..מבטיח לקרוא ולהגיב יותר מאוחר :)

בכל אופן אני בטוח שפה תמצאי פינה חמה אוזן קשבת ואולי גם חברות וחברים למציאות :)

נשתמע

לי בא

New member
קוראת אותך וניצבת מאוד

את מאוד צמאה לחברים ולא יודעת איך לעשות את זה.
אני חושבת שאת צריכה להצטרף לקבוצה של מיומנויות חברתיות,
ללמוד ולהכיר את עצמך בסיטואציות חברתיות,
אולי אפילו לעשות טיפול כלשהו, זה יכול לעזור.
אני מכירה את התחושה הנוראית הזאת שאתה לא רצוי,ממש מבינה את הכאב שלך,
התחושה שאתה לא מספיק טוב,
אבל לכי תטפלי בעצמך, תדאגי לרפא את הנפש הפגועה שלך.
חוץ מזה אנחנו כאן, להקשיב, לקבל, לאהוב ולא לשפוט.
בהצלחה

פריאל12

New member
שוב לחצתי שלח/י במקום אייקון

קרמה,
אני זוכרת שגם לי כנערה היו מעט מאוד חברות, לפחות כך הרגשתי.
דברים השתנו כשבגרתי ובמיוחד בתקופת השרות הצבאי.
דברים משתנים... זה לא מצב חקוק בסלע.

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
קראתי ואגיב מסודר כעת..

ראשית אומר לך כל דבר לטובה גם העבודה ..זה כואב זה קשה אני מבין בהחלט ..

צודקת זה די מתסכל לא להתקדם בעבודה ...

מצד שני לא כתבת אם את מאובחנת עם בעיה כלשהיא...היית בטיפול נפשי?..בדיקת פסיכיאטר ?..

אני אומר את זה כי יש למטבע שני צדדים הצד שרואה אותך והצד שלך שמשדר לסביבה...החשד שלי שאת משדרת לסביבה אולי חוסר ביטחון חוסר יכולת ולכן זה חוזר אלייך בצורה זו..וזה דברים שאפשר לשפר ולשנות ..

נכון יש אנשים שינצלו את זה אלה החיים...מצד שני יש שלא ..קשה לי להתחייס ספציפית כי שוב זה גם תלוי בך גם..

אני חושב שהכי טוב לך כעת זו עזרה מקצועית , כמובן את יכולה לכתוב פה ולתקשר איתנו כל העת...פה אפשר לייעץ לך להקשיב לך לעודד אולי להפגש להכיר.. אני מאוד מאמין שתוכלי גם במציאות להפגש פה עם הבנות שלנו הנפלאות עם הזמן והן לא ינהגו בך כפי שקרה לך עם ה"חברות " מהעבודה..

אני מקווה שתקחי את עצתי ואשמח לראותך פה עוד ולשמוע עם הזמן על שיפור ..ועבודה חדשה וכו'..

ערב נעים

Crema86

New member
אממ..

הייתי אצל כמה פסיכולוגיות חוץ מפסיכיאטר שלדעתי זאת הגזמה.
יש לי בעייה גדולה של חוסר ביטחון.
יש לי גם הפרעת קשב וריכוז אבל לא מעט עובדים היו כאלה בתחנה וזה לא מנע מהם לעבוד גם בחנות. אני לא עובדת שם כי יש עליי סטיגמה.

פעם העבודה הייתה מרכז חיי ויצאתי מגדרי בשבילה כי היה לי כייף לעבוד.
אני גם חושבת שאני לא באמת משתוקקת לעבוד בחנות להיפך אני עושה חיים בדלק לעומת החנות ששם זה יותר אחראיות ובעצם הם עושים לי טובה ששוללים אותי.
למרות זאת פעם אחר פעם אני נפגעת מחדש שאני רואה שמכניסים מישהי אחרת ואני שעובדת שם שנים , זאת שנתנה את הנשמה שלי מקבלת השפלה.
אפילו לא טורחים להגיד לי את האמת שלדעתו אני לא מתאימה אלא שקרים מהסוג הזה " כל דבר בזמן שלו וגם את תהיי"..או למשל
"תפסיקי לדבר בגסויות עם הלקוחות ואז אם תעמדי בזה חודש נכניס אותך".
יש לציין שזה שטויות ומלא לקוחות נדלקים מזה שאני אומרת להם "כמה לתדלק אותך ? או כמה להכניס לך..
הרבה לקוחות מחבבים אותי ומתפלאים למה אני לא מנהלת כבר שלא נדבר על החנות שלזה אין להם הסבר בכלל

עכשיו אני אחרת . אני נלחמת ויש דבר כזה דף בקשות ותמיד הוא שם אותי לעבוד מתי שאני מבקשת לא לעבוד כי הוא לוקח אותי מאליו.
יש לו שיטה שעבדה עד עכשיו אבל היא לא תעבוד יותר כי אני רוצה להיות חזקה.
כשאני אומרת לו שאני לא יגיע לעבוד כי יש לי משהו אישי. הוא נהיה צבוע כזה כאילו הוא חבר הטוב ביותר לחיי ואז משכנע אותי לעבוד.
אני לא חייבת לו דין וחשבון למה אני לא יכולה לעבוד.
פעם אחת הוא שיקר לי שבסילבסטר לא רשמתי שאני לא יכולה לעבוד.
זאת הפעם הראשונה שצעקתי עליו מול כולם שהוא שקרן.
אבל למרות שצעקתי עליו הוא ממשיך בשלו לשבץ אותי מתי שנח לו ולא לי..באחרים הוא כן מתחשב ראיתי לפי הסידור מה שהם רשמו
נמאס לי להיות כנועה ושרק ישתמשו בי אבל כשזה מגיע לרמה של לסמוך עלי אז אין..
איך אני יכולה לגרום לו להפסיק לזלזל בי ולהתחשב בדף בקשות שאני רושמת לו?

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
יקירה..

ראשית הכאב שלך מובן וברור מאוד...זה מצב לא נעים ולא קל להיות איתו..
התמונה /שאת מעלה הנה לעניות דעתי אכן מאשרת את דברי הפסיכיאטרית על חוסר ביטחון עצמי...

שאת אומרת למישהו "כמה לתדלק אותך ? או כמה להכניס לך..

הצד השני אולי צוחק...אבל גם מקבל את המסר שאת מוכר בזול את עצמך..

אגב שימי לב שהוא רומז לך את הפתרון ..
במילים אחרות שתשדרי רצינות ביטחון עצמי ...תתקדמי

רק את יכולה לשנות את זה..והדרך היא לשנות את עצמך..
לא יודע מה מתאים לך לימודים קורס ..אבל דברים כאלה את צריכה חוג אפילו משהו שתעשי ותשיגי לעצמך הצלחות שיאששו את הביטחון שלך ואת הערכה העצמית שלך , לדעתי זו הדרך .
יקירה אני וכולנו פה איתך ומחזקים אותך..

שמתי לך מראה עם עצמך קצת מול עינייך אני מקווה כי תשתמשי בה ..הכח בידייך ..והוא ישנו הוא קיים ...תשתמשי בו וצאי לדרך חדשה.

Crema86

New member
אממ..

איזה דבריי פסיכיאטרית לא הייתי אצל פסיכיאטרית מעולם.
אני לא חושבת שהסיבה שאני לא בחנות זה בגלל גסויות. זה סתם תירוץ עלוב ואני אתן דוגמא לכך..
לפני קצת פחות משנה שהעובדות בחנות התפטרו בקצב מסחרר וגם אז דיברתי גסויות ואפילו השלמתי עם הרעיון שאני רק בדלק והיה לי טוב עם זה..ואז הוא העלה אותי לשיחה ואמר לי משפט כזה "אני רוצה להגשים לך את החלום לעבוד בחנות" . ובאמת באותו השבוע נכנסתי לחפיפה אבל הוא הפסיק לי אחרי פעם אחת כי סוף סוף הגיע מישהי חדשה לעבוד..
ככה שלדעתי הוא לא בדיוק נתן לי את הפתרון זה רק תירוצים. ואני גם יוסיף שהרבה פעמים אני מקשקשת ככה עם לקוחות בנים כדי להסיח את הכאב הפנימי . כשאני לא מדברת גסויות ונהיית רצינית אנשים לא רגילים לכך ומעירים לי שאני קשוחה , עצבנית או עייפה.
לדעתי הסיבה שאני לא בחנות זה כי לדעתם אני סתומה .
הם חושבים שלא אתמודד עם הלחץ ואתבלבל ויהיו לי חוסרים וכאלה..
לכן אני משתוקקת למצוא עוד עבודה לשלב ולהוכיח להם שהם סתם שוללים אותי
הבעייה הגדולה שיהיה לי קשה לתמרן בין 2 עבודות

חשבתי להצטרף לקבוצה חברתית או לחזור לטיפול אם כי אני ספקטית.
לגבי גסויות קשה לי להפסיק מכייון שככה המצב רוח שלי מתרומם אחרת אני מדוכאת ולא נעימה לסביבה .
חוץ מזה בגלל בעייה בתקשורת קשה לי לפתח שיחה עם לקוח או עם עובדים. זאת הדרך המוזרה שלי..

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אוקיי פסיכולוגית טעיתי..

חביבה את מנסחת יפה ומביעה את המצב היטב...

בין השורות, רואים שיש לך ראש על הכתפיים ואת כלל לא סתומה ואת מבינה שהם חוששים שלא תעמדי בלחץ...

אני לא חושב שאת צריכה להוכיח להם משהו..כל מה שאת צריכה לעשות זה להוכיח רק לעצמך ולהוציא את יכולותייך הפנימיות האמיתיות החוצה..

אמרת כי הדרך שלך להרים מצב רוח זה לקשקש...חבל כי יש גם דרכים אחרות להעלות מצב רוח..זה עיניין פנימי שלך..לא חיצוני שבא מבחוץ ..שאת תרגישי טוב מבפנים לא תצטרכי קשקשת...

אני חושב שגם אם את ספקפטית הרעיון שהעלית לטיפול קבוצתי הוא נפלא שם אפשר לפתח כישורי תקשורת..(שאגב פה אני לא רואה אותם שוב את מתבטאת יפה מאוד בכנות וברהיטות..זה לפחות לי אומר שיש לך את זה..זה רק לא מתבטא בפועל מול אנשים מולך במציאות)..
או טיפול פרטני (נדמה לי שחברתי קצת עדיף)..
אני קורא לך גשי ועשי את זה..את צעירה יש לך עוד חיים לפנייך..את יודעת מה אני חושב שאם תעשי כן בעוד זמן מה ייתכן ש את גם תביני שהחלום שלך להגיע לקופה בעבודה הזו..היה חלום קטן ואת מסוגלת להגיע הרבה יותר גבוה..

שוב הדברים האלה תלויים בך...את יכולה לשבת ולקטר ולעשות טעות אחר טעות..(הגמל לא רואה את הדבשת שלו ולכן לא יראה את המטען החורג ששמו עליו)...או דרך המודדות וסיוע חימוני להתתחיל לפרק מטענים ולצעוד קדימה בכל צעד קל יותר..

שבת שלום ושלווה

Crema86

New member
תודה על העידוד:)

אני ארשם החודש לקבוצה חברתית בתקווה לשפר את איכות חיי ואם לא אתחבר לזה אנסה שוב טיפול פרטני

ירון מקשקש

Well-known member
מנהל
אני שמח...

מחזיק לך אצבעות ונשמח כולנו אם גם תשארי פה איתנו בקבוצה ..

שתהיה לך שבת מתוקה ונעימה

קרמה

אפשר לקרוא בברור את הכאב שלך והתסכול
טוב שהרגשת נוח לכתוב לנו פה
השכנים פה נאים מאד וכדאי להשאר

בלינקים של הפורום יש קישור לדף פייסבוק
של אנשים שמחפשים שותפים ללכת לסרט
עדיין לא שמעתי על מישהו שניסה אבל אולי כדאי

למעלה